Uncategorized

21 beste dingen om te doen in Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta is een bestemming die reizigers al heel jaren verwelkomt, en het is een van onze geliefden om in Mexico te bezoeken. Er zijn veel leuke dingen om te doen in Puerto Vallarta – het heeft voor elk wat wils.

Of u nu een backpacker bent in een budget, een digitale nomad in Mexico die op zoek is naar een maand, een paar dat een week lange vakantie wil of een expat die op zoek is naar het opruimen, vindt u activiteiten in Puerto Vallarta om u te houden druk.

De stad is opgesplitst in buurten (zones), met de onbegrensde dingen om te doen in Puerto Vallarta verspreid over Banderas Bay en daarbuiten. In werkelijkheid doet het niet echt uit welk deel van de stad waar je verblijft, omdat het weggaat, gemakkelijk.

U wilt echter uw zone zeer zorgvuldig kiezen op basis van de vibe die u zoekt en het budget dat u hebt.

Hier is mijn lijst met de top 21 dingen om te doen in Puerto Vallarta, Mexico!

Inhoudsopgave
1. Loop … Overal!
2. Word lid van een food tour
3. Zie ritmes van de nacht (een van de beste dingen om te doen in Puerto Vallarta)
4. Geniet van zonsondergang
5. Kick terug op Playa Las Gemelas
6. Word lid van een BOOKE-excursie (met een kant van voedsel)
7. Eet verse oesters
9. Loop de Malecon
10. Word lid van een klasse van de chocolade
11. Mountainbike-reis
12. Chill out op het strand van Los Muertos
13. Wandel de oude stad
14. Ga duiken
15. Word lid van een gratis wandeltocht
16. Word lid van de gratis kunstwandeling
17. Bezoek de kerk van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe
18. Bezoek Mismaloya
19. Bekijk de markten
20. Doe wat wandelen
21. Breng een nacht door op de stad
Bonusactiviteiten!
Nu weet je wat je moet doen in Puerto Vallarta

Hier is een snelle overzicht van de zones in Puerto Vallarta vanaf het vliegveld en naar het zuiden:

Marina – Veel meer luxe dan de hotelzone, met het Marriott Hotel, Westin & More.

Hotelzone – Op slechts een paar minuten rijden van de luchthaven heeft dit gebied veel hotels, restaurants, winkelcentra, een Walmart & Sams Club.

Centro (Old PV) – Kleinere huizen, woonwijk, de Malecon (Oceanfront Promenade) loopt hier, veel restaurants en bars. Dit gebied ligt aan de noordkant van de rivier de Cuale en maakt gebruik van kosteneffectieve accommodatie.

Centro (romantische zone) – Gelegen aan de zuidkant van de rivier de Cuale, vindt u vele bars, cafés, restaurants en strand van Playa Los Muertos. Dit is een populair gebied met een grote LGBTQ-gemeenschap. De accommodatie varieert van budget tot bovenkant.

Conchas Chinas – Twijzend aan “Chinese schelpen” op basis van de zeeschelpen die hier worden gevonden, dit is een veel meer een welvarende / chique-gebied van Puerto Vallarta met gated communities en high-end condos.

Leer veel meer over waar te verblijven in Puerto Vallarta met onze accommodatie en buurtgids. En, voor een complete rundown op reizen naar de stad PV, bekijk onze diepgaande gids hier.

Opmerking, is dit bericht bijgewerkt in 2022 om de huidige beste dingen toe te vinden in Puerto Vallarta, de huidige prijzen en adressen en meer. Geniet van je reis.

1. Loop … Overal!

Ik moet lopen als # 1 op de lijst met dingen om te doen in Puerto Vallarta. Het verkennen te voet is de beste manier om een ​​gevoel voor de stad te krijgen, en veel gebieden van PV zijn bereikbaar door te lopen.

Mexico is al een van de minst dure landen om naar te reizen, maar wanneer je dingen gratis kunt doen, zoals wandelen en sightseeing, kun je zelfs veel meer geld besparen.

Wandelen De straten van Puerto Vallarta is de beste manier om het allemaal te zien
Dit is een geweldige manier om te zien wat de verkopers verkopen, aan mensen kijken en om een ​​leg van het land te krijgen. Je weet nooit wat je tegenkomt bij het ontdekken van de stad te voet – zorg ervoor dat je goede schoenen draagt, want de trottoirs en wegen zijn erg ongelijk.

OPMERKING: de beste tijd om naar Mexico te reizen als je wilt lopen rond steden zou in de wintertijd zijn, of in het draagseizoen. Anders kan het ondraaglijk heet zijn en je zult veel waarschijnlijk de hele dag op het strand willen zijn.

2. Word lid van een food tour

Wist je dat Mexico’s Cuisine de lijst met immateriële culturele erfenis van de mensheid heeft gemaakt door UNESCO? Deze prijs is niet goedgekeurd aan een andere nationale voedingsgroep.

Mexicaans eten is zoveel meer dan taco’s en quesadilla’s en de beste manier om veel meer te leren over de smakelijke keuken is om deel te nemen aan een rondleiding. Dit is een behoefte om te doen in Puerto Vallarta voor foodies.

We hebben voedselexcursies over de hele wereld gedaan, en onze geliefden zijn in Mexico.

Bekijk Vallarta Food Tours in Puerto Vallarta. Dit bedrijf maakt gebruik van een mix van cultuur, wandel- en foodtours, waardoor het een geweldige manier is om te leren over de stad PV, terwijl tegelijkertijd de calorieën afkomt en af ​​te werken.

Een bezoek aan de Taco-stands is een hoogtepunt van een voedselexcursie in Puerto Vallar!

Er zijn een paar foodie-excursies aangeboden bij Vallarta Food Tours, maar we gingen op de “Original Downtown Tour”, die ons aan beide zijden van de rivier het centrum van PV bracht. We aten veel gerechten en probeerden ook wat drankjes. Je kunt ook lid worden van hun avond taco-tour.

We raden deze tour ten zeerste aan! Klik hier om veel meer te leren en bekijk de video die we hebben gemaakt:

3. Zie ritmes van de nacht (een van de beste dingen om te doen in Puerto Vallarta)

Als je probeert een tiny cirque de Soleil-type culturele show- en dinerervaring te vinden, dan zullen ritmes van de nacht iets zijn dat je niet wilt missen!

We zagen deze uitvoering en hoewel we geen grote fans van grote groepsrondleidingen zijn, was deze show spectaculair en elke cent waard. Dit is een van de topexcursies in Puerto Vallarta.

De avond begint met een zonsondergangcruise (inclusief open bar) over Banderas Bay naar Las Caletas, die een prachtige privé-inham is. Wanneer u aankomt, wordt u begroet door een prachtig verlicht gebied met tiki-fakkels en kaarsen.

U wordt vervolgens op uw stoel getoond in het buitenauditorium, dat wordt omringd door palmbomen. De stoelen zijn allemaal verspringend, dus hoewel er mensen voor je zitten, heb je geen problemen met het zien van de show.

Kijken naar ritmes van de nacht – we houden normaal niet van toeristische shows, maar deze was geweldig!

De show toont verschillende verhalen over de oude Spaanse beschaving en Mexicaanse folklore. Tijdens de uitvoering is er livemuziek, dansen, slingers, brandtrulmers en meer.

Na de show neemt u plezier in een groot buffetdiner voordat u terugkeert naar Puerto Vallarta per boot.

Als je je afvraagt ​​wat je moet doen in Puerto Vallarta ‘s nachts, is dit het. Mis deze show niet! Klik hier om veel meer te leren over de excursie en om tickets te boeken.

⇒ Zie ook: Dingen om te doen in Mazatlan – 21 ervaringen die u niet wilt missen

4. Geniet van zonsondergang

Er is gewoon iets over de zonsondergangen aan de kust van de Stille Oceaan, en in het bijzonder, Puerto Vallarta. Enkele van de beste zonsondergangen die we ooit hebben gezien zijn van hier geweest. Krijg een drankje en neem plezier in de show.

Geweldige uitcheckplaatsen zijn overal langs de Malecon, op de heuvel achter de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, of van El Barracuda, die onze geliefde strandbar is.

Zodra de zon ondergaat, begint het feest in PV – er zijn zo veel bars en clubs, het nachtleven in Puerto Vallarta is legendarisch.

De zonsondergangen in Puerto Vallarta zijn spectaculair

* Opmerking: Puerto Escondido is een andere epische Pacific Coast-bestemming voor zonsondergangen in Mexico. Als je een kans hebt, probeer daar ook te bezoeken.

5. Kick terug op Playa Las Gemelas

Verrassend genoeg, op slechts ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Puerto Vallarta, vindt u stranden die eruit zien alsof ze Cancun of Playa del Carmen moeten zijn in plaats van de Stille Oceaan. Ik denk dat dit een van de beste stranden in Mexico is.

Playa Las Gemelas heeft turquoise water en witachtig zand. Toen we bezochten, waren er nogal wat golven, maar geen Riptides of onderbroken, en de golven waren leuk om in te zwemmen.

Andere bezoekers hebben hier volledig rustig water ervaren, dus het hangt er echt gewoon af van het weer en de tijd van het jaar.

Er zijn slechts 2 condominiumcomplexen op het strand en niets anders … zelfs geen toiletten. Breng een koeler gevuld met bier, water en snacks en breng de dag door.

De wandeling naar het strand is redelijk steil en een aantal ongelijke stappen, maar het is het waard als je het uitzicht ziet.

Om hier te bereiken, wil je parkeren bij Condominios Girasol Sur (aan de voorkant langs de weg). Er is geen echte parkeergelegenheid voor het strand, dus je moet een aantal op straat vinden, of in de weinige plekken langs de weg voor Girasol Sur Condos.

Als alternatief kunt u een lokale bus nemen en hier worden afgezet. Dit is verreweg ons gemeten strand in Puerto Vallarta. Mis het niet! Klik hier voor aanwijzingen.

Wandelen in de stappen naar Playa Las Gemelas

6. Word lid van een BOOKE-excursie (met een kant van voedsel)

Voor degenen onder u die graag tequila drinken – het is Mexico, wie niet?! – Deze excursie is voor jou.

Tijdens onze recente reis naar Puerto Vallarta voegden we bij de hooggekname MEX-ico-excursie en kwamen genoegen in een late namiddag van Mezcal, Tequila, Raicilla, Craft Bier, Kahlua-koffie en andere handgemaakte cocktails.

Samengaan metthe booze, you’ll get some tasty food to help soak up the alcohol.

The dishes we had were full portions of fish tacos, meat tacos, seafood “enchiladas”, onion rings, crickets (yes, crickets!) and delectable dessert.

Not only will you be having fun, and feeling a bit tipsy by the end of it, but you’ll learn a lot about the traditions and creation of these alcoholic beverages.

Tasting Mezcal, with a side of crickets on our food & booze tour

We had a great day with our guide. So much fun in fact, that she took us out for some late-night shenanigans where the expats and locals like to hangout.

Click here to learn a lot more about the Mex-ology Tequila, Tacos & cocktails excursion on get Your Guide, or if you prefer, you can learn a lot more and book through Viator.

7. Eet verse oesters

While Mexico is one of the best countries in the world for food and there’s absolutely a Puerto Vallarta restaurant for everyone, often it’s great to eat street (beach) food. If you’re an oyster lover, you’ll be delighted to know that you can get fresh oysters on the beach.

Just under the bridge that crosses the River Cuale, you’ll see lots of vendors selling these tasty morsels.

Plastic tables and chairs are set up so you can sit and take pleasure in your plate of food by the water, or you can take them to go. squeeze some lime juice on, sprinkle with some salt and add some hot sauce if you like. Genieten van!

☞ SEE ALSO: Playa del Carmen Mexico: The utmost travel Guide

8. visit San Pancho

About an hour’s drive from Puerto Vallarta is the beach town of San Pancho (San Francisco), which is one of the best day trips from Puerto Vallarta.

This small town isn’t as quiet as it once was, but it’s still a great place to visit. What’s unusual is that even though it’s not a very big place, there are lots of things to do in San Pancho.

You can go golfing for the morning (or late afternoon), eat some really good international food, take Spanish lessons, do yoga, go surfing, enjoy the baby turtles be released and more.

It’s a cool place to spend the afternoon as it’s just an hour away from Puerto Vallarta. update 2022: sadly, the golf course in San Pancho is closed now.

To get from Puerto Vallarta to San Pancho, you can rent a car, take the bus for around 50 pesos, or join a day excursion of San Pancho and nearby Sayulita.

Note: the ocean here is quite rough and isn’t a great place for swimming. You could check out Bucerias for swimming.

9. Loop de Malecon

One of the lots of great things about Puerto Vallarta is the long Malecon (oceanfront promenade) which runs for about 1.5 kilometers (1 mile). This is the best spot to take pleasure in a stroll, without having to deal with the busy traffic that whizzes along the narrow streets.

Along the Malecon, you have the beautiful ocean on one side, and lots of shops, restaurants, and bars on the other (selling $1 margaritas and Coronas). There are also many art installations and street performances here.

The Malecon is the hot-spot, especially in the late afternoon and evenings when it’s a cooler temperature. and actually, wandering along the Malecon is one of the most popular things to do in La Paz as well.

The Malecon always has something going on

Where to stay in Puerto Vallarta

There are many resorts, hotels, boutiques, hostels, Airbnbs, and apartments for rent in Puerto Vallarta. There really is something for everyone, with Airbnb and Booking.com being the most popular ways to book. 

10. Word lid van een klasse van de chocolade

The Choco museum is one of the lots of complimentary things to do in Puerto Vallarta. If you’re interested in learning the history behind cocoa, plus finding out how chocolate is made (from harvest to

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *