vermeld als een UNESCO -werelderfgoedlocatie, de historische stad Malakka (of Melaka, de regionale naam) is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Maleisië. De lange geschiedenis heeft zowel de opkomst als de val van de Portugezen, de Nederlanders, evenals de Britten gezien die de plaats veroverden, waardoor langdurige structuren achterbleven, evenals culturele invloeden die nog steeds tot leven zijn en zichtbaar zijn, produceren Een smeltkroes van culturen die echt uniek is. Hoewel deze stad zich snel vestigt in een grootstedelijke hub, is in de kern een erfgoedgebied verdeeld in twee delen door de Melaka -rivier. Op de oostelijke oever van de rivier ligt zowel de Chinatown als op de westelijke oever, het centrum van de Europese nederzetting tijdens hun heerschappij.

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Hoe u naar Malakka kunt komen
Reisdocumenten voorbereiden
Het vinden van een betaalbaar hostel/hotel in Malakka
Topbudgetplan hotels in Malaccasearch voor meer Melaka -hotels!

Plaatsen om te zien in Malakka
Waar te eten in Malakka
Proef Malakka weekendroute
Voorbeeldreisbudget
Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Hoe u naar Malakka kunt komen

Malakka heeft een wereldwijde vluchtterminal die een paar jaar geleden werd geopend. Helaas zijn er geen directe vluchten naar Malakka vanuit Manilla. De allerbeste methode om het te doen is om te kiezen tussen Kuala Lumpur en Singapore. Veel vluchten varen de Manilla-Kuala Lumpur en er zijn dagelijkse vluchten naar Singapore vanuit Manila en Cebu. Terwijl Singapore vijf uur verwijderd is van Malakka, biedt Kuala Lumpur het snellere pad, omdat Malakka op slechts twee uur rijden van de Maleisische hoofdstad ligt.

Van Kuala Lumpur. Bussen die naar Malakka gaan, staan ​​geparkeerd in terminal Bersepadu Selatan, nabij het LRT -station en KTM Komuter Station Bandar Tasik Selatan. Tarief is RM13. Als u Kuala Lumpur echter volledig wilt vermijden en rechtstreeks vanaf de luchthaven naar Malakka wilt gaan, zijn hier de schema’s.

Uit Singapore. Malakka ligt op vier tot vijf uur verwijderd van Singapore en het gaat om het oversteken van de grens (wat betekent dat ik met nog een set immigratieprocessen moet gaan en nog een stempel op je paspoort krijgt). Bussen zijn de meest typische methode om daar te komen. Er zijn een aantal aggregatorwebsites die deze service aanbieden. Ik heb er een geprobeerd – easibook.com – maar we hielden niet van de ervaring.

Ik wens dat ik deze site zou kunnen voorstellen, maar we zijn onderweg een grote storing tegengekomen. Onze boeking werd niet getoond in het systeem van het busbedrijf. Slecht me, inderdaad. Uiteindelijk namen we nog een bus in en probeerden de juiste bus aan de grens te nemen. Lees dit bericht voor mijn uitleg.

De les hier is: misschien wilt u de bus voering rechtstreeks bellen, zelfs als u via een derde feestlocatie hebt geboekt om te verifiëren dat de stoelen echt gereserveerd waren. Transnasional en Malakka-Singapore brengen dit pad uit voor ongeveer SGD 20 per hoofd.

Inzicht van de lezer: een budgetvriendelijkere aanpak is om met de bus naar Johor Bahru te reizen, evenals nog een bus naar Melaka.

Reisdocumenten voorbereiden

Maleisië heeft geen Filipijnse burgers nodig, een toegangsvisum. Het enige dat u moet voorbereiden, is een geldig paspoort. Als u nog steeds geen paspoort hebt, is het slim om zo snel mogelijk toe te passen, want het kost tijd voor onze overheid om het te verwerken. Voor meer informatie over hoe u een Filippijnse paspoort kunt krijgen, inspecteert u mijn sollicitatiegids hier.

Onthoud niet dat u uw vluchtroute (inclusief de retourtochtgegevens) vóór uw reis afdrukt. U kunt het vereisen bij het passeren met de immigratie. Het zal ook helpen als u uw hotelreserveringen afdrukt, alleen in situatie de immigratieofficieren uw intenties in twijfel trekken.

Het vinden van een betaalbaar hostel/hotel in Malakka

Hoewel er in de stad veel hotels zijn, bevindt de grootste concentratie van budgetplanaccommodaties zich in Chinatown, in het hart van de UNESCO -werelderfgoed. (Is dat geweldig of wat?)

Topbudgetplan hotels in Malakka

Op basis van evaluatiescores door AGODA -klanten.

TheBlanc Shop Hotel (via Agoda)

Ola Lavanderia Cafe. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Het ene vakantiehuis. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Yote 28. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Nomaps hostel. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Jonkered Heritage Hotel. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Liu Guy Melaka – bij voorkeur. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

TheBlanc Shop Hotel. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Zoek naar meer Melaka -hotels!

Plaatsen om te zien in Malakka

Hier is een galerij van de locaties die ik in Malakka heb bezocht. De meeste hiervan zijn samen geclusterd en ze liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Klik op de afbeelding voor meer informatie over die attractie.

Melaka River Cruise>

Nederlands plein

St. Paul -kerk

Een famosa fort

Jeugdmuseum en kunstgalerij

De stadsmensen

Christ Church Melaka

Nederlands kerkhof

Jonker Street

Harmony Street

Kampung Kling -moskee

Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi Tempel

XIang lin si boeddhistische tempel

Cheng Hoon Teng Tempel

Melaka Quayside Square

Melaka Maritime Museum

Ik zal in de toekomst meer toevoegen aan de bovenstaande lijst.

Waar te eten in Malakka

Hoewel de kaart van Malakka bezaaid is door talloze restaurants en eetgelegenheden, zul je verrast zijn om tijdens de lunch en het diner kilometerslange wachtrijen voor hen te ontdekken. Nou, niet echt mijl lang, maar je krijgt de foto. Een techniek is om de menigte niet aan te nemen en gewoon je maaltijden zo goed vroeg of zo goed laat te hebben. Of nog veel beter, versla de menigte en de herfst vroeg in de rij vroeg. Hier zijn wat eten en restaurants die ik heb geprobeerd.

Schoffel kee pluimvee rijstballen

Jonker Street Food

Lao San Cafe Drinks

Jonker Gallery 60s Iced Tea

Proef Malakka weekendroute

Het bouwen van een reisroute is misschien leuk, maar het is ook het meest nauwgezette deel van het plannen van een reis. Je verplicht om onderzoek te doen en te ontdekken over de bestemmingen (en je zou echt moeten) en rekening houden met de wensen en de behoeften van iedereen met wie je reist. Ja, het is echter moeilijk, maar als jij degene bent die verantwoordelijk is voor de reisschema en je reis een succes wordt, wed ik dat je je het meest tevreden zult voelen en gelukkig van iedereen in de groep.

Mooie sinaasappel en rode bloemen rondom de bomen op het Nederlandse plein
Als je Malakka See slechts een reis is of deel uitmaakt van een grotere tournee, kun je de onderstaande route gewoon invoegen en de benodigde aanpassingen maken. Laten we veronderstellen dat je uit Singapore komt.

Dag 1: Malakka – Nederlands plein en riviercruise
07:00 uur – Word wakker
08:45 AM – ETD: Keypoint Terminal, Singapore
01:45 PM – ETA: Melaka Central Terminal, Malakka
02:30 PM – Inspecteer in Oosterse Riverside Residence, Malakka
03:30 PM – Nederlands plein en musea, Malakka
07:00 PM – Melaka River Cruise
20:30 uur – Jonker Street Night Walk
23:00 – Slaap

Dag 2: Malakka Chinatown Walk, terug naar Singapore
07:00 AM – Chinatown Heritage Walk
11:00 uur – Jonker Street Morning Walk en lunch
01:00 PM – Inspecteer uit: Oriental Riverside Residence
04:00 PM – ETD: Melaka Sentral (Malakka Central Terminal)
09:00 PM – ETA: Singapore
22:00 uur – Mustafa (winkelen)
12:00 Mn – Slaap

Voorbeeldreisbudget

Hier is de uitsplitsing van mijn kosten voor deze reis. Merk op dat precies hoe je tijdens deze reis besteedt, kan anders zijn dan precies hoe ik het deed, maar ik publiceer dit gewoon zodat je misschien een ballpark -figuur hebt. Nogmaals, laten we aannemen dat je uit Singapore komt.

Er werd niet veel besteed aan transport rond Malakka, want het is een kleine stad, evenals de locaties van rente op loopafstand van elkaar. Pasalubong is ook nog niet opgenomen in de uitsplitsing. Figuren zijn in Filippijnse pesos.

P1,620 – reisbelasting

P750 – Terminal -vergoeding

P400 – Oriental Home Guesthouse – Malakka (P800/2 PAX)

P810 – Bus Singapore naar Malakka (via Easibook)

P337 – Bus Malakka naar Singapore

P440 – EZ Link Card (voor MRT Singapore)

P500 – Algemene voedselkosten

P200 – Andere transpo -uitgaven

P135 – Melaka River Cruise

P150 – Andere toegangskosten (Malakka)

Merk op dat we een groep van drie waren en dat het hielp de kosten te verlagen terwijl we de meeste dingen binnenhaalden. We hebben ook niets betaald voor onze Singapore -accommodaties, dankzij onze goede vriend Mimi.

Dat is het! Als u van plan bent om exact dezelfde reis te doen, net zo goed als u vragen hebt, laat het me dan weten.

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Oriental Riverside Home Guest Home in Malakka, Maleisië

Kampung Kling Moskee: Diversiteit omarmen in Malakka, Maleisië

Darwin op een budget: gratis route en reisgids

Wulingyuan evenals Zhangjiajie, China: Budget Plan Travel Guide

Maldiven met een budget: reisgids en routes

Tokyo reisgids met voorbeeldroute en budgetplan

Florence Travel Guide: reisschema, budgetplan en dingen om te doen

San Vicente Palawan reisgids met budgetplanroute

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *