“Je wordt verliefd op Peru.”

Elk van mijn naaste vrienden die in Zuid -Amerika waren gebackpacken, zei hetzelfde toen ze me voor het eerst na hun reis ontmoetten – dat ik het meest van Peru zou houden. Ik maak niet eens een grapje of overdrijf. Ieder van hen.

En het maakt me gek.

Waarom? Omdat zelfs zonder dat ze het zeggen, Peru altijd op mijn lijst met bestemmingen is geweest waar ik mijn wereldse bezittingen voor zou verkopen. En al hun prachtige verhalen versterken die stem in mijn hoofd die schreeuwt: “WTF wacht je?” Want echt, waar heb ik op gewacht?

De huidige toeristische campagne van Peru stelt het land als de rijkste ter wereld. Dat kan voor sommigen behoorlijk zijn, maar rijkdom gaat niet altijd over geld of goud. Vaak zijn herinneringen kostbaar en zijn er momenten onbetaalbaar. Peru, met zijn onvergetelijke natuurlijke en culturele wonderen, is een echte schatkamer.

Peru is visumvrij voor Filipino’s. Burgers van in totaal 99 landen en gebieden kunnen Peru zonder een visum bekijken. Dit omvat Brunei, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en de Filippijnen, wiens burgers tot 183 dagen kunnen blijven voor toeristische doeleinden. Hier is de lijst van deze rechtsgebieden:

Europeese Unie
Andorra
Antigua en Barbuda
Argentinië
Australië
Bahamas
Barbados
Wit -Rusland
Belize
Bolivia
Brazilië
Brunei
Canada
Chili
Colombia
Costa Rica
Dominica
Dominicaanse Republiek
Ecuador
Fiji
Grenada
Guatemala
Guyana
Honduras
Hong Kong
IJsland
Indonesië
Israël
Jamaica
Japan
Kiribati
Liechtenstein
Macau
Macedonië
Maleisië
Marshall eilanden
Mexico
Micronesië
Moldavië
Monaco
Montenegro
Nauru
Nieuw-Zeeland
Noorwegen
Palau
Panama
Papoea-Nieuw-Guinea
Paraguay
De Filipijnen
Rusland
Saint Kitts en Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Samoa
San Marino
Servië
Singapore
Solomon eilanden
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Surinaam
Zwitserland
Taiwan
Thailand
Tonga
Trinidad en Tobago
Kalkoen
Tuvalu
Oekraïne
Verenigde Staten
Uruguay
Vaticaanstad
Venezuela

Zuid -Amerika is een van de weinige twee continenten waarin ik niet heb gezet. Maar het lijkt erop dat dat binnenkort gaat veranderen. Ik kan zo vroeg aankondigen dat we volgend jaar nu Peru raken! Maar hoewel teleportatie en tijdreizen nog niet mogelijk zijn, verwennen ik mijn extreem enthousiaste geest door de onvergetelijke momenten van andere reizigers te bewonderen, vastgelegd in deze inspirerende foto’s.

1. Huascarán National Park

Op 6.768 meter is Huascarán de hoogste berg in Peru en maakt hij deel uit van het Cordillera Blanca -bereik, dat ook deel uitmaakt van het grotere Andes -bereik. Het is een UNESCO-werelderfgoed en is populair bij bergbeklimmers, avonturiers en natuurliefhebbers!

2. Machu Picchu

De meest iconische site van Peru! Deze 15e -eeuwse nederzetting zat 2430 meter boven de heilige vallei van de Inca. Deze UNESCO -werelderfgoedsite werd ook gestemd op de lijst van de nieuwe 7 wonderen van de wereld.

3. Paracas schiereiland

Het schiereiland Paracas is waar de woestijn zich vermengt met de oceaan. Het maakt deel uit van het Paracas National Reservation in de provincie Pisco, een UNESCO -werelderfgoedsite.

4. Rainbow Mountains

Dit geologische wonder is notoir moeilijk te bereiken, maar als je het type bent dat graag ongelooflijke uitzichten achtervolgt, zijn deze gestreepte hellingen de dagen van stoere tocht waard! Deze geschilderde pieken maken deel uit van de Andes en zijn toegankelijk via Cusco.

5. Salinas de Maras

Deze zoutvijvers bevinden zich in Maras, een stad in de heilige vallei van de Incas ten noorden van Cuzco. Deze vijvers worden sinds de Inca -dagen gebruikt.

6. Nazca -lijnen

Nazca is waar de oude Nazca -beschaving zich vestigde na de val van Cahuachi in 400AD en de thuisbasis is van de beroemde Nazca -lijnen, enorme tekeningen en geometrische figuren op het zand.

7. Amazon Cruise

Peru wiegt de bovenloop van de Amazon, ‘s werelds grootste rivier. En je kunt op een cruise gaan langs sommige van zijn zijrivieren, waarvan vele ook de dieren in het wild introduceren dat zowel de rivier als de bedekkende regenwouden hebben gekoesterd.

8. Paragliding in Lima

Het MiRaflores -district van Lima is waar veel paraglidenbedrijven actief zijn. De springplek is op Parque Raimonde. Tandem -vluchten kosten ongeveer 80USD.

9. ICA

ICA is een oase in het hart van de Atacama -duinen. Mis de mummies en andere artefacten niet in de regionale de ICA van het Museo.

10. Ruta del Sillar

De historische kern van Arequipa is een UNESCO Werelderfgoedstad bekend om zijn gebouwen gemaakt van wit-roze vulkanische stenen. (Vandaar de bijnaam White City.) Deze stenen worden ‘sillar’ genoemd. La Ruta del Sillar neemt bezoekers mee naar waar deze stenen werden gewonnen, wat een beter begrip van de regio zal geven.

2️⃣0️⃣1streek

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Geen gerelateerde posts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *