Uncategorized

Hoan Kiem Lake: The Legend of the Restored Sword of Hanoi, Vietnam

aan de Chu -rivier in de provincie Thanh Hóa woonde een visser genaamd Lê Thận. Op een nacht trok dat zijn vissersnet op. Het voelde zwaar en Thận was gevuld met genot denkend dat hij een grote vangst zou hebben. Trek het net naar de bootzijde, maar zag de “vangst” niets anders dan een ijzeren stang die lijkt op een bot mes zonder handvat. “Ah ik,” zuchtte Thận, “de enige vangst voor de hele nacht en het blijkt dit waardeloze stuk ijzer te zijn.” Thận gooide het weg.

Het is het begin van de legende van het gerestaureerde Sword Lake, zoals verteld door de officiële site van Vietnam. Het is een lang verhaal, maar het kort is dat de ijzeren balk ook in de volgende nachten naar dan leek en op de derde avond pakte hij het op en besefte dat het het mes van een zwaard was.

Het was het begin van de jaren 1400 en de Ming -Chinezen hadden dit deel van Vietnam overgenomen. Om te helpen met de rebellie, voegde Thận zich bij het opstandige leger onder leiding van Lê Lợi, die vervolgens een stralend zwaard vond dat perfect bij het mes paste. Met dit zwaard kwam Lê Lợi als overwinnaar uit en werd uiteindelijk koning. Op een dag, terwijl ze aan het meer in het midden van zijn hoofdstad varen, zwom een ​​enorme schildpad naar hem toe en boog.

“Nu die vrede is hersteld in de natie,” zei er, “geef het zwaard terug naar onze God van Waters. Lê lợi gaf het zwaard over, maar de uitstraling bleef op het oppervlak van het water. Omdat het toen gerestaureerd Sword Lake of, in het Vietnamees, hồ hoàn kiếm werd genoemd.

In het midden van de historische wijk van Hanoi is Hoàn Kiếm Lake onmogelijk te missen en zijn oproepen onmogelijk te weigeren. Omcirkelen van het meer is altijd een bevredigende ervaring. Het is omgeven door tempels en historische monumenten die een paar kijken waard is.

Ngoc Child Temple: Temple of the Jade Mountain

Genesteld op Jade Island, klein eilandje bij de noordrand van het meer, is de tempel van de Jade Mountain mogelijk het meest naar reizigerslocatie rond het meer. Gebouwd in de 18e eeuw, is het een eerbetoon aan Tran Hung Dao, een militaire leider die tegen de Yuan -veroveraars vocht. In 1864 maakte Confuciaanse meester Nguyen van Sieu remodellings en gebouwd poorten bij het toelatingscomplex.

De Huc Bridge en de NGOC Child Temple
De eerste poort heeft parallelle zinnen. Hier stijgt de pentoren. Ook wel THAP genoemd, maar in volkstaal is de pentoren tien meter lang en is gemaakt van steen. Het haalt zijn naam aan de vorm van zijn suggestie die eruit ziet als een schrijfborstel op een perzik. Het schrijven op de toren zegt: “Schrijven op de Clear Blue Sky”, wat inhoudt eerlijk te zijn. De tweede poort heeft taoïstische symbolen, waaronder de tijger, de karpers, de Phoenix en de Vietnamese draak. Op de derde poort staat een inktplaat, die Nguyen van Sieu op de plek heeft geïnstalleerd waar de schaduw van de pentoren valt. Hij voegde het toe op 5 mei van de maankalender ter ere van geleerde en heilige van de literatuur van Xuong, wiens ster de zon op deze datum passeert.

Er zijn twee paviljoens: ắc nguyệt lâu (Moon Contemplation Pavilion) en đình trấn ba (paviljoen tegen de golven). inside is the preserved body of a huge turtle, whose scientific name Rafetus Leloii it got from Lo Lei in the legend. This soft-backed turtle steps 2.1 meters long and weighs 250 kg. It was found at this very lake in 1968. A critically endangered species, a few of these turtles are still believed to inhabit the lake although sightings have been rare.

Ngoc child Temple
Đắc nguyệt lâu (Moon Gazing Pavilion, 4th gate) and Pen Tower (Thap But)
At the pavilion against the Waves (Dinh Tra Ban)
Burning fast
A 250-kg huge turtle caught in the 1960s. It was said to be 500 years old when caught.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *