Uncategorized

Waar echt Thais eten te ontdekken in Krabi, Thailand – 3 locaties die je niet zou moeten missen

Krabi in Zuid -Thailand is al lang een prominent reiziger met veel locaties om te eten, maar niet veel van hen dienen echte Thai voedsel. Deze drie restaurants zijn echter de echte deal.

Direct over de baai van Thailand vanuit Phuket, gescheiden door ongeveer 20 km van de Andaman Zee, begon Krabi als een retraite voor bezoekers die uiteindelijk waren uitgeput van het over-toerisme van Phuket en de hectische stranden.

Tegenwoordig is Krabi waarschijnlijk net zo druk, de primaire straat hoewel Ao Nang wordt verdrongen met tevreden vakantiegangers.

Bars, cafés en restaurants nemen de grote meerderheid van het echte landgoed Ao Nang in beslag, maar velen van hen bieden de laagste typische noemer, maar hoewel het eten prima is, is het waarschijnlijk niet wat de lokale bevolking zou eten.

Om te beginnen hebben de gerechten hier zelden de klap waar echt Thais eten uit het zuiden wordt begrepen.

Maar er zijn een paar restaurants in Krabi die bij conventionele smaakstoffen blijven – en warm als je het wilt!

3 restaurants in Krabi die echt Thais eten serveren

Bekijk onze korte video van deze drie locaties die het allerbeste Thaise eten in Krabi kookt:

1. Ruen Mai Restaurant

Ruen Mai – of ‘New House’ is een prachtig, ontspannen restaurant dat voelt alsof het verborgen is in zijn eigen tropische tuin.

De gebogen geschulpte rieten daken en open muren maken de warme zee -lucht van de zuidkust echt in staat om u te accepteren en u op hun gemak te stellen.

Zowel hout en bamboe dekenways leiden u met de bomen naar de twee primaire gebouwen van het restaurant. Beide hebben exact dezelfde rieten daken die voldoen aan de conventionele vorm van Thaise huizen, evenals uitstekende zalen.

En de locatie wordt verlicht met lantaarns gemaakt van exact hetzelfde rieten als het daksysteem en hangen tussen de hoge spanten.

Menu’s zijn zowel in Thais als in het Engels, evenals pittig eten is gemarkeerd met één, twee en drie chillis … er zijn niet zo goed talloze gerechten die niet ten minste één naast hun naam hebben!

Eten is absoluut voortreffelijk. evenals voornamelijk gemaakt met regionale componenten en uit de eigen tuin van het restaurant.

We hadden heel gefrituurd zandwit met knapperige knoflook en gebonste kurkuma, een weelderig omelet met gehakte krabvlees, padpak mieng khai (gefrituurde groenten genaamd Pak Mieng Regional naar Krabi en ei) regionale versie van Tom Yum Soep genaamd Tom Som pla.

Deze prachtige evenals zure soep is gemaakt met tamarinde en palmsuiker, en omvat een enorme plaat vis en is eveneens op smaak gebracht met gerookte vis.

Gefrituurde zandvis, tom som pla soep

Maar het beste was de Krabi -versie van Pork Larb. Gewoonlijk een van de meest populaire dingen op een Thais menu, is Larb een droge gehakt maaltijd met veel citrus en smaak en is een van mijn favoriete Thaise gerechten.

Deze van Krabi is nog beter.

Geschreven als alleen ‘Kua Kling’ op het menu, zegt de Engelse vertaling gewoon ‘extra hot’! Deze maaltijd omvat ook zeedruiven die we alleen eerder hebben gezien in Okinawa en Thaise aubergine, Kua Kling is veel meer een droge curry en is zowel aardachtig als bevredigend hartig.

Crab Omelette, Kua Kling, Pad Pak Mieng Khai

2. Lae Lay Grill, Krabi

Vanaf de verhoogde plaats boven de primaire reiziger strip van Krabi, heeft Lae Lay Grill een geweldig uitzicht over de stad en over het water. Dit is een ongewoon gebied waar u zoveel van de horizon kunt opnemen, onderbroken door de gerenommeerde kalksteen Monolith -eilanden van Nopparat Thara National Park.

Dit uitstekende restaurant bevindt zich op twee niveaus en is mogelijk de belangrijkste locatie in de stad, maar laat dat je niet afschrikken.

Het eten hier is net zo geweldig als het uitzicht.

Weelderige, romige kokosnootsoepen, knapperig maar delicaat en zijdeachtige viskoekjes, zowel robuuste als pittige zeevruchtenpapaya-salades verpakt met garnalen, mosselen, inktvis, krab en vis, evenals meer gefrituurde zachte zachte softshell krab met chili met chili as Als zout is dat op de een of andere manier zowel knapperig als mals op hetzelfde moment.

Tom Yum-soep, viskoekjes, gefrituurde softshell-krab, kokonsoep

Desserts zijn hier ook een kijkje waard, met name de sesam-bedekte geplette ijs, evenals fruit, evenals de Crinkle-gesneden milieuvriendelijke meloenstukken met chili soja dip.

Er is meestal een beetje online muziek die hier plaatsvindt, evenals wanneer je het goed maakt, de zonsondergang over het water is niet te missen.

Zeevruchtenpapaya salade, milieuvriendelijke meloen en soja chili dip, ijs sesamdessert

3. Ko Hong Island Diner

Eén – zo niet het enige eiland in het nationale park met een restaurant dat beschikbaar is voor het publiek, is het restaurant op Ko Hong tenminste speciaal in die methode.

Je bent van harte welkom om een ​​picknick mee te nemen naar Ko Hong, maar dat zou impliceren dat je de uitstekende keuzes die van dit verrassend geweldige strandbad worden aangeboden mistbar.

De hoge kwaliteit en de authenticiteit van het Thaise eten is uitstekend, vooral denkend aan de enige mensen die hier komen, zijn toeristen.

Alles – van de gemakkelijkste maaltijd zoals de komkommersalade tot de slim gelaagde smaken van nog een Kua Kling – is zo goed vervaardigd om die gemeenschappelijke eenvoud te behouden die Thaise koken heeft om alle smaken in evenwicht te brengen.

We hadden ook een pittige pluimvee salade, een soort garnalen choo chi en een maaltijd van milieuvriendjes die ook extreem lang stradestoelen met langstammen omvatten.

Maar het beste van alles is het gefrituurde gevogelte hier, bellen ze Thais KFC. Deze maaltijd op exact dezelfde parallel plaatsen als KFC doet het echter helemaal geen enkele rechtvaardigheid.

De kruiden is veel uitzonderlijk voor de schamele 11 kruiden en kruiden van de kolonel, evenals het pluimvee zelf – perfect gekookt – is sappig, dicht en vol van smaak.

De enige methode om Ko Hong te bereiken is per boot, waar je hier veel meer over kunt bekijken, maar veel reizen van Krabi komen hier. Zo niet, zorg er dan voor dat u uw schipper vertelt om u naar Ko Hong te krijgen voor de lunch!

We reisden naar Krabi als media met de Tourism Authority van Thailand, maar onze meningen blijven de onze.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *