Uncategorized

Roadtrip in Kreta: rijden van de kustlijn naar de kustlijn

We bereikten Kreta via een korte super snelle veerboot van Santorini. Kreta is een van de meest prominente locaties om in Griekenland te zien, dus we waren enthousiast om het de komende 10 dagen te bekijken. Zoals gewoonlijk bij aankomst werden we aangestuurd door taxichauffeurs die verklaarden dat de bussen stopten met rennen. Onze reiservaring vertelt ons altijd dat taxichauffeurs niet geloofwaardig zijn, dus we hoefden het toch op het busstation en zeker ook dat er voldoende een bus wachtte.

De buskosten 7 euro, terwijl de taxi 70 zou zijn geweest. Geduld betaalt. We hebben rond 9.00 uur op AT LA LUNA APPARTEMENT zien nadat de zon over de Middellandse Zee had gezet. We hebben eveneens geïnspecteerd en nogmaals, we hadden een opmerkelijk appartement. Deze keer voor slechts 20 dollar! Het appartement had een kitchenette, 2 bedden, een leeshoek, evenals een aanzienlijk balkon met uitzicht op de zee. De prijs-kwaliteitverhouding in Griekenland is onverslaanbaar. We zetten onze overgebleven boodschappen en drank van Sandy Villas in de koelkast en keken naar een paar films op de laptop voordat ze naar bed gaan.

Zie ook: de beste dingen om in Griekenland uit te voeren

Rondhangen door het opmerkelijke zwembad. Stalis, Kreta, Griekenland.
De volgende dag stonden we op en nam de bus naar Herisinisos, (ongeveer 10 minuten) om een ​​huurauto uit te zoeken. Nadat we naar ongeveer 6 verschillende locaties hebben gegaan, beseften we dat de kosten vrij gebruikelijk waren in de stad (20 euro, volledig verzekerd), dus we hebben gekozen voor een schoonheid van de schoonheid Hyundai. Over de grootte van een koffer, het was blauw (Dariece’s optie in de afwezigheid van roze) en reed echt een geweldige deal als een beetje go-cart.

We namen eerst de auto’s en vrachtwagen naar Knossos, een oud minoan-dorp dat al meer dan 7000 jaar is gekoloniseerd. De site was extreem geweldig, maar waarschijnlijk meer dan teruggebracht door zijn over-fantasierijke oprichtende archeoloog Sir Arthur Evans. Er waren kleine fragmenten van schilderijen ontdekt die hij had behandeld om te nemen en een uitstekende muurschilderingen te maken die van mening was van wat hij geloofde dat het oude portret of scène zou zijn geweest. Het is een geweldige deal zoals wanneer astrologen een 4-sterren constellatie nemen, evenals een verzekering dat het een wilde buckingbull is.

Zie ook: Griekenland Reisgids

Ongeveer een uur nadat we in Knossos hebben getoond, werd de lucht gesloten en een vrij slechte regenbui werd onderweg tegen de tijd dat we terugkeerden naar de auto. Op de methode Huis stopten we bij onze nieuwe gewenste supermarkt, Carrefour, waar we een paar flessen wijn kiezen voor slechts 1 euro of $ 1,40 per stuk !! We hadden de hele pallet moeten kopen … wat dachten we?

Darise wacht op de bus. Stalis, Kreta, Griekenland. We houden ervan om een ​​auto te huren! Cruisen met Kreta, Griekenland.Ruinen van Knossos. Kreta, Griekenland.Sommige vazen ​​bij Knossos. Kreta, Griekenland.
De volgende dag werden we vroeg wakker (9:30), evenals verpakt onze auto’s en een vrachtwagen en gingende op een meer roadtrip, maar allereerst moesten we het gas vullen! Nu begrijp ik dat we altijd hebben geklaagd over de kosten van benzine in Canada zijn $ 1,20 per liter, nou, we zijn verdomd geluk. Het gas precies hier is 1,74 euro / liter. Dat is $ 2,40 per liter! Het maken van dat beetje Hyundai lijkt eerder het gasguzzer.

We zetten binnen 30 dollar en kregen minder dan een kwartslagtank in die bit go-cart. Hoe dan ook, we reden naar een mooie regio van Kreta genaamd het Lesithi-plateau. De methode die er was, up, up, dus we keken naar de gasopslagtank naar beneden, naar beneden, naar beneden, maar toen we de top bereikten, waren we in staat om op elk type downhill-onderdelen van de weg te kusten. Elk soort tijd dat we een heuvel raken die we zouden schreeuwen “Coastal Road” en het in neutraal zetten, evenals de kustlijn tot de auto’s en een vrachtwagen bijna een stop bereikten in een zwakke poging om gas te besparen.

De opvattingen waren echter verbluffend. Ondanks het bewolkte, enigszins regenachtige weer, zag de rijke, eco-vriendelijke vallei er prachtig uit. We passeerden met het dorp na het dorp, waar de weg een beetje rijstrook met het midden van het dorp veranderde, evenals de bestrating veranderd in Cobblestone terwijl we voorbij zijn met bitcafés en restaurants. We gingen naar een aantal meer traditionele Griekse manier van leven met herdershoedende schapen, evenals boeren die gewassen snijden. Op een gegeven moment blokkeerde een kudde van honderd, dus schapen de weg en moesten gewoon even wachten terwijl ze passeerden met de hechtende clang van hun nek Hung-klokken.

Stoppen voor wat lunch. Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland.Sheep blokkeert de weg. Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland.

Zodra ze zijn gewist, gingen we naar DIKTEON-grot, verklaarde de geboorteplaats van Zeus. We hebben ook veel grotten in onze reizen gezien, en hoewel geen grot de Jietta Gorotto in Libanon zal bovennooit oud worden. De grot was mooi en toen we in de mond van de grot gingen, begonnen we snel af te dalen direct op een meanderende houten trap die zijn methode langs de stalagmieten heeft geklikt.

Deze grot was fascinerend sinds de ingang op zo’n steile daling was dat het bijna als een gat in de rots was in plaats van een grot. Binnenin waren er de vijvers en kreken die typerend zijn voor die soorten grotten, die de mooie formaties van hun rustige, glasachtige oppervlak laten zien. Op de methode terug van de grotten passeerden we talloze witte zeilwindmolens die in het begin van de 17e eeuw werden ontwikkeld.

Blijkbaar benutte er 20.000 van hen, maar zijn net onlangs afgebroken voor meer landbouwgrond, evenals efficiëntere, eigentijdse irrigatie. In een van de dorpen stopten we voor de lunch in een traditionele Griekse taverne. We hadden een smakelijke maaltijd van feta-kaas, varkensvlees gyros met pita, tzatziki, brood, evenals een karaf met rode wijn. Het was heerlijk.

Op weg naar de DIKTEON-grot. Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland.

In DIKTEON-grot. Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland. Nick betreedt de beroemde DIKTEON-grot, uiteraard waar Zeus werd geboren. Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland.

mmm, brood, tzatziki dip, gyros evenals rode wijn. Een perfecte Griekse lunch! Lasithi Plateau, Kreta, Griekenland.
Op dag 3 in Kreta hadden we nog een roadtrip. Deze keer rond de hele methode naar het zuidelijke uiteinde van het eiland, tot een oude HIPPY-hangout genaamd Matala. Matala is nu een drukke toeristenstad met een beetje van zijn hippie-beroep, behalve de algemene gekoelde sfeer evenals het mooie strand dat is bekleed met een muur van rotsgesneden grotten die voor talloze jaren zijn gebruikt voor shelter Hole voor hippies omhoog tot ongeveer 10 jaar geleden wanneer de regionale autoriteiten er een stop aan zetten. Dit is waarschijnlijk een van de mooiste stranden in Griekenland als je gewoon op zoek bent naar een gekoelde sfeer.

We hebben in principe gelegd op het strand de hele tijd ontspannen, soms breken onze lezing om 100 meter in de Carrefour te wagen om enkele snacks te kopen, evenals bier. Een moeilijk leven is het deze backpacken. We hadden ons nooit in staat om onze ligbedden van onze ligbedden af ​​te pellen om de grotten te zien, wat eveneens op slechts 100 meter afstand waren … misschien als ze bier in de grotten aangeboden zouden hebben gehaald.

Dame genietend van het strand. Matala, Kreta, Griekenland.

Geweldige boomkunst! Matala, Kreta, Griekenland. Een volledig gesneden gezicht. Matala, Kreta, Griekenland.

Dus de allereerste helft van onze ervaring van Crete was voorbij. Kreta is zo’n belangrijke eiland dat we een auto’s en vrachtwagen moesten verhuren en we moesten het eiland in tweeën splitsen. Kost de helft van onze tijd in Luna Hotel aan de oostkust, maar ook de andere helft in Balito Hotel aan de westkust. Na het zien van alles wat we in het oosten moesten zien, hebben we onze dingen ingepakt, ingecheckt en de eenvoudigste reisdag van onze backpacking carrières begonnen.

Meestal op een reisdag moeten we wat netjes in onze tassen inpakken, hen op onze ruggen, evenals wandelen naar een bus, die ons meestal naar het busstation brengt, dan wisselen we van bussen en nemen ze een bus naar Onze bestemming, meestal voldaan aan nog een bus of taxi naar ons hotel. Nou niet vandaag. We gooiden gewoon al onze spullen in de auto’s en vrachtwagen en maakte langzaam onze methode over het eiland. Stoppen voor foto’s en plahes wanneer we het gewenst zijn (ook aka wanneer dariece gezocht) het zo gemakkelijk was.

Soms geloven we dat het leuk zou zijn als we altijd een auto kunnen verhuren, maar vanwege de kosten die het hoogstwaarschijnlijk onze reislengte substantieel zou verminderen. Niettemin is het leuk als we er een hebben. Nu waren we naar het dorp Kato Galatas in het westen van Kreta, waar we met die helft van dit grote eiland zullen omgaan.

We lieten bij het Balito Hotel rond 14.00 uur, evenals de vriendelijke eigenaar die zichzelf Griekse moeder noemde, liet ons een paar kamers zien. We hebben een mooi appartement geselecteerd met keuken, tv, a / c, enorm bed, evenals een aanzienlijk balkon die met de zonsondergang behandelde. Blijkt dat je niet fout kunt gaan met spaties in Griekenland, de locatie was zowel significant als smetteloze evenals enige kosten ongeveer $ 32 / nacht. ongeveer twee keer meer dan we willen besteden aan spaties, hoewel het echter de moeite waard is voor de kosten. De allereerste dag daar hebben we net door het zwembad een gyro-diner in een regionaal restaurant gegeten, en keek naar een tv op onze bank voordat ze een nacht noemde.

Een of the remarkable meals we made at our apartment: spaghetti with meatballs as well as regional Greek red wine.
Proost! at our apartment in Kato Galatas, Crete, Greece.

The next morning we woke up at around 9:00 am as well as made ourselves a nice huge breakfast as we have done the entire time in Greece. Bacon (impossible to discover in the middle East), eggs, baked beans on toast for me, as well as yogurt, fruit as well as eggs for Dariece. always gone along with by espresso cafe au lait’s, which I have to admit are instant, however still delicious.

We left around 10 am as well as headed for Elafonisi beach on the southwest corner of the island. Elafonisi is famous for its pink sand. When we shown up we were surprised to see that barely any type of of the increased colored sand remained. Years of sand thieves as well as tourist shops selling the unique grains have depleted the supply to a few streaks near the shore line.

The beach nevertheless was beautiful. Crystal remove water rimmed the many sandbars that snaked there method out to Elafonisi Island. We just walked in ankle deep, turquoise sea for a few hundred meters to the island itself. The weather condition was cloudy as well as overcast most of the day however it broke up at around 3:00 to expose the true beauty of the beach.

A beach is like a flower in that way, its true colors only radiate with when kissed by the sun. The minute the clouds parted we grabbed the cameras as well as took some photos before the sky converged when more as well as began to rain. We ran back to the cars and truck as well as headed back to our apartment where we drank wine, ate feta as well as tzatziki as well as bread, as well as watched TV up until bed time.

Beautiful Elafonisi Beach. Crete, Greece.

Jumping for joy on Elafonisi Beach, Crete, Greece.
Goats On The road enjoying a day at Elafonisi Beach, Crete, Greece.

Day 3 on the west end of Crete we headed out to lovely Balos Beach. once again the clouds loomed overhead with an ominous darkness that sometimes poured rain on our small car. however once again when we shown up at the beach the sun parted the clouds only for about 30 minutes, just long sufficient to swim as well as take some pictures of one of the most lovely beaches we’ve ever seen.

Hiking down to the beach from where we parked the cars and truck we might see the deep blue of the Mediterranean as well as its lovely rocky shore. however when we came around the last bend on our 2km hike we lastly saw what we came all this method for as well as it was truly breathtaking. The cliffs tumbled down to the sea, exposing a sliver of perfect white sand that cut with the emerald bay.

The narrow sandbar had nothing however a few umbrellas as well as chairs as well as we were actually the very first people down to the beach. We never get tired of stunning beaches as well as this was one for the books. unfortunately we couldn’t enjoy it long since when once again the clouds came as well as began to soak us on our walk back up the hill to the car.

Amazing Balos Beach. Crete, Greece.

Nick enjoying the 30 minutes of sun at stunning Balos Beach, Crete, Greece.
Dariece at lovely Balos Beach, Crete, Greece.

Day 4 started early, truly early, at 6:30am we caught the bus from Hania to Samaria Gorge. When we shown up there was only our bus tons as well as a few other tourists at the mouth of the gorge where we bought our tickets as well as began the hike. The morning mist was just lifting from the dew soaked valley as the sun peaked up from behind its large rock deal with walls. The morning was perfect as well as was the only time when we had any type of kind of area between us as well as other tourists.

We stopped at around 10 for some brunch near a little waterfall just off the trail. That’s when the hordes arrived. numerous hikers from around Crete descended on the path as well as all of us ended up being ants in a row making our method to the colony. In this situation the colony was the town of Agia Roumeli at the end of the hike.

Looking down at the valley where we would be hiking. Samaria Gorge, Crete, Greece.
Us getting prepared for our long hike at Samaria Gorge. Crete, Greece.

The hike retained its beauty, however lost its serenity, as w

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *