We hebben 14 prachtige dagen in El Nido gekost en zagen geen regen. De weersomstandigheden waren spectaculair, de zonsondergangen buitengewoon, het duiken en snorkelen uitzonderlijk, evenals de regionale rum was heerlijk! Het was een ideaal beetje stadje. Er was niet zo goed ontwikkeling, het was niet overspoeld met toeristen, de lokale bevolking was vriendelijk en het had net voldoende comfort om ons gelukkig te houden.

Hoewel we in geen enkel soort van de Palawan -resorts verbleven, vonden we ons bit cottage op El Nido leuk. We brachten onze laatste paar dagen door met zwemmen op een paar van de allerbeste stranden van de Filippijnen, ronddwalen door de stad, genieten van koffie en maaltijden op onze patio en ontspannen. We hadden een aantal enorme reisdagen voor ons en we moesten zeker rusten.

Ontbijten op het terras bij Cliffside Cottages

Een van de vele prachtige zonsondergangen boven El Nido Beach

Van El Nido namen we een minibus mee naar de financieringsstad Puerto Princesa. We waren er eerder geweest toen we al het eerste op Palawan Island kwamen, net als we opnieuw in de Dallas Inn verbleven. We hadden op een dag in de stad voordat we naar Kuala Lumpur vlogen. We moesten nog de meest net genoemde natuurlijke vraag van de wereld zien, de Underground River & Caves of Palawan. Omdat we op een dag over hadden, kozen we ervoor om dit gezicht te zien het allerbeste idee.

We hebben onze methode gemaakt voor het bedrijf dat de vergunningen verkocht en een beetje ontmoedigd waren om een ​​indicatie op de deur te zien met de tekst “vol tot 15 mei 2012”. Slechts 600 mensen per dag mogen deze natuurlijke vraag ingaan, evenals het uiteraard zouden we niet een van hen zijn. We hebben echter niet zo gemakkelijk opgeleverd; We gingen naar kantoor en na een paar puppy -hondenlooks, een paar “maar we kwamen alle methode uit Canada om het te zien” lijnen en de giechelende vrouwen achter het bureau gaven ons een pauze en voegde ons toe aan ons aan de lijst. 602 werden op die dag mogelijk gemaakt.

De volgende ochtend om 6.30 uur waren we op en hadden we ons gebakken ei -ontbijt voordat we werden gekozen voor onze reis naar Sabang Town om de vraag van de wereld te zien. We hadden een vrij hoge verwachtingen op weg naar deze tour. We hebben in onze tijd een aantal geweldige grotten gezien, d.w.z. Jeita Grotto in Libanon en Bora Cave in India. Omdat het nu een wonder is, dachten we dat het best goed zou moeten zijn. evenals het was. Het is een van ‘s werelds langste ondergrondse rivieren, water loopt met de hele grot die impliceert dat we er met de boot mee zouden gaan.

de ingang van het ondergrondse riviersysteem

De Bangka -reis naar de ingang van de ondergrondse rivier
De grot is 8 km lang, maar toeristen zijn alleen in staat om de allereerste 1,5 km te zien. De stalagmieten en stalactieten die zowel van het plafond naar de vloer en van vloer tot plafond reikten, waren enorm. Er waren vleermuizen krijsen en rondvliegen, duidelijk geïrriteerd dat we hun slaap hadden gestoord.

Een van de vele vleermuizen in de grot

Afgezien van een zaklamp die de bootman had, was het daar pikzwart. Het is betreurenswaardig dat groepen alleen in staat zijn om in de allereerste 1,5 km te gaan, maar ze proberen het grotsysteem te beschermen. Na het zien van formaties die als Jezus verschijnen, een kaars met druipende was en champignons, maakten we onze methode terug naar het licht bij de ingang van de tunnel. Wat het opzij heeft gezet van anderen die we hebben gezien, is de waarheid dat er zo goed water zit en dat u een extreem lange tijd per boot kunt reizen. Als we echter de formaties zouden vergelijken die die van de grot in Libanon zouden houden, vergelijkt het niet wat dan ook. Naar mijn mening was het echt netjes, maar geen vraag waardig. Mogelijk zijn de andere 6.5 km van de grot die het afgezien van andere grotsystemen, maar de 1,5 km die de toeristen zien, vergelijken zeker niet tot de wil van Jeita Grotto en Bora -grotten.

We hebben er ook voor gekozen om op nog een boot te springen en met een natuurlijke mangrove te gaan. Het was nauwelijks van de primaire weg, maar na 3 minuten in de boot waren, voelden we ons volledig geïsoleerd in een wild, overwoekerd bos.

het mangrovebos

Het geluid van auto’s en de geur van de stad bood de methode voor het lijkt van dieren, evenals de geur van verse jungle -lucht en de vochtigheid omhoogschoten. Onze bootman vond een paar slangen evenals een grote bijenkorf en legde uit over het ecosysteem dat dit enorme bos in stand houdt. Helaas was de enorme python die de takken dicht bij de rivier bezocht, bang door de zware regenval van de NIGHT eerder.

Banded slang langs de oevers van de mangrove

We hebben onze methode teruggemaakt naar Puerto Princesa en hadden een smakelijke Vietnamese noedelsoep voordat we onze methode naar de kleine luchthaven maakten. We waren op een avondvlucht naar de stad Clark, net buiten Manila. Deze stad wordt begrepen vanwege zijn prostitutie en algemene slordinigheid, maar dat is waar veel van de budgetplanvluchten van vertrekken. We ontdekten een geweldig hotel en gingen in slaap. We gingen ‘s ochtends opnieuw naar de vluchtterminal om een ​​4,5 uur durende vlucht naar Kuala Lumpur in Maleisië te nemen. Onze CO2 -voetafdruk is de laatste tijd niet de grootste geweest, maar het is de allerbeste methode om de Filippijnen te omzeilen (prijzen zijn vergelijkbaar met de bus) en in aankoop om echt naar de archipel te komen, vliegen is essentieel.

Vliegen van Clark naar Kuala Lumpur

Van onze 5 weken in de Filippijnen werden 2 van hen besteed aan het willen dat de stortregens zouden stoppen. De andere 3 weken waren echter perfect. We maakten een aantal nieuwe vrienden, aten wat lekker eten, reden op een paar van de meest fascinerende overdracht tot nu toe, zagen een paar van de allerbeste zonsondergangen ooit en gingen naar enkele uitzonderlijke eilanden. Er is hier zoveel meer te zien. We moeten zeker op een dag terugkomen op deze fascinerende en diverse locatie … hopelijk snel!.

Instappen op de vlucht naar Kuala Lumpur

massieve bijenkorf

onze bootman voor de reis met de mangroves

heerlijke lunch op de riviertrip – verse tonijn, varkensvlees, kip, salade en rijst

ons bij de ondergrondse rivier

Een schermhagedis bij de ingang van de grot

Een aap bij de ingang van de grot

De ingang, geweldige rockformaties

Haha, we zijn bereid om te gaan!
Budgetplan Backpacking Guide to the Filippijnen

Het leuk vinden? Pin het! ?

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -partner en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit houdt in dat we commissies maken als u op Links op onze blog klikt en bij aankoop van die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *