Uncategorized

10 beste locaties om te gaan duiken

bijgewerkt: 2/2/2020 | 2 februari, 2020

Je hoeft niet lang over een groep reizigers door te brengen voordat iemand duikduiken naar voren brengt. Het is de perfecte activiteit voor charmante uitje, avontuurlijke backpackingtochten, huishoudelijke feestdagen, evenals wat er tussenin.

Leren duiken was iets dat ik altijd wilde doen; Het opent een hele nieuwe wereld van verkenning. De mysterieuze diepten bekeken, ontdekt u Coral Reefs vol met leven, exotische vis en plantenleven, fantastische wrakken, evenals een geheel nieuwe waardering voor de kwetsbaarheid van onze oceanen.

Of je nu gewoon een newbie op zoek bent om aan de slag te gaan of een professionele zoektocht naar nieuwe locaties om te verkennen, hier is een lijst met enkele van de beste locaties in de wereld om te duiken:

1. Het blauwe gat

Het blauwe gat in Belize is een van de beroemdste duikplekken ter wereld, evenals je kunt hoogstwaarschijnlijk zien waarom. Deze eigenaardige site is echt een groot mariene sinkhole. Het werd gepopulariseerd door de beroemde Explorer Jacques Cousteau die het echt heeft verklaard als een van de allerbeste duiklocaties ter wereld. Het gat zelf is ongeveer 300 meter in diameter en ongeveer 125m diep. De wateren hier zijn kristalhelder, bieden een mogelijkheid om rifhaaien te zien, naast stierhaaien evenals hamerkoppen.

Meer informatie over reizen naar Belize en het duiken van het blauwe gat!

2. Thailand

Thailand biedt een aantal opmerkelijke duiklocaties: Phuket, Ko Tao, Similan-eilanden, evenals de Surin-eilanden om er een paar te noemen. Terwijl je heel veel kunt duiken, duikt u hier en heeft nog steeds een ontploffing, het allerbeste duiken wordt ontdekt in de buurt van Ko Tao en in de buurt van de Similans. Bovendien is Ko Tao een betaalbare locatie om te ontdekken om te duiken als je een newbie bent. Er is een overvloed aan duikwinkels op het eiland voor zowel nieuwelingen als experts, dus je kunt absoluut een bedrijf vinden dat bij je past!

Meer informatie over reizen naar Thailand en deze uitstekende sites duiken!

3. Gili-eilanden

De Gilis in Indonesië is in de afgelopen jaren massaal prominent aanwezig – evenals om grote reden! De riffen evenals wateren hier bieden een prachtige achtergrond aan je duiken. De eilanden zijn omgeven door een significant rifsysteem dat veel beter bewaard is dan andere in het gebied. Zowel als met het eiland veel goedkoper dan zijn buurman, Bali, is er nog meer reden om hier te vinden, evenals verkennen.

Leer meer over reizen en duiken naar de Gili-eilanden!

4. Sipadan

Sipadan ligt in Maleisië, waarschijnlijk een van de allerbeste vijf duikplekken ter wereld. De locatie voldoet aan het leven. Je ziet schildpadden, grotsystemen, haaien, dolfijnen, instellingen van vis, fel koraal, felle vis, evenals wat er tussenin. Niet alleen krijg je deze te zien, maar je zult ze in ongelooflijke overvloed zien, evenals variëteit. Het was mijn favoriete locatie in Zuidoost-Azië, dus mis het absoluut niet als je nog nooit een mogelijkheid hebt gehad om hier te duiken!

Meer informatie over reizen en duiken Maleisië!

5. Uitstekend barrière-rif

Het uitstekende barrière-rif heeft geen introductie nodig. Vond de kustlijn van Australië, ‘s werelds langste rif heeft alle tropische zeeleven en koraal die je je ooit zou kunnen voorstellen. Het rif zelf is bijna 350.000 vierkante kilometer; Het is zo enorm dat je het vanuit de ruimte kunt zien! Meer dan 2 miljoen mensen zien het rif elk jaar, hoewel helaas klimaatmodificatie een rampzalige impact op het rif heeft, dus mis je geen mogelijkheid om het rif te zien terwijl het er nog steeds is! Duiken Het uitstekende barrière-rif was een van de allereerste dingen die ik ooit heb gedaan, ondanks de waarheid een vis vocht voor me!

Meer informatie over reizen en het duiken van Australië!

6. Hawaï

Hawaii heeft een aantal uitstekende duikduiken. De eilanden worden geringd met riffen en dieren in het wild, dus het is best moeilijk te vinden aan Hawaï en niet-duik. Als een ‘s werelds meest afgelegen archipel, het is geen verrassing dat er gewoon zoveel onder het water aan de gang is. Seals, Mantas, evenals schildpadden zijn allemaal heel gewoon, hoewel het absoluut mogelijk is om evenwisso bultruggen of walvishaaien als je van december-mei ziet. Het gebied ten noorden van de eilanden is gemaakt in het grootste mariene reservaat in de Verenigde Staten en zorgt voor een uitstekende duiken voor vele jaren. Met zoveel Amerikanen die naar het buitenland reizen om te duiken, is Hawaii echt een onderschatte keuze. Geef het niet op!

Meer informatie over Reizen en Duiken Hawaii met mijn gids!

7. Micronesië

Tropische eilanden zo mooi als Micronesië hebben altijd één ding gemeen: ze zijn omringd door levendige koraalriffen. Duikplaatsen zoals de blauwe muur maken Micronesia een van de topbestemmingen in de Zuid-Stille Oceaan als het gaat om duiken. Er zijn eveneens veel WOII-wrakken die u ook kunt verkennen. Als u op zoek bent naar ergens minder bezocht, goedkoop, evenals ongerepte, dan zie je eis niet elk type verder!

8. Boracay

Gelegen in de Filippijnen, is dit tropische paradijs eveneens (niet verrassend) een duikparadijs. Je zult hier alle gebruikelijke verdachten ontdekken, inclusief paling evenals clownvis, naast overvloedige rifsystemen. Het is de meest prominente locatie om zowel in de Filippijnen als om grote reden te duiken. Als je het zat bent van het zwemmen onder de zee, kun je terugschoppen en ontspannen op de pittoreske stranden. Dubbele win!

9. Fernando de Noronha

Deze locatie is mogelijk niet goed begrepen door reizigers, maar het is een wereldberoemde duikbestemming en de allerbeste duikplaats in Brazilië. In de afgelopen jaren is Fernando de Noronha zeker in populariteit gegroeid, wat niet verrassend is. Hier ontdekt u geweldige levensduur tussen de blauwe wateren die deze eilanden omcirkelen. Je zult in staat zijn om te zwemmen met schildpadden, dolfijnen, evenals nog veel meer. Er is zelfs een van de allerbeste wrakplaatsen ter wereld, de Corveta V 17. Niet alleen is dit een van de allerbeste duikplekken in Zuid-Amerika, het is een van mijn favorieten in de wereld. Bovendien zijn de eilanden alleen ingeschakeld om een ​​beperkt aantal bezoekers vast te houden, zodat u dit paradijs niet met geweldige deals van andere mensen kunt delen!

Meer informatie over reizen naar Evenals het duiken van deze eilanden met mijn gids voor Brazilië!

10. Egyptische Rode Zee

De rode zee biedt verbluffend turquoise wateren te verwijderen. De riffen zijn zowel levendig als vol leven, nooit teleurstellen. De consistente watertemperaturen het hele jaar door maken dit het paradijs van een duiker. Van Sharm El Sheikh tot de wrakken bij Sha’ab Abu Nuhas naar de distelgorm en ras Mohammed, je ontdekt uitstekend duiken rond de Rode Zee.

***
Ongeacht of u een beginners of een expert bent, bieden deze duikplekken een paar van de meest fantastische bezienswaardigheden en ervaringen in de wereld. Van uitgestrekte riffen tot legendarische wrakken, deze fantastische duikbestemmingen zullen u eraan herinneren waarom u in de allereerste plaats begon te duiken!

P.s. – Wil je nog meer eilanden om rond te duiken? Hier zijn een paar van mijn favoriete tropische eilanden in de wereld.

Hoe de wereld op $ 50 per dag te reizen

Mijn New York Times zeer populaire Paperback Guide to World Travel leert je precies hoe je de kunst van reizen beheerst om ervoor te zorgen dat je van de gebaande paden uitstapt, geld bespaart, evenals een diepere reiservaring. Het is jouw A tot Z-planningsgids die de BBC de “Bijbel voor budgetplan reizigers” wordt genoemd.

Klik hier om meer te ontdekken en om het vandaag te lezen!

Boek uw reis: Logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een betaalbare vlucht door gebruik te maken van Skyscannerner. Het is mijn favoriete bladermotor, omdat deze zowel websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd begrijpt dat er geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel met Hostelworld boeken. Als u ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruikt u booking.com terwijl ze consequent de goedkoopste tarieven voor pensions en hotels weergeven.

Onthoud geen reisverzekering
Reisverzekeringsdekking beschermt u tegen ziekte, verwonding, diefstal, evenals annuleringen. Het is een uitgebreide beveiliging in de situatie die er iets misgaat. Ik ga nooit op een reis zonder het, want ik moest het in het verleden vele malen gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

SafetyWing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

Medjet (voor extra evacuatie-dekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alles die ik gebruik als ik reis. Ze zijn ook de allerbeste in de les en je kunt niet verkeerd gaan met behulp van ze tijdens je reis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *