Milaan wordt gezien als een hub voor handel in plaats van romantiek of toerisme. Maar is dat echt waar? We vonden veel meer dan genoeg te doen in deze mooie kleine Noord -Italiaanse stad. Hier is onze top 10.

Chique mode, drukke straten, boetieks en eenvoudige en gemakkelijke stijl. Dat is waar ik aan denk als ik de naam ‘Milano’ hoor. Het lijkt echter ongebruikelijk dat Milaan niet dezelfde historische, architecturale of op voedsel gebaseerde aanleg heeft die de rest van Italië zo goed draagt.

Misschien is het hier niet zo duidelijk als in andere Italiaanse steden, maar Milaan kan een aantal geweldige oude gebouwen uit de garderobe halen wanneer het wil. en eten? Maak je geen zorgen. Milaan heeft dat bedekt – en heeft de schoenen die bijpassen zijn!

Hier zijn onze topsuggesties voor dingen om te doen in Milaan.

1. Duomo – Piazza del Duomo

De kathedraal van Milaan is een van de meest essentiële stukken van middeleeuwse architectuur ter wereld. Het is ook verdomd geweldig. De enorme witte muren zijn bedekt met ruim 1000 marmeren beelden, en de ongeveer 100 torens vertellen over een monument dat meer dan drie eeuwen duurde om te bouwen.

Binnenin vind je de dramatische pijlers van een van ‘s werelds grootste gotische kathedralen, verbazingwekkende reliëfs en mozaïtische, maar ook griezelig overblijfselen van enkele van de heiligen van de Duomo in situ onder hun jassen en gouddoodmaskers.

2. Duomo dak

Italiaanse duomo’s en hun piazza’s staan ​​bekend als het centrum van hun stad en zijn meestal ook de hoogste historische gebouwen. De kathedraal van Milaan is geen uitzondering, dus het is de moeite waard om € 7 te gaan om omhoog te gaan – het is slechts nog een € 5 die zorgvuldig wordt uitgegeven om de lift te nemen.

Vanuit het daksysteem krijg je geweldige vergezichten over de hele stad. Milaan is ook vrij vlak, dus je krijgt een vrij uitgebreid uitzicht. Als het een heldere dag is, kun je zelfs de bergen zien.

Als je geen zin hebt in de klim en ervoor kiest om de bezienswaardigheden van het daksysteem van Duomo te nemen met een spritz aperol in je hand, ga dan naar Terrazza Aperol, aan de overkant in de piazza.

3. Centro Storico

Van de deuren van de Duomo Noordwest tot aan de Castillo Sforzesco.

Deze hele buurt is waar Milaan zijn Blahnik -stiletto’s aftrap en in zijn Gucci -slippers van weleergrijp glijdt.

In overeenstemming met die verfijnde schoonheid, maar getemperd met historische grandeur, pronkt Centro Storico met het verleden van de stad door zijn gebouwen, de geplaveide straten en de stijlvolle beelden en fonteinen.

Begin bij de Galleria Vittorio Emanuel II – de prachtige winkelsarcade grenzend aan de Duomo – en dwaal af.

4. Quadrilatero della moda

Als je chic wilt, is dit de plek om naartoe te gaan. Quadrilatero della Moda is het grote dollar winkelgebied van Milaan. Je vindt hier alle toplabels, dus maak je klaar om je portemonnee een beetje strakker vast te pakken of laat het vliegen als een vrijgelaten vogel. Er is geen middenweg!

5. Corso Buenos Aires

Op weg naar het noordoosten van de Duomo en het stadscentrum.

Corso Buenos Aires, een beetje zoals Oxford Street in Londen, leeft van voetverkeer en winkels. Het winkelen hier is veel veel benaderbaarder dan Quadrilatero della Moda met een veel meer high-street gevoel.

Met mensen als H&M, Zara, Beneton en Fossil, vind je praktisch gegarandeerd een koopje. Er is ook een goed assortiment bars en enotecas onderweg. En als je op mij lijkt, als het betrekking heeft op winkelen, zijn frequente drankenbreuken een must.

Langs deze straat was het hotel waarin we verbleven. Het is best goed en onze aanbeveling voor persoonlijke accommodatie: hier is onze recensie The Best Western Hotel Galles.

6. Castello Sforzesco

Ten noordwesten van het centrum van Duomo.

Dit prachtige kasteel is zeker een kijkje waard. Zelfs als je een tekort hebt en alleen in een snelle wandeling door het terrein past, is het niet te missen.

Bewaakt door het uitstekende bronzen standbeeld van Garibaldi en op weg door een verbluffende fontein, wordt het kasteel geflankeerd door ronde torenen aan weerszijden van zijn substantiële toegangsweg. Je kruist een droge gracht om jezelf in het kasteelterrein te vinden-een vierwandige tuin.

Je kunt tegen betaling de Castello binnengaan.

7. Sforza Park and Arch

De andere kant van Castello Sforzesco is het Sforza Park.

Het park is aanzienlijk en is ideaal voor een picknick (als je het eens bent met dergelijke dingen) of voor een romantische wandeling. Het is populair bij de veel actievere Milanese, dus kijk uit naar joggers en fietsers terwijl je het terrein verkent.

Aan de andere kant van het park van het kasteel is het ARCO Della -tempo. Het ARCO Della -tempo lijkt veel op andere feestelijke bogen die je in Europa zult vinden. Het is bedekt met prachtige allegorische en historische beelden.

8. De kerk van Santa Maria Delle Grazie en het laatste avondmaal

Ten westen van de Duomo en het stadscentrum.

Het meesterwerk van het laatste avondmaal van Leonardo Di Vinci is in de kerk van Santa Maria Delle Grazie, een UNESCO -werelderfgoed dat gebouw en een kunstwerk op zich.

Je moet een kaartje boeken om binnen te komen en je moet er op dat moment op je ticket zijn. Er zijn rondleidingen, maar ze zijn ongelooflijk duur.

APART van deze kerk en de di vinci binnen, de Duomo, en de Castella Sforzesco, er zijn veel andere geweldige musea verspreid over Milaan.

9. Game in het San Siro Stadium

Als je het geluk hebt om in de stad te zijn wanneer AC Milan thuis speelt, krijg dan zeker een ticket voor een spel. De sfeer in het stadion is geweldig – en dat komt van iemand die is opgevoed met het Engelse premiership -voetbal.

Vraag de conciërge in uw hotel voor meer informatie – ze moeten zelfs wat tickets kunnen boeken. Zorg ervoor dat je de beste manier ontdekt om van en naar het stadion te komen. We zijn een beetje verloren gekomen om thuis te komen!

10. Aperitivo Hour Milano Style

De Milanese zijn trots op deze ongebruikelijke pre-dinner aangepast, maar het impliceert dat het mogelijk is om te eten voor helemaal gratis in Milaan. Voor de kosten van een drankje, krijg je toegang tot een geweldig assortiment eten aan de bar van veel Enotecas in de stad.

Verwacht wordt dat het een pre-diner maaltijd is (alleen in Italië, toch?!) Maar er is zoveel eten daar, en geen oordelen! Dit ‘Aperitivo Hour’ – vergelijkbaar met ons tevreden uur dat alleen op voedsel gebaseerd is – gaat meestal van 18.00 of 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Of totdat mensen stoppen met eten.

Bonus: Lake Como

Als je genoeg van de grote stad hebt gehad, waarom maak dan geen dagtocht naar Lake Como, misschien wel een van de meest spectaculaire plaatsen om in het hele land te bekijken – zo niet Europa!

Omgeven door bergen, populair bij de rijken en bekende (ja, George Clooney heeft hier een huis), en slechts een uur uit Milaan met de trein, is het geen wonder waarom het Milanese hoofd hier voor hun weekendpauzes.

Hier is onze snelle gids voor Como en ook hoe u met de trein vanuit Milaan naar Como kunt komen.

Ben je ooit in Milaan geweest? Wat heb je gedaan? Waar zou uw favoriete deel van Italië zijn? Vertel het ons in de reacties!

Afbeeldingen door mevrouw Romance.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *