Laatst bijgewerkt: 12-8-21 | 12 juli 2021

Reizen door Europa kan duur zijn. Luchtvaarttickets, hogesnelheidstreinen, overnachtingstreinen, veerboten-ze eten allemaal in uw beperkte (en kostbare) reisbudget.

Gelukkig zijn er methoden om Europa met een budget te omzeilen. De deeleconomie, nieuwe busopties, treinpassen met korting en geweldige aanbiedingen van budget luchtvaartmaatschappijen – er zijn tonnen keuzes voor het navigeren door Europa zonder de bank te breken.

Ik reed op Europa sinds ik daar in 2006 begon te backpacken en heb zoveel dingen zien veranderen in die periode. Ik heb gezien hoe reishacks komen en gaan en kosten veranderen en weer veranderen. Hoewel Covid dingen heeft beïnvloed, omdat het continent langzaam heropent, kan ik eerlijk zeggen dat het nog nooit gemakkelijker is geweest om in Europa te komen omdat er zoveel nieuwe goedkope methoden zijn om op het continent te reizen.

Hier zijn de allerbeste methoden om door Europa te reizen met een budget:

1. Reizende Europa door Flixbus

In de afgelopen jaren is een nieuw bedrijf op de markt gegaan en het bussysteem in Europa volledig gewijzigd. Het in Duitse gevestigde Flixbus verkreeg Megabus Europe en heeft overal rond het continent routes. De kosten beginnen zo laag als 5 EUR en hun bussen omvatten wifi, elektrische verkooppunten, gratis bagage en comfortabele stoelen. Ze lijken in vrijwel elk opzicht op Megabus (Megabus loopt nog steeds in het VK).

Flixbus werd al snel mijn gewenste niet-handelsmethode om goedkoop in Europa te komen. Het is op geen enkele manier elegant, maar het is de goedkoopste methode om rond te komen.

Hier is een kaart van hun routes om u te helpen uw reis te plannen!

2. Reizen met Europa met busabout

Busabout is een hop-on/hop-off busdienst. Je kunt in- en uitschakelen wanneer je maar wilt langs een van hun ingestelde routes.

U kunt tickets kopen waarmee u hun hele netwerk kunt reizen met een vast aantal stops. Ze hebben korte passen voor reizen van 5-12 dagen naast passen die de afgelopen 6 maanden.

Wanneer u de zachte voordelen van een gids overweegt, de dagtochten die in uw pas zijn opgenomen en de eenvoud van bevredigende mensen, wordt busabout kosten vergelijkbaar met treinen en vluchten (hoewel nog duurder dan een routinematige openbare bus). Het enige nadeel van Busabout is dat als je naar een stad wilt gaan die niet op een van hun routes staat, je daar je eigen methode moet maken tegen een extra kosten.

Opmerking: vanaf juni 2021 heeft Busabout zijn service opgeschort vanwege Covid-19. Service zal opnieuw beginnen in 2022.

3. Reizende Europa per budgetluchtvaartmaatschappij

Veruit een van de goedkoopste methoden om langeafstand in Europa te reizen, is door budgetluchtvaartmaatschappij. Deze luchtvaartmaatschappijen zijn uiterst productief op het continent en de concurrentie heeft geleid tot ongelooflijk goedkope tarieven. Het is niet ongewoon om vluchten te ontdekken voor zo 10 EUR!

Ik gebruik Skyscanner en Momondo om te bladeren voor de allerbeste deals. Ze doen al het beenwerk!

Houd er rekening mee dat budget luchtvaartmaatschappijen het grootste deel van hun geld verdienen met vergoedingen. Ze zijn extreem streng over bagagelimieten of en velen zullen je doen als je niet onthoudt om je instappas af te drukken. Verwacht ook geen gratis drankjes of maaltijden. Maar als u zich aan de regels houdt en begrijpt wat u kunt verwachten, kunt u een hoop geld besparen!

Sommige van de budget luchtvaartmaatschappijen om te inspecteren op goedkope vluchten in Europa zijn:

Ryanair

Wizzlucht

Noorse lucht

EasyJet

Eurowings

Voor meer informatie is hier een complete gids voor het ontdekken van goedkope vluchten!

4. Reizende Europa met een Eurail -pas

Ik hou van reizen met de trein: zittend op een grote stoel, ontspannend met een boek en het prachtige landschap zien gaan. Het is comfortabeler dan een bus en veel minder stressvol dan vliegreizen. En het Europese spoorwegsysteem is een van de allerbeste en meest uitgebreide ter wereld.

Als je met de trein gaat reizen, is het moeilijk om ze te verslaan voor kosten en gemak voor korte stad-tot-stad reizen. Voor langere reizen (nachtreizen, tussen landen of ritten die een snelle lijn nodig hebben, zoals Parijs naar Bordeaux of Berlijn), zijn treinen meestal extreem duur.

Als u van plan bent om door Europa te reizen en niet wilt vliegen, is het krijgen van een treinpas uw beste geldbesparende reisoptie. Uw kosten per reis zullen veel lager zijn dan wanneer u deze tickets afzonderlijk zou kopen.

Weet u niet zeker of de Eurail -pas voor u is? Hier is een volledige uitsplitsing van Eurail -passen en wanneer ze moeten worden gebruikt om geld te besparen.

5. Reizende Europa met behulp van Blablacar

De toename van het delende economische klimaat heeft mensen in staat gesteld om een ​​reis te liften met de lokale bevolking die hun kant op gaat, en Blablacar is de regerende koning van deze dienst. Het is extreem prominent en uitgebreid in Europa en ik heb deze service vaak gebruikt. Hiermee kunt u ritten met mensen met een extra gebied in hun auto. Je ontdekt een ritje, ze zijn het ermee eens om je te nemen, en je gaat weg. Je moet gewoon een beetje vergoeding betalen, wat in wezen het gas dekt. Je kunt ritten ontdekken voor een beetje 5 EUR.

Dit is de allerbeste betaalde methode om in Europa te omzeilen, omdatZou je krijgt een local tevreden te stellen, een vriendelijk gesprek te voeren, geld te besparen en te komen waar je sneller naartoe gaat. Het is beschikbaar in bijna 20 landen in Europa.

Hoewel Blablacar misschien niet altijd goedkoper is dan de bus (Flixbus kan super goedkoop zijn!), Is het meestal sneller en methode interessanter!

6. Reizende Europa per huurauto/Campervan

Als u door een enkel land of een kleine regio van Europa reist, kan het huren van een auto of camper de kosten waard zijn – vooral als u de kosten met iemand kunt splitsen. Autoverhuur kan worden ontdekt voor een beetje 25 EUR per dag, waardoor het een extreem goedkope methode is om te verkennen. Hoewel gas duur kan zijn, maakt het grensvrije Schengengebied multi-country reizen een cent.

Campervans zijn vooral prominent aanwezig in landen als IJsland, Schotland en Noorwegen, omdat die bestemmingen veel kansen voor wandel- en kampeermogelijkheden bieden. Je kunt campervans ontdekken voor een beetje 60 EUR per dag – super goedkoop wanneer gesplitst met een reispartner! Gebruik de app “Park4 Night” om gratis (en goedkope) overnachtingsparking overal in Europa te ontdekken.

Opmerking: veel landen in Europa hebben buitenlandse chauffeurs nodig om een ​​wereldwijde rijvergunning te hebben. U kunt er een in uw huis krijgen voordat u aankomt voor ongeveer 20 EUR. (Het is in wezen slechts een kopie van uw vergunning in andere talen).

7. De goedkoopste methode om Europa te reizen: liften

De beste methode om Europa goedkoop te reizen is om er helemaal niet voor te betalen! Liften is vrij gebruikelijk – en veel veiliger dan u denkt. Ik heb tonnen reizigers tevreden die het zonder incidenten hebben gedaan. Ik reisde zelf zonder problemen deze methode in Bulgarije en IJsland.

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om je hoofd te gebruiken tijdens het liften. Vertrouw altijd op uw instinct en gebruik gezond verstand. Houd uw waardevolle spullen op u voor het geval u uw tas in de auto niet herinnert en aarzel nooit om een ​​buddy of huishoudelijk lid te sms’en met de vergunningplaat voordat u instapt. Samen met uw bestemming op indicatie en ziet er presentabel uit. Dat zal je helpen sneller een reis te ontdekken.

Gebruik de website Hitchwiki voor tips om ervoor te zorgen dat u een leuke en risicovrije ervaring hebt.

De beste methode om Europa te reizen: mix en match uw transport

Zoals u kunt zien, zijn er veel methoden om Europa met een budget te omzeilen. Maar de allerbeste methode is om uw transport te mixen en matchen. De sleutel tot het goedkoop reizen door Europa is om te begrijpen wanneer ze elk van de vermelde transportmethoden moeten gebruiken. Voor korte reizen hou ik van treinen en Blablacar. Voor reizen van middellange lengte (d.w.z. een halve dag), neem ik een bus, blablabla-auto of trein. Voor lange afstanden vlieg ik of neem ik een snelle trein of een overnachtbus.

Te veel reizigers geloven dat het een alles-of-niets iets is. Zoals de ene methode is altijd beter dan de andere. Dat is niet waar. Er is niemand methode om Europa te reizen. Er is een belasting – en u moet begrijpen wanneer u moet gebruiken welke methode.

Vraag jezelf af: wat is waardevoller? Tijd of geld?

Als je meer tijd hebt, neem dan de langzamere goedkopere routes.

Als je meer geld en een kortere reis hebt, vlieg dan en neem de trein.

Tijdens elke verstrekte reis zal ik ten minste vier van de bovenstaande technieken nemen wanneer ik door Europa kom! Het is een soort mix en match. Eén methode is 100% van de tijd niet geweldig.

Als u geen voorkeur hebt over hoe u precies reist – en u wilt gewoon de goedkoopste keuze (wat meestal is wat ik doe) – Gebruik een website zoals Rome2rio of Omio. Het enige dat u hoeft te doen is om te gaan waar u naartoe gaat en deze sites zullen de verschillende methoden combineren en matchen om het continent te omzeilen voor de minste hoeveelheid geld. Ze rijgen bussen en treinen en vliegtuigen samen om de snelste reis te bouwen voor de minste hoeveelheid geld.

Onthoud: niemand techniek werkt 100% van de tijd! mix en match! Doe dat en je bespaart heel veel tijd en geld!

Ontvang uw diepgaande budgetgids voor Europa!

Mijn uitgebreide gids voor 200+ pagina’s is geproduceerd budgetreizigers zoals jij! Het snijdt de pluis uit die in andere gidsen is ontdekt en komt rechtstreeks naar de praktische informatie die u nodig hebt om te reizen terwijl u in Europa bent. Het heeft voorgesteld om routes, budgetten, methoden om geld te besparen, op en naast de gebaande paden, niet-touristische restaurants, markten, bars, beveiligingstips en nog veel meer! Klik hier om meer te ontdekken en vandaag uw exemplaar te krijgen.

Boek je reis naar Europa: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met Skyscanner of Momondo. Ze zijn mijn twee voorkeursbladermotoren omdat ze door websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld bladeren, zodat je altijd begrijpt dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor pensions en goedkope hotels retourneren.

Voor aanbevelingen over waar u tijdens uw reis kunt blijven, hier zijn mijn favoriete hostels erinEuropa!

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is uitgebreide beveiliging voor het geval er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Ik gebruik al vijftien jaar wereldnomaden. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Veiligheidsvleugel (voor iedereen onder de 70)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra repatriëringsdekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn de allerbeste in de klas en je kunt niet fout gaan met behulp van ze tijdens je reis.

Wil je meer info over Europa?
Zorg ervoor dat u naar onze robuuste bestemmingsgids over Europa gaat voor nog meer planningstips!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *