Uncategorized

Een wervelingsreis: 72 uur in Beijing, China

bovenop de uitstekende muur, de winterwind het bijten, evenals de frisse lucht verrassend duidelijk. Twee dagen eerder toen ik in Beijing was gevlogen, waren de kleuren van de zonsondergang zacht in de wazige hemel.

Kijkend uit het vliegtuigraam, had ik gespannen om mijn allereerste glimp van de Megalopolis van bovenaf te vangen. Beijing is berucht vanwege de vervuilde lucht, maar die dag op de uitstekende muur werd de lucht verwijderd met slechts een beetje waas die in de verte op de bergen vestigen.

De 2700-sommigen jaren van de geschiedenis onder mijn voeten, integreren met andere secties van de muur die zich uitstrekt maar liefst 13,171 km naar het oosten en het Westen. De opmerkelijke schaal van die nummers duurt een minuut om volledig in te wijken.

De hele reis naar Beijing was een wervelwind geweest, van haastig het voltooien van mijn visum in de 24 uur voordat ik was geregeld om Mexico-stad te vertrekken, evenals hoofdhuis naar de specificaties voor Thanksgiving, tot de 22 uur dat het me had laten vliegen Mexico-Stad naar Vancouver, evenals tot slotte de 12-uurs lange vlucht die me in Beijing bracht.

Maar op de uitstekende muur blies al deze hectische voorbereiding weg in de koude briesje. Er is iets over het bezoeken van de wonderen van de wereld en tegemoet te komen aan deze ongeëvenaarde prestaties van duurzame menselijke creativiteit.

Tijdens deze recente reis naar Beijing, China, waar ik verbleef voor een snelle driedaagse 72-uurs reis, ontdekte ik dat China een land van muren is.

Culturele activiteiten

Voorbij de uitstekende muur zijn er een aantal lagere muren die eveneens belangrijk zijn in de Chinese cultuur. Beijing, hebben we geleerd, hadden een grote stadsmuur, vol met 9 stadspoorten, die in de jaren zestig werden geëlimineerd onder de politieke impuls van de laatste stadia van de uitstekende sprong vooruit (1958-1961). Ook het huis is eveneens vaak vastgezet door een muur.

De verboden stad

Een andere voelbare barrière in de stad, evenals in de Chinese geschiedenis, is tussen typische mensen en de nobele, elite heersende klasse. Het verschil tussen de twee klassen wordt duidelijk afgebakend en zelfs met kleurgecodeerd. Routine gebouwen in de stad zijn een saaie grijs, terwijl de verboden stad, daarentegen, is overspoeld in felrood en zijn precieze outlining in tinten van groen, blauw, evenals goud.

De verboden stad wordt verder gescheiden door de gracht die het omringt, een middeleeuws ondersteuningssysteem om alle muren aan te vullen. Vanaf de verboden stad kun je een paar kilometers van Pagoda’s op een berg op weg. In feite werd de rand geproduceerd door het vuil dat door de muren was gebaggerd om de gracht te bouwen.

De verboden stad is enorm. Na het maken van onze methode met de grandioze-ingang, brachten we uren langdurig door met de primaire openluchtgangen. Er werd geruchten dat het 9.999,5 kamers heeft, een halve ruimte minder dan Gods paleis die werd vermeld om 10.000 kamers te hebben. De eigenlijke ruimtetellen is bij 8.704 kamers.

De verboden stad is de keizerlijke stad die is gebouwd tijdens de Ming-dynastie, evenals gebruikt door de koninklijke huishoudens door de Qing-dynastie, voor een totaal van bijna 500 jaar vanaf 1420-1912.

24 keizers leefden hier op de hoogte van deze twee dynastieën. Naast het verschaffen van woningen voor royalty was de verboden stad eveneens het politieke centrum van de stad, evenals de site van de belangrijkste ceremonies.

De uitstekende muur van China

De uitstekende muur, op meer dan 13.000 mijl lang, is de langste muur ter wereld. Het vroege gebouw op sommige delen van de muur begon in de 7e eeuw voor Christus tijdens de Ming-dynastie. Uiteraard heeft de muur in die tijd aanzienlijk gewijzigd, waarbij nieuwe secties worden gebouwd, evenals anderen die in onbruik vallen.

Badaling, het gedeelte van de muur dat we bezochten was slechts ongeveer 300 mijl van Mongolië, evenals het zou zijn ontwikkeld om te beschermen tegen binnenvallende krachten van de Huns. De muur zelf is ongeveer 20 voet lang evenals het werd gebouwd, in groot deel, door slaven evenals slechte boeren.

Het eten

Chinees eten is alomtegenwoordig over de hele wereld. Omdat elke vorm van reiziger weet, is “Chinese” keuken een culturele kameleon van soorten, verbazingwekkend aanpasbaar aan de smaak van het regionale land overal waar het is gevonden, dus ik was nieuwsgierig om de originele, authentieke keuken en het niet teleur te stellen .

Elke maaltijd was een levendige reeks van vele platen geserveerd op een luie susan en gedeelde huishoudelijke stijl. Er waren veel verschillende voorbereidingen van groenten, van zwarte Chinese champignons tot Bok-choy, evenals Chinese broccoli. Als een bonus, vond ik precies hoeveel ik heb gebakken yam.

Een ander hoogtepunt was diner bij het beroemde Quanjade Roast Duck Restaurant, waar verse gebraden eend voor ons aan de tafel was gesneden. Roast DucK is een Chinese delicatesse die historisch is gereserveerd voor keizers, evenals het restaurant dat we bezochten zijn zeer succesvol geweest in het weergeven van deze delicatesse die aan de massa wordt aangeboden.

Traditioneel Chinees Medicijn

Een van de meest fascinerende delen van reizen naar China ontdekte over traditionele Chinese geneeskunde (TCM). TCM bestaat in China voor ontelbare jaren en op deze dag blijft het een extreem typische methode in veel Chinese huishoudens.

Problematische aspecten van TCM omvatten de stroping die het heeft gegenereerd, vooral met betrekking tot de gebruik van neushoornhoorns, die in veel behandelingen worden beschouwd als een extreem krachtige component.

Volgens de beoefenaars die we hebben gesproken, zijn wetgevingen gepasseerd om deze bedreigde typen te beschermen, evenals TCM-beoefenaars zijn verplicht om alternatieve oplossingen te ontdekken, hoewel kwesties met stroping en TCM zeker aan dit continue probleem hebben bijgedragen.

Zowel tijgers als beren worden eveneens gedacht aan krachtige medicinale kwaliteiten. In totaal omvatten dierbehandelingen voor 8% van de TCM-ingrediënten, 91% van de componenten afkomstig uit planten, evenals minder dan 1% zijn mineraal gebaseerd.

TCM-behandelingen omvatten medicinale theesoorten, evenals medicijnzakken die worden vermeld om verschillende kwalen te voorkomen. Er zijn enkele TCM-soepen, evenals andere voedingsmiddelen die kunnen worden ontdekt op normale Chinese restaurants zoals die die de Wangfujing-markt bepalen.

Tijdens onze reis dronken we chrysanthemum thee die kan helpen met hoofdpijn en duizeligheid, medicijnzak om de griep te vechten. Reiki, Tai Chi en massage zijn andere TCM-methoden die we tijdens de reis ervoeren.

Praktische suggesties voor het vinden van Peking

De dag dat ik uit de stad vloog, had ik de dag om het mijne te bekijken. Er zijn enkele apps die echt in de hand kwamen (zelfs zonder uitgerust te zijn met een SIM-kaart of een type van het type regionale service, was ik in staat om door mijzelf heen te komen en door de stad te navigeren).

Er zijn drie apps in het specifieke dat ik zou willen aanraden.

1. BAIDUTRANS

Dit is een volledig offline vertaler. U kunt rechtstreeks naar de app spreken, evenals het zal u een vertaling geven. Het kan echt in de hand verkrijgbaar zijn, omdat er niet extreem veel Engelse sprekers zijn.

2. PLECO

Pleco is nog een Chinees-Engels woordenboek.

3. Metroman Beijing

Metroman was echt nuttig voor het uitchecken van de stad door zijn uiterst effectief, evenals betaalbaar metro-systeem. Deze app bevat een download van het hele metro-systeem van Beijing. U kunt zowel de oorsprong als uw bestemming en de kaart plaatsen en de kaart biedt u een stapsgewijze uitleg van alle overdrachten die u moet maken om er te komen.

De app bevat precies hoeveel tijd elke etappe van de reis zal nemen, evenals de algehele kosten van de reis. Het is volledig praktisch zonder enige service of webverbinding.

Peking is een levendige en fascinerende stad. Oude geschiedenis is geïntegreerd met het dagelijks leven overal waar je naar kijkt, zowel met de methode van Chinese geneeskunde en het oude ontwerp dat de achtergrond is voor de drukke stad. Het hartige eten en de ongelooflijke bezienswaardigheden produceren een onvergetelijke reis.

Bedankt aan Ctrip en Juicer-reis om Amanda te houden en deze geweldige reis mogelijk te maken.

Like deze post? PIN HET!

Disclaimer: Geiten op de weg is zowel een Amazon-partner als eveneens een partner voor sommige andere retailers. Dit betekent dat we commissies doen als u op Links op onze blog klikt, evenals aankoop van die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *