Uncategorized

15 beste dingen om te doen in Santorini, Griekenland

beroemd over de hele wereld vanwege de prachtige zonsondergangen, er zijn veel andere uitstaande dingen te doen in Santorini. Thira, zoals het eiland officieel is genoemd, is een wereldberoemde bestemming en is een van de beste plekken om in Griekenland te bekijken.

Het halvemaanvormige eiland verschuldigd is aan talloze vulkanische uitbarstingen die in de loop der jaren zijn gebeurd in wat nog steeds het meest actieve vulkanische gebied in de Egeïsche Zee is.

Een van de beste dingen om te zien in Santorini is de indrukwekkende Caldera, die het eiland uniek maakt in termen van natuurlijk landschap.

Als je je afvraagt ​​wat je moet doen in Santorini, is het eiland de thuisbasis van zowel natuurlijke als historische schatten die het verkennen waard zijn – het kan klein zijn, maar Santorini heeft veel te bieden!

De beste manier om dit te doen, is door minimaal een paar dagen een auto te huren. Het eiland is erg compact en een van de beste dingen om te doen in Santorini is een mini-roadtrip in zijn jaw-druppelterrein.

Santorini is zo pittoresk!

De eerste keer dat ik Santorini bezocht was terug in 1997. Sindsdien ben ik gevallen in de ban van veel van de andere Griekse eilanden. Toch is een stukje van mijn hart voor altijd over in Santorini.

Ik ben al talloze keren teruggekomen over de decennia en hebben getuige geweest van alle veranderingen die zijn gebeurd met Santorini. Nogmaals, zijn charmes niet om me helemaal opnieuw verliefd te worden op het eiland.

Dit zijn de 15 beste dingen om te doen in Santorini die je niet wilt missen.

Inhoudsopgave
1. Ga verloren in de smalle straatjes van Oia
2. Geniet van een van de beste zonsondergangen in de wereld
3. Word lid van een wijnmakerij-tour
4. Zwemmen op de rode, witte en zwarte stranden
5. Wandeling van Fira naar Oia: een van de beste dingen om te doen in Santorini
6. Geniet van een cruise voor zonsondergang Caldera
7. Eet de beste souvlaki in Santorini
8. Bekijk de vulkaan: een van de meest opwindende dingen om te doen in Santorini
9. Stap binnen in Atlantis Bookstore
10. Bekijk een film in de Openlucht Cinema in Kamari
11. Verken de charmes van het dorp Pyrgos
12. Maak een ritje op de Santorini-kabelbaan
13. Zie oude Akrotiri, een van de beste plekken om uit te checken in Santorini
14. Ervaar het nachtleven van het eiland
15. Neem een ​​dagtocht naar het eiland Thirassia
Bonus! Vrijwilliger met dieren
Nu weet je wat te doen in Santorini

1. Ga verloren in de smalle straatjes van Oia

Oia is de meest gefotografeerde stad in Santorini om een ​​goede reden. Architectonisch gezien is Oia een van een soort met zijn zacht gebogen witgekalkte gebouwen die eruit zien alsof ze zijn gemaakt van slagroom.

Slenteren langs Oia’s pittoreske steegjes voelt als een droom waar je nooit van wilt wakker worden.

Gelegen aan het noordelijke uiteinde van de Caldera, is het hele stadje Oia gesneden op de steen met uitzicht op de Egeïsche Zee. Wandelen langs de betoverende doolhof van smalle steegjes is een van de beste gratis dingen om te doen in Santorini.

Ronddwalen door Oia’s smalle wegen is een must

Oia’s schoonheid is echter de reden waarom de Tiny Island Town meestal ondraaglijk grote aantallen bezoekers aantrekt, vooral tijdens het hoogseizoen. Daarom is de beste tijd om OIA mei en oktober te bekijken, terwijl juli en augustus ten opzichte van alle kosten worden vermeden.

2. Geniet van een van de beste zonsondergangen in de wereld

Oia’s Sunset is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom Santorini zo’n wereldwijde faam heeft verworven. Er gaat niets boven kijken naar de rode bol neemt een diepe duik in de zee, terwijl alles rond wordt geverfd in tinten van rood, oranje en goud.

De ruïnes van het Byzantijnse kasteel van Oia is de beste plek om te genieten van de zonsondergang. Dat gezegd hebbende, het kan echt, echt druk zijn. Dus, tenzij je verblijft in een van de prachtige hotels in Oia en is het daarom in staat om de zonsondergang te ervaren uit de rust en stilte van je privé-veranda, waarom niet in plaats daarvan naar Fira?

De zonsondergangen op Santorini zijn het spul van legendes

De zonsondergangen in Fira zijn even verbluffend als Oia’s!

In feite is het nog indrukwekkender als de zon, in plaats van in de zee te duiken, verlaat het podium door zich achter de vulkaan te verbergen.

Zoek een afgelegen plek langs de klif of, beter nog, kies een tafel bij een van de balken die op de klif hangen en wacht tot de zon in stijl dippert. Getuige van een zonsondergang in Santorini is een van de beste dingen om te doen in heel Griekenland.

Plannen om andere eilanden in Griekenland te bekijken? Mis onze reisberichten op Zakynthos, Corfu, Paros, Athene, Rhodos, Zagori, Elounda, IOS en MEER! Plus, mis onze epische gids niet om in Griekenland te reizen.

3. Word lid van een wijnmakerij-tour

Santorini produceert enkele van de beste droge wijnen in Griekenland, namelijk Assyrtiko en Nykteri, evenals Vinsanto, de beroemde dessertwijn van het eiland. Santorini-wijnen zijn niet alleen van topkwaliteit, maar ook Unique vanwege de speciale kwaliteiten van de vulkanische bodem waarop druiven groeien.

Een van de beste activiteiten in Santorini is een rondleiding door de wijnhuizen van het eiland. Onder hen biedt de moderne en elegante wijnmakerij in Santo in de buurt van Pyrgos Village, evenals proeverijen met een adembenemend uitzicht op de Caldera – die eigenlijk een geweldige plek is om de zonsondergang te bekijken.

Klik hier voor een kleine groepstocht die u naar 3 verschillende wijnhuizen brengt en inclusief een goed geïnformeerde gids en 12 wijnproeverijen.

Zorg ervoor dat je een wijnmakerij bezoekt tijdens je verblijf in Santorini

Als je in wijn houdt, is je lid van een wijntour een must in Santorini.

4. Zwemmen op de rode, witte en zwarte stranden

Al die vulkanische activiteit die ik eerder heb vermeld, is verantwoordelijk voor nog een ander uniek fenomeen in Santorini.

Wat je op de stranden van het eiland ziet, is niet je gewone soort zand en kiezels (die je in het nabijgelegen Italië kunt vinden), maar lava die door de eeuwen heen is gestold. Vandaar dat de verschillende kleuren.

Het rode strand in Akrotiri is veruit de meest indrukwekkende in Santorini. Zoals de naam suggereert, zijn zowel het zand als de kliffen die over het strand wekken rood in kleur zijn, waardoor ze een volkomen spectaculair, bijna onwerkelijk, effect creëren. Toegang tot het rode strand is per boot of via een eenvoudig voetpad.

Red Beach Santorini is een schoonheid

Aan de andere kant van de rots ligt een ander strand dat helder wit in kleur is. Het witte strand is een van de mooiste plekken om te bekijken in Santorini en het is bijna net zo indrukwekkend als het rode strand, waaraan het is verbonden door de bootservice.

Last but not least, Black Beach is toevallig het beste strand in Santorini. De officiële naam is perissa, maar de meeste mensen noemen het zwart strand vanwege de kleur van het zand.

Santorini is beroemd om veel dingen, maar de stranden zijn niet de beste in Griekenland. Dat gezegd hebbende, Perissa is een uitzondering op deze regel en is de optimale plek voor een prachtige dag op het strand!

Als je het eiland op een glamoureuze catamaran zou willen varen, met stopt bij de twee van deze stranden, klik hier om te snorkelen en zwemmen en een fantastische lunch aan boord te snorkelen en te zwemmen tour!

5. Wandeling van Fira naar Oia: een van de beste dingen om te doen in Santorini

Santorini komt meestal uit als de belichaming van glamour en, vaak, een speeltuin voor de rijken en beroemd. Hoewel dit in zekere mate waar is, vergeet dan niet dat Santorini in de eerste plaats een pittoresk Grieks eiland adembenemend natuurlijke schoonheid en prachtige architectuur is.

Een van de beste manieren om te genieten van zowel de natuurlijke charmes en architecturale wonderen is door de gehele lengte van het pad te lopen dat Fira verbindt met OIA. Deze 10km-wandeling is een van de meest schilderachtige in Griekenland, omdat het grotendeels langs de rand van de Caldera loopt.

Wandelen op Santorini is een van de beste dingen om te doen – zorg ervoor dat je water en een hoed hebt!

Deze wandeling heeft zowel bergopwaarts als downhill-wandelingen, ongeacht welke richting u kiest (van Fira naar Oia of Vice versa). Ook is er absoluut geen schaduw langs de route – als u Santorini in de zomer bezoekt, moet u ervoor zorgen dat u de wandeling vroeg in de ochtend vertrekt om de ondraaglijke warmte te voorkomen.

De wandeling van Fira naar Oia is een van de meest fascinerende dingen om te doen in Santorini. en het is helemaal gratis.

6. Geniet van een cruise voor zonsondergang Caldera

Soms is het volledig de moeite waard om wat extra geld uit te geven om een ​​once-in-a-lifetime-ervaring te hebben! Een van de meest luxe activiteiten in Santorini neemt een cruise van de caldera bij zonsondergang.

Er zijn veel zonsondergangcruises om uit dat bereik te kiezen van minder dan € 50 tot € 1000 en meer. De meesten van hen bieden maaltijden en drankjes, terwijl, als je echt wilt uitspreken, er ook de mogelijkheid voor een privétour op een catamaran of zeilboot.

Ongeacht de details, alle zonsondergang Caldera Cruises hebben één ding gemeen – ze bieden een onvergetelijk uitzicht op de zonsondergang vanaf het beste uitkijkpunt. Klik hier voor een van de meest populaire Sunset Tours, inclusief diner en wijn voor ongeveer $ 100.

Niets zegt romantiek als een zonsondergangcruise in Santorini

7. Eet de beste souvlaki in Santorini

Ga terug naar meer budgetvriendelijke dingen om te doen in Santorini, laat me je voorstellen aan de beste souvlaki op het eiland: Lucky’s Souvlakis in Fira.

Op een eiland beroemd om zijn top-end (dure) eetgelegenheden, een down-at-earth maaltijd die bestaat uit de beroemdste straatvoedsel in Griekenland mag niet over het hoofd worden gezien.

Voor ons GrieksS, het is algemeen bekend dat hoe verder weg van het vasteland Griekenland je gaat, hoe minder smakelijk de souvlaki krijgt. Daarom denken we meestal dat de Griekse eilanden niet de beste plaatsen in het land zijn om Souvlaki te proberen.

Dus het is behoorlijk ongelooflijk dat zo’n goede souvlaki niet alleen op een Grieks eiland maar op een van de meest toeristische eiland te vinden is!

Souvlaki op Santorini is een must

Elke keer als ik Santorini uitcheck, zorg ik ervoor dat ik minstens één keer in Lucky’s Souvlakis eet.

Ook al eet ik niet langer vlees, ik ben blij om te zeggen dat er ook vegetarische opties zijn die gemakkelijk kunnen concurreren met de originele Souvlaki in termen van smaak en kwaliteit. Grieks eten is enkele van de beste in de wereld, mis deze souvlaki niet.

8. Bekijk de vulkaan: een van de meest opwindende dingen om te doen in Santorini

Geologisch gesproken, het eiland Santorini zelf, de Caldera, Thirassia Island, en alle andere nabijgelegen eilandjes deel uitmaken van een en dezelfde vulkaan.

Dat gezegd hebbende, een rondleiding door de vulkaan betekent twee specifieke vulkanische eilandjes bezoeken: Palea Kameni en Nea Kameni.

Redelijk geprijsde boottochten naar beide kleine eilanden beginnen dagelijks vanaf de haven van Athinios (Santorini’s hoofdhaven), de oude haven in Fira en Ammoudi Bay in Oia.

Nea Kameni is de eerste halte op deze boottocht. Daar, na een wandeling van 30 minuten, kun je staan ​​naast de krater van de actieve vulkaan die bijna altijd een beetje rook en ruikt naar zwavel trouwt.

Afgezien van de onwerkelijke setting van het eiland Nea Kameni zelf, zijn de opvattingen van Santorini niet van deze wereld. Bekijk deze kleine groep Catamaran Tour die snorkelen, lunch en nog veel meer omvat. Of deze tour inclusief diner.

Nea Kameni, een geweldige dagtocht

NEA KAMENI achterlaten, de boot gaat vervolgens naar Palea Kameni.

Hier komt u niet op het eiland zelf, maar u kunt in het water en de ervaring in de zwavelveren springen. Dit laatste is verantwoordelijk voor het draaien van het water een raar maar rustig tintje van groen, en voor de hoge watertemperaturen, zelfs in de winter.

Het hebben van de kans om langs een actieve vulkaankrater te lopen en in groene zwavelwateren te zwemmen, gebeurt er niet elke dag, dus zorg ervoor dat u deze tour toevoegt aan uw lijst met must-do-activiteiten in Santorini.

9. Stap binnen in Atlantis Bookstore

Slenteren langs de hoofdmarmeren loopbrug in Oia, zul je zeker de enige boekwinkel van de stad, de beroemde Atlantis-boeken struikelen.

Wat begon als een gek idee van twee Amerikaanse Pals die hun zomervakantie op Santorini-eiland brachten en beseften dat er nergens boeken kon kopen toen ze klaar waren met de hunne, groeide uit tot een van ‘s werelds beste en meest pittoreske boekhandels.

Atlantis-boeken hebben een brede selectie van literatuur in vele talen, zoals Engels, Italiaans, Spaans, Grieks, Frans, Duits en Mandarijn. Stappen in de schilderachtige grotwinkel is een unieke ervaring op zich.

Atlantis Bookstore is zo uniek!

10. Bekijk een film in de Openlucht Cinema in Kamari

Een van de beste dingen om te doen in Griekenland in de zomer of de lente is om een ​​film te bekijken in een openluchtbioscoop.

Kamari Village in Santorini is de thuisbasis van een van de beste openluchtbioscopen in de wereld. Met gemakkelijke toegang, hetzij per automobiel of door public carry (de bushalte bevindt zich direct buiten de deur van de bioscoop), geen besteding van minstens één avond is er onvergeeflijk!

De bioscoop opende zijn poorten in 1987. Sindsdien biedt het de lokale bevolking en bezoekers op dezelfde manier om films in de meest charmante omgeving te bekijken terwijl de bar heerlijke cocktails en snacks serveert.

Als je je afvraagt ​​wat je moet doen in Santorini

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *