Uncategorized

Stranden Batangas: Nieuwe normale reisgids en tips

2021 • 6 • 18

Plannen van een reis naar Batangas binnenkort?

We reisden onlangs naar Batangas om erachter te komen wat er in het nieuwe normaal is veranderd. En hier zijn enkele tips die je moet weten voordat je gaat!

Herinnering: We raden u nog steeds aan om thuis te blijven omdat het nog steeds veiliger is totdat alles onder controle is. Maar als je het niet kunt helpen en een verandering van omgeving echt een van je manieren is om te gaan met pandemische vermoeidheid en stress, hebben we een belangrijke informatie verzameld voor je reis.

Wat is bedekt met deze gids?

1. Dagtochten zijn nog steeds toegestaan ​​in sommige resorts.
2. Reisvereisten variëren afhankelijk van de bestemming.
3. Sommige resorts laten kinderen en senioren toe.
4. Neem contact op met het resort vóór het boeken.
5. Er kunnen onderweg checkpoints zijn.
6. Pak slim.
7. Kies een strand of resort dat niet druk is.
8. Timing is alles.
9. Openbaar VS-privétransport
10. Volg de regels.
Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️related Posts:

1. Dagtochten zijn nog steeds toegestaan ​​in sommige resorts.

Je hoeft niet altijd de nacht door te brengen in het resort als je het niet wilt. Sommige openbare stranden zoals Matabungkay kunnen op een dagtour worden bezocht.

Sommige privéresorts zijn ook welkom dagtrippers, maar de reservering van de vooruitgang is mogelijk vereist en kan een vergoeding in rekening worden gebracht. In Calatagan zijn hier de dagtripkosten van grote resorts:

Stelts Calatagan
– PHP 450 (januari-februari, juli-november)
– PHP 550 (maart-juni, december en feestdagen)

Aquaria Water Park:
– P400 (off-peak weekdagen)
– P600 (off-peak weekends, piekweekdagen & feestdagen)
– P800 (Peak Weekends & Holidays)

Acuaverde Beach Resort in Laiya biedt ook dagtrippakketten. Hier zijn de tarieven:

Van deze drie hebben we persoonlijk stelten en aquaria bezocht en ze hebben beiden voorafgaand boeking nodig.

2. Reisvereisten variëren afhankelijk van de bestemming.

Sommige gemeenten hebben alleen een gezondheidsvrijheid nodig van een arts of barangay van de overheid. Sommigen accepteren een medisch certificaat van particuliere artsen. Het is dus echt afhankelijk van waar je naartoe wilt. Het beleid verandert ook van tijd tot tijd.

Bijvoorbeeld, in Calatagan, was er een tijd dat ze alleen medische certificaten zouden accepteren. Maar ze hebben sindsdien geaccepteerd Barangay Health-certificaat ondertekend door de kapitein van Barangay en de BHERT waarin staat dat u niet op de lijst staat van waarschijnlijk vermoedt of bevestigde CVID-19-gevallen in uw regio. Hetzelfde met Laiya in San Juan.

Vanaf 20 juni 2001 is een negatief testresultaat niet vereist om Calatagan of Laiya (San Juan) in te voeren, zolang u een medisch certificaat of het gezondheidscertificaat van Barangay kunt indienen. Maar er zijn uitzonderingen.

Sommige resorts vereisen een negatieve CVID-19-test. Bijvoorbeeld, San Juan’s Palm Beach, Acuatico en Acuaverde Resorts vereisen allemaal gasten om een ​​snelle antigeentest bij aankomst te ondergaan. Acuaverde en Acuatico kosten PHP 1.700 per persoon.

Aan de andere kant vereisen Stilts Calatagan alleen een negatieve test van senior gasten.

Om veilig te zijn, neem dan rechtstreeks contact op met het LGU of het resortbeheer voor de nieuwste updates. We hebben gevonden dat toeristische kantoren en resorts het meest responsief zijn via oproep, tekst en FB-bericht.

3. Sommige resorts laten kinderen en senioren toe.

Hoewel de meeste badplaatsen in Batangas een deel van de reisbeperkingen hebben verlopen, zijn er nog steeds veiligheidseisen en protocollen die moeten worden gevolgd. Over het algemeen mogen alleen gasten 15-65 jaar oud reizen, maar sommige resorts zijn geslaagd voor de kwalificaties die door de punt zijn vastgesteld en hebben een gezag gegeven om gasten van alle leeftijden tegemoet te komen.

Hier zijn enkele van de resorts in Laiya en Calatagan die kinderen en senioren accepteren:

Laiya

Acuatico Beach Resort en Hotel Inc.
Laiya Aplaya, San Juan, Batangas
Bekijk tarieven en foto’s!

Blue Coral Beach Resort
Laiya Aplaya, Hugom, San Juan, Batangas

Cala Laiya
Laiya Ibabao, San Juan, Batangas
Bekijk tarieven en foto’s!

El Jardin de Zaida
Abung, San Juan, Batangas

La Luz Beach Resort & Spa
Hugom, San Juan, Batangas
Bekijk tarieven en foto’s!

Palm Beach Resort
Hugom, San Juan, Batangas
Bekijk tarieven en foto’s!

Calatagan

Stelten Calatagan Beach Resort

Aquaria Water Park (Crusoe Cabins)

Opmerking: mensen met comorbiditeiten en andere gezondheidsrisico’s zijn nog steeds niet toegestaan. Nogmaals, neem eerst contact op met het resort omdat richtlijnen en regels van tijd tot tijd veranderen.

4. Neem contact op met het resort vóór het boeken.

Bovenop LGU-vereisten kunnen resorts en hotels extra protocollen implementeren. Bijvoorbeeld, in Laiya, vereisen sommige resorts gasten om een ​​rapid-antigeen-test dezelfde dag te ondergaan.

De resorts zullen je meestal vertellen wat het hele proces zal zijn, dus het is het beste om van tevoren contact met hen op te nemen.

Op onze recente reis naar Calatagan had het personeel van het resort ten minste een dag vóór de reisdatum de definitieve bevestiging nodig. Afgezien van het betalen van de aanbetaling, moeten we ook formulieren bereiken en ze minstens één dag vóór onze reis per e-mail sturen om onze reservering te voltooien. Ze vragen ook om uw automobiel- en plaatnummer, zodat u het checkpoint sneller kunt passeren.

Over checkpoints gesproken …

5. Er kan zijncheckpoints onderweg.

Het hangt af van waar je naartoe wilt. Sommige bestemmingen hebben controlepunten, sommige niet.

Maar als er onderweg er een is, probeer het dan niet te vermijden en voldoet gewoon. Onthoud dat checkpoints er zijn om zowel bezoekers en locals te beschermen. Houd de documenten handig. Bepaal zoveel mogelijk harde kopieën van de vereiste documenten omdat ze meestal ook in het checkpoint worden verzameld. Sla en beveilig de zachte kopieën ook, voor het geval dat.

Calatagan: Checkpoint bevindt zich aan de ingang van de gemeente, kort na de Welcome Arc. Calatagan is een schiereiland en er is maar één toegangsweg, zodat u door het checkpoint passeert. Hier controleren ze uw vereisten en zal een resortvertegenwoordiger het invoerproces faciliteren.

Lian / Matabungkay: Als je vanuit Nasugbu komt, is er een checkpoint bij toegang tot de stad die van Lian, direct na de brug. Maar we hebben geen checkpoints tegengekomen die naar Matabungay gaan wanneer ze vanuit Balayan komen.

Laiya / San Juan: Ik weet niet zeker of dit wordt beschouwd als een checkpoint, maar wanneer u naar Laiya of elke San Juan-bestemming gaat, moet u dalen bij het toeristische kantoor, gelegen in Brgy. Buhay Na Sapa, om eisen te dienen en de ecologische vergoeding op weg naar het resort te betalen.

Dit is het kantoorgebied San Juan Tourism. Foto genomen voor de pandemie.

6. Pak slim.

Breng alleen wat je nodig hebt, maar zorg ervoor dat je de essentials hebt: gezichtsmaskers, gezichtsschild, alcohol / sanitizer, zonnebrandcrème en andere bescherming tegen de zon, zoals hoed, paraplu, zonnebril, enz.

Op onze recente reis naar stelten brachten we een tas waar we al onze afzonderlijk ingepakte verandering van kleding en toiletartikelen hebben gestopt. Op deze manier zijn onze dingen meer georganiseerd, plus het bespaart ruimte in de kofferbak en creëert meer ruimte in de auto.

Onze World Traveler Bag heeft ook veel zakken voor vele belangrijke items zoals extra maskers en documenten. Op deze manier hoeven we onze andere waardevolle spullen niet aan te raken of te verplaatsen wanneer we alleen een extra masker hoeven te krijgen of andere documenten te behouden.

Gebruik een lichtgewicht tas, zodat u het zelf kunt dragen en het contact verder kunt minimaliseren. Als u geen kamer boekt, moet u ervoor zorgen dat uw tas veilig en beschermd is. Houd uw spullen in de gaten.

Onze open hut bij Stilts Calatagan heeft een kluisje waar we onze waardevolle spullen kunnen behouden.

7. Kies een strand of resort dat niet druk is.

Niet verrassend, openbare stranden hebben de neiging door meer mensen te bezocht, zelfs in deze tijden. Als je het kunt betalen, verblijf dan in een strandresort dat meer ruimte biedt aan en minder gasten heeft. Meestal zijn resorts verplicht om een ​​bepaald aantal gasten per dag (maximale capaciteit) toe te staan.

We verbleven in Stilts Calatagan, die drie stranden heeft, veel ruimte om te bewegen, en veel faciliteiten om te gebruiken. Afgezien van het gemand aantal gasten per dag, zijn de meeste resorts, zo niet allemaal, vereisen ook om één huisje / hut / tafel leeg te laten tussen bezette bedrijven. Dat is tenminste hoe het is voor palen en aquaria waterpark.

We hadden het strand voor onszelf toen we Stelten bezochten
We bezochten ook Matabungkay en Maaanan, er waren op dat moment veel mensen, en het was een weekdag. We kunnen alleen aannemen dat het in het weekend drukker wordt.

Over het weekend gesproken ….

8. Timing is alles.

Weekend en feestdagen zijn de neiging om drukker te zijn, dus vermijd deze als je kunt.

We gingen op een weekdag en we hadden bijna de hele stelten Calatagan en aquaria voor onszelf. Als je het niet kunt laten gaan met een weekend, zorg er dan voor dat je Social Distancing observeert.

Er was niemand anders in het zwembad!
Beter als u kunt wachten op het hoogseizoen om te passeren en tijdens het off-peakseizoen, zoals januari, februari, en de periode juli tot november.

9. Openbaar VS-privétransport

Gedurende deze tijden zijn openbare transportopties nog steeds beperkt en vrij onstabiel in termen van routes en schema’s. Het is veel veiliger om via privé-voertuig te reizen.

Als u niet uw eigen auto hebt, overweeg dan om er een te huren. Het is niet de meest budgetvriendelijke optie, maar het is absoluut veiliger. Vóór de pandemie worden we gewend om te pendelen, maar het is nu anders. We zijn absoluut meer op het gemak reizen per privévoertuig.

10. Volg de regels.

Houd u uw masker aan tenzij u aan het eten of zwemmen. Het gezichtsmasker moet je neus en je mond bedekken. Gebruik het juiste masker van het dragen van uw masker. Zorg ervoor dat het meerdere lagen heeft en het heeft een goed filter.

Was altijd je handen, vooral na het gebruik van gedeelde faciliteiten. Gebruik handdesinfectie of alcohol als er geen nabijgelegen handwasgebied is. Vergeet niet om je eigen kleine navulbare fles sanitizer en alcohol te brengen.

En observeer natuurlijk fysieke afstand. Wees alsjeblieft op en respecteer de ruimte van andere mensen. reizen veilig en verantwoordelijk!

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Mt. Carmel Church en de rozenblaadouche in Lipa City, Batangas

Casa de Segunda: Meeting Jose Rizal’s eerste liefde in Lipa City, Batangas

Batangas Basilica: Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis in Batangas City

KainanSA Dalampasigan: Waar te eten in Nasugbu, Batangas

Taal Volcano Crater: Trek naar de vurige lef van batangas, Filippijnen

Burotstrand in Calatagan, Batangas

Manuel Uy Beach Resort, Calatagan: Reisgids met route- en budget

Calatagan, batangas: reisgids met budget route

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *