Uncategorized

10 Beste dingen om te doen in Ilocos Sur, Filippijnen [met Sample 3 Day Routering]

Regio 1 in de Filippijnen is een van de fascinerende plaatsen om naar toe te gaan. Het is de thuisbasis van een op de zes UNESCO -erfgoedlocaties in het land, de historische stad Vigan. Hoewel het een lange reis is vanaf de dichtstbijzijnde internationale luchthaven (Clark of NAIA), is de busrit het waard. Hier is een Ilocos Sur -reisschema en een lijst van wat te doen in Ilocos Sur als u deze regio ooit bezoekt. Het is geweldig om het te combineren met een reis naar Ilocos Norte, ook!

Mijn moeder is altijd geïnteresseerd geweest in Ilocos, voornamelijk vanwege Vigan en Pagudpud. Een week na mijn verjaardag vorig jaar gingen we op een familiereis naar deze regio. Onze vlucht was van Cebu naar Clark, omdat de tickets goedkoper waren en de busrit een uur of twee korter was. Hier is onze reisroute voor onze Ilocos Sur Trip!

Andere artikelen die u kunt lezen:

Lijst van de beste luxe hotels in Ilocos, Filippijnen

Beste strand trouwbestemmingen in de Filippijnen

Palompon, Leyte Travel Guide van een local: tips naar Kalanggaman Island en meer!

10 redenen waarom je een Enchanted Kingdom in Laguna, Filippijnen moet bezoeken

Loslaten in de wonderen van Ilocos (Filippijnen)

Inhoudsopgave

Dingen om te doen in Ilocos Sur, Filippijnen

1. Rijd op een Kalesa langs de straten van Vigan
2. Loop door de straten van Calle Crisologo
3. Geniet van een dag in Baluarte Zoo
4. Ga naar de top van Bantay Watch Tower
5. Koop Inabel geweven door de lokale bevolking
6. Bekijk de verborgen tuin
7. Probeer een beetje aardewerk
8. Eet lokaal voedsel
9. Museumhop
10. Zie de dansende fontein
11. Vind accommodatie in Ilocos Sur, Filippijnen
Ilocos sur route day 0 in ilocos sur
Dag 1 in Ilocos Sur
Dag 2 in Ilocos Sur

Waar te verblijven in Ilocos Sur, Philippinesj en een voorbijgaande
Hotel Felicidad
Hotel Luna

Waar te eten in Ilocos sur. Filippijnspanganan Ken Ihawan Toy Ciudad Vigan
Lampong’s restaurant
Lilong en Lilang Restaurant
Over de schrijver

Dingen om te doen in Ilocos Sur, Filippijnen

1. Rijd op een Kalesa langs de straten van Vigan

De Kalesa was vroeger een populair vervoermiddel, vooral wanneer taxi’s en jeepneys nog niet toegankelijk waren. Word terug in oude tijden terwijl je op een paardenkoet in de straten van Vigan rijdt. Het is een must -ervaring wanneer u deze historische stad bezoekt. De rit kost PHP 150 per uur en zou je naar grote plekken bezoeken; U kunt ze meestal zien in Calle Crisologo.

Als je mijn eerlijke mening wilt, hoewel dit een taak is voor de paarden, voelde ik me een beetje verdrietig voor hen (ik zag ribben uit wat paarden L.) het is een ervaring die ik niet opnieuw wil doen. Ik was erg opgewonden in de eerste paar minuten en probeerde toen te tegenhouden. Uiteindelijk huilde ik daarna; Mijn ouders lachten me echter uit.

2. Loop door de straten van Calle Crisologo

Calle Crisologo is de trots van Vigan. Alles wat je op deze straat bent, zijn goed bewaarde huizen en winkels. Als u souvenirs of T-shirts wilt, kunt u ze hier kopen. Er is ook een museum genaamd Museo Balay Mestizo genesteld in één antiek gebouw. Het is beter om hier in de middag te komen om het op een dag en nacht te zien.

3. Geniet van een dag in Baluarte Zoo

Baluarte Zoo is een attractie die eigendom is van een miljardairpoliticus, Chavit Singson. Aanvankelijk moesten we dit op onze eerste dag doen, maar Miss Universe -deelnemers werden toeren; U moet dus vooraf het schema controleren. Geniet van een hop-on-hop-off rit op 4 stations in de dierentuin; Je krijgt de kans om de dieren te voeden en foto’s mee te maken.

4. Ga naar de top van Bantay Watch Tower

Tijdens het Spaanse tijdperk diende de Bantay Bellfry als een wachttoren voor vijanden. Het is in de buurt van de Sint-Augustine Parish Church, een neo-gotische en Romaanse kerk, opgericht in 1590. Er gaat geen toegangsprijs naar de top; U kunt echter doneren voor het personeel en het behoud van de site.

5. Koop Inabel geweven door de lokale bevolking

Zie de lokale bevolking traditioneel kleurrijke producten weven zoals placemats, tassen en nog veel meer. Onze driewieler bestuurder bracht ons daarheen en noemde het “Pagawaan ng placemats.” We zagen ze er een maken met behulp van kleurrijke draden. Er is een winkel waar mijn moeder placemats, tafelstoppers en tassen kocht als souvenirs. Je kunt ook een foto maken!

6. Bekijk de verborgen tuin

Op een plek die niet echt verborgen is, is de verborgen tuin! Geniet van tropische planten en bloemen op deze plek. P.S. Je kunt er ook een kopen. Er is ook een restaurant binnen waar je lokale gerechten kunt eten, vooral hun empanada.

7. Probeer een beetje aardewerk

We gingen naar RJ Jar Factory en zien de lokale bevolking helemaal opnieuw klei -potten maken. Probeer ook het zelf te maken, het ziet er eenvoudig uit als de pottenbakkers het doen, maar het is een beetje een uitdaging. Je kunt ook potten kopen die je leuk vindt als aandenken.

8. Eet lokaal voedsel

Als u een andere regio bezoekt, vergeet dan niet zijn lokale keuken te proeven! In Ilocos Sur is Vigan Empanada een must-try, net zo zijn er Bagnet, Pinakbet en Longannisa. We hebben geluncht bij Panganan Ken Ihawan Toy Ciudad Vigan, die onze driewieler bestuurder aanbeveelde om hun keuken te proberen bij een BUnull

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *