Oh Canada, je hebt zo veel dingen die we koesteren. Naast het missen van de duidelijke favorieten van thuis (vrienden, familie en eten), zijn er enkele dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik zou zeggen dat ik mis. We zijn de wereld rondgereisd en zijn gewend geraakt aan het niet hebben van bepaalde comfort van het wezen, maar als je echt ergens woont, kan het moeilijk zijn om te handelen zonder onze westerse “benodigdheden”!

Hier is mijn top 10 -lijst met dingen waar ik naar verlang uit de westerse wereld:

1. Voorzieningen voor lange mensen. Het belangrijkste dat uitsteekt, zou waarschijnlijk het feit zijn dat ik te lang ben voor dit land. Met de gemiddelde hoogte van een vrouw die 5’2 ″ is, steek ik nogal wat uit. Maar het is niet het feit dat ik hier irritant lang uitzie, het is het feit dat niets geschikt is voor iemand van mijn lengte. Bijvoorbeeld: de aanrechtbladen in onze keuken komen halverwege mijn dij De stoel gaat niet hoog genoeg omhoog … eigenlijk is het niet de meest comfortabele fietsen die ik heb gedaan en ik ben een terugblik geworden!

Korte aanrechtbanden zijn niet optimaal voor lange mensen.

2. BBQ’ing. Zo’n fundamenteel ding in het leven dat we allebei heel erg missen! De geur van de grill die opwarmt, de sizzle van een biefstuk die op de Barbie wordt gegooid en de smaak van houtskool en BBQ -saus is oh zo goed. We hebben twee opties wanneer het betrekking heeft op het koken van vlees: gebakken of gebakken. Gezien het feit dat ik geen fan ben van gekookt vlees, beschouw ik dat niet eens als een optie.

3. Een bad nemen. Oh, wat wou ik dat ik gewoon in een bad met heet water kon weken, een glas witte wijn kon hebben en een boek lees. Ik moet nog een badkuip zien tijdens onze 8 maanden in China. We kunnen alleen een douche hebben, die zich direct naast het toilet en een armlengte van de wasmachine bevindt.

Onze douche naast het toilet en de wasmachine … Ik wil een bad!
Een zeer smoggy/mistige dag in Yangzhou … het is normaal niet zo slecht.

4. Schone lucht. Nogmaals, zo’n fundamenteel ding in het leven dat we enigszins hebben beroofd. Beijing heeft dit jaar een off-the-chart vervuilde luchtkwaliteit gehad en dat vervelende smog zijn weg heeft gevonden naar Yangzhou. Onze ademhalingssystemen zijn niet zo onder de indruk.

5. toegang hebben tot elke website die ik wil. We hebben een VPN voor onze computer (vertel het aan niemand!), Die toegang krijgt tot servers buiten China, zodat we kunnen gaan op Facebook, Twitter, Google, YouTube, Pinterest, enz. Zonder die VPN, ons veel -Loved sites zijn geblokkeerd in dit land. Het is zo ontmoedigend als we proberen te werken op onze website en contact met mensen in contact brengen door middel van sociale media en de VPN -snijdt urenlang, zelfs dagen.

6. Een matras. “Een stevige matras hebben is goed voor je rug”, zeg onze Chinese vrienden. Nou, ja, daar zijn we het mee eens, maar we hebben niet eens een matras! Het is letterlijk iets van een centimeter dik dat voelt alsof het gevuld is met hooi. Ik heb één de juiste matras gezien in heel Yangzhou en misschien 2 in heel China.

Dit is onze “matras” waar we elke avond op slapen.

7. Service van mobiele telefoons. Wanneer onze telefoons rinkelen, moeten we de telefoon letterlijk uit ons appartement of condo -venster in kopen houden om enige vorm van service te krijgen. Er is veel “Kun je me nu horen?!” Momenten.

Onze bron van verwarming in de winter en A/C in de zomer.
8. Centrale verwarming. De enige warmtebron in ons appartement of appartement is een kleine airconditioner die in de eetkamer is gemonteerd. Dat kleine apparaat is bedoeld om ons hele huis op te warmen, dat vloeren en veel ramen heeft. Onnodig te zeggen dat het een ijskoude winter was.

De gevreesde poep Penguin!
9. Spoelen toiletpapier. Het feit dat dit zelfs op de lijst staat, lijkt voor veel absurd, weet ik zeker. In veel delen van de wereld is het niet mogelijk om toiletpapier door het toilet te spoelen omdat het de pijpen verstopt. We moeten het gebruikte toiletpapier in de vuilnisbak plaatsen en gezien het feit dat onze bak in de vorm is van een pinguïn, hebben we het “de poep pinguïn” genoemd. Zoals je je kunt voorstellen, willen we geen van beiden de poep pinguïn leegmaken. Het is alsof je een kat hebt en niet degene wil zijn die de kattenbak leegmaakt!

10. Niet-whiting body lotion. Chinese mensen willen zo wit zijn als kan zijn (net als alle andere Aziatische landen), maar voor mij als ik uit het Westen ben, wil ik een gebruinde huid hebben. Al het gezichts- en lichaamslotion en zelfs deodorant hier zijn “bleken” en als gevolg daarvan ben ik nog veel bleek geworden dan ik normaal ben. Plus, kan bleken je huid echt een goede zaak zijn …?

De verschillen tussen het leven in het Westen versus hier in China wonen zijn enorm, maar ik bedoel, dat hoort allemaal bij het plezier! Zodra eenS We komen aan in Europa of in Canada, we zullen een enorme BBQ hebben (zelfs als het winter is), een lang bad en heel gemakkelijk slapen op een te zachte kussentopmatras … en spoeltoiletpapier, alleen omdat we kunnen.

Waarom we graag in China wonen

China reisblogs

Like deze post? Pin het!

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -medewerker en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit geeft aan dat we commissies verdienen als u op Links op onze blog klikt en koopt bij die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *