die de beste plek om in Lissabon te verblijven niet zo moeilijk is. Afhankelijk van wat u zoekt tijdens uw verblijf in de levendige Portugese hoofdstad, wilt u ofwel in de geschiedenis Rich Baixa- en Chiado -gebieden zijn, of de Bairro Alto van de nachtleven.

Echt, de beste plek om te verblijven in Lissabon hangt af van je smaak. Lissabon is een van Europa’s zonnigste en meest levendige hoofdsteden, met opmerkelijke geschiedenis, prachtige architectuur, fantastische Portugese voedingsmiddelen, bonzendje nachtleven en nabijgelegen stranden.

Het behoort vaak tot de meest gewenste steden om in te wonen en te bezoeken. Er zijn zoveel verschillende gebieden van Lissabon om uit te kiezen, maar ze kunnen ruwweg worden opgesplitst in een paar interesse categorieën: geschiedenis en cultuur, romantiek, winkelen en nachtleven.

In deze gids helpen we u om de absoluut beste plek te kiezen om te verblijven in Lissabon, op basis van uw interesses en plannen voor uw bezoek!
Beste plek om te verblijven in Lissabon voor geschiedenis en cultuur

Als u de rijke geschiedenis en cultuur van Portugal wilt ervaren, dan is Lissabon een van de beste plaatsen om dit te doen. De beste plek om te verblijven in Lissabon voor geschiedenis en cultuur is eigenlijk een gelijkspel tussen het oude Belem en Baixa (Downtown).

Als je liever een appartement boekt of bij een gastheer op Airbnb blijft, waarom zou je dan geen Airbnb -korting krijgen terwijl je bezig bent? Zorg ervoor dat u onze speciale $ 25 Airbnb -couponcode gebruikt en geld bespaart!

Belem is de thuisbasis van het prachtig sierlijke Jerónimos -klooster, dat zich in het midden van veel van de andere belangrijkste historische monumenten en musea van de stad bevindt. Mis het Maritime Museum, Torre de Belem Tower en Berardo Collection Modern Art Gallery niet.

Zie ook: Beste off-track musea in Europa

Baixa is het belangrijkste stadscentrum van Lissabon en vindt u enkele van de meest intrigerende vierkanten van de stad zoals Figueira, Rossio en Riverfront Praça do Comércio. Veel van het historische gebouw van het gebied zijn sindsdien omgezet in hotels, hostels, pensions en winkels, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om de innerlijke werking van deze architecturale klassiekers te zien.

In de buurt komt Chaido binnen als een tweede plaats voor de beste plek om te verblijven in Lissabon voor geschiedenis, omdat het ook uitstekend winkelen heeft.

Zie ook: het vinden van de verborgen schatten van Europa

De beste plek in Lissabon voor romantiek

Als je ooit een foto van Lissabon hebt gezien, of het nu van de waterkant of van het historische centrum is, kun je waarschijnlijk zien dat het een vrij romantische plek is om te zijn. Maar als je op zoek bent naar de beste plek om te verblijven in Lissabon voor romantiek, moet het Alfama zijn.

Dit is een van de oudste districten in Lissabon en het bestaat uit een betoverend labyrint van oude huizen en smalle geplaveide stenen steegjes die allemaal de hoge heuvel op klimmen naar het kasteel van São Jorge. Dit is het beste gebied om te verdwalen, dus neem je partner en verlies jezelf gewoon in het doolhof dat Alfama is.

Terwijl je driftig bent in de zee van zigzaggende achterstraten, probeer dan de São Jorge Castle, SE Cathedral, het National Pantheon en de kerk van Saint Anthony te bezoeken.

Er zijn nogal wat hotels in Alfama en het plezier om hier te verdwalen, maakt het naar onze mening de beste plek om te verblijven in Lissabon.

De beste plek om te verblijven in Lissabon om te winkelen

Als u uw creditcards wilt maximaliseren en tassen vol met designer mode wilt vullen, dan is de beste plek om voor u in Lissabon te verblijven zeker rond Avenida da Liberdade. Deze kilometer en een halve lange strook winkels vindt u het duurste onroerend goed van Portugal en het is meest luxueuze designboetieks.

Misschien is het geen verrassing dat veel van de hotels in de buurt van Avenida da Liberdade vrij duur zijn, hoewel je een aantal geweldige aanbiedingen kunt vinden voor plaatsen die $ 80 per nacht of minder zijn die op slechts een paar minuten lopen.

OPMERKING: Avenida da Liberdade is misschien de beste plek om te verblijven in Lissabon om te winkelen, maar het verbindt ook restaurantores en markies van pombale vierkanten, twee geweldige plekken om te wandelen.

De beste plek om te verblijven in Lissabon voor het nachtleven

Dit is eigenlijk een gemakkelijke. De beste plek om te verblijven in Lissabon voor het nachtleven (veruit) is Bairro Alto. Al lang bekend als de Boheemse buurt van de stad, dit perfecte stadsrooster van bars, nachtclubs, restaurants en met graffiti geklede muren is het sociale centrum van Lissabon.

De muziek en dansen gaan in de vroege uurtjes van de ochtend in dit nachtelijke district, maar als je overdag bezoekt, heeft het een totaal ander personage. Net als veel van de bewoners en bezoekers van dit deel van de stad, slaapt Bairro Alto de hele nacht overdag en feesten.

De beste plek om te verblijven in Lissabon buiten de stad

Als u op zoek bent naar een stilteR Lissabon -ervaring, of misschien slechts een paar dagen buiten de stad tijdens uw verblijf, overweeg om het Praia d’El Rey Marriott Golf & Beach Resort op slechts een uur buiten de hoofdstad te bekijken.

Het resort heeft een 18-holes golfbaan, een zwembad, een fitnesscentrum en een spa, waardoor reizigers de kans krijgen om in stijl te blijven.

Afbeelding door: luxe ontsnapt

De beste plek om te verblijven in Lissabon is waar u ook kiest

Lissabon is echt een van de meest charismatische steden in heel Europa. De meeste bezoekers vallen meteen onder de betoverende betovering en één ding is zeker, na een paar dagen wil je niet vertrekken. De beste plek om te verblijven in Lissabon hangt echt af van wat u zoekt. Of je nu een romantisch diner voor twee wilt, een dag golfen buiten de stad of om te feesten tot de zon opkomt, Lissabon heeft je gedekt.

Wat denk je dat de beste plek om te verblijven in Lissabon is? Deel alstublieft met ons in de reacties hieronder!

Zoals dit artikel? Pin het!

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -medewerker en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit betekent dat we commissies verdienen als u op Links op onze blog klikt en koopt bij die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *