Post-CoVId lockdown, hoe pre-internationale reizen ook, we zijn allemaal verplicht om naar onze eigen kust te kijken voor reisinspiratie. Het gelukkige ding dat dat houdt, is dat Australië een ongelooflijk diverse, prachtige en fascinerende reeks reiskeuzes heeft voor vrij veel iedereen. Dus hier zijn onze hete tips over waar te gaan in New South Wales.

Naarmate landen als Italië hun regels voor reizen na lockdown beginnen te ontspannen, kijken reizen insiders in Australië of onze overheid zal voldoen aan het pak.

Italië stelt mensen in staat om opnieuw te reizen (vanaf 4 mei 2020), maar alleen in eigen land als alleen binnen de regio. Dus mensen in Lombardije – een van de slechtst getroffen regio’s van Italië – kunnen bijvoorbeeld niet naar Venetië reizen, die zich in de regio Veneto bevindt.

Maar het spijt me niet zo goed voor Lombardiërs; Ze hebben tenslotte Milaan, Bergamo, Lake Como en Lake Iseo binnen de grenzen van hun reisbereik.

Maar net als Italië geloven de mensen in het begrijpen hier dat we snel intrad-sta kunnen reizen-dus als je online in New South Wales online bent, zijn hier enkele concepten voor waar je heen kunt wanneer de BOOM -ingang lift op de allereerste staat van Australië.

Waar te reizen in New South Wales na Covid Lockdown

Natuurlijk zal reizen na de epidemie waarschijnlijk niet meer exact hetzelfde zijn voor een lange tijd. Naast wanneer de reisbeperkingen opheffen, moeten we voorzorgsmaatregelen tegen het virus behouden en verstandig handelen. Dus blijf risicovrij, of u nu onderweg bent of dicht bij huis blijft.

Ga naar het noorden

De Hunter Valley

Wie vermoedde dat ik deze gids met wijn zou beginnen? Nee, ik ben ook niet verrast! Naast de Hunter Valley verdient absoluut zoveel kredietgeschiedenis als altijd.

De oudste wijnregio in Australië, de jager heeft een aantal ongelooflijke locaties om naartoe te gaan met verbazingwekkend platteland en bijpassende kelderdeuren.

Als je me niet gelooft, inspecteer dan deze tips over wijnhuizen die zijn voorgesteld door oude regionale en wijnmaster, Ian ‘Scarbie’ Scarborough of Scarborough Wines Fame. Deze jongens maken de allerbeste chardonnay die je ooit zult proeven, evenals hun kelderdeurervaring is ongelooflijk.

We hebben andere redenen (niet alleen wijn … vooral!) Om naar de Hunter Valley te gaan. Inspecteer onze andere redenen om naar dit prachtige deel van de staat te gaan.

Port Stephens

Direct de Hunter Valley aan de kust, is Port Stephens nog steeds (verbazingwekkend) een edelsteen die zich verstopt in het gewone gezicht en niet ver van Sydney.

We komen al vele jaren naar dit schiereiland en begrijpen het gebied goed. Er zijn niet alleen veel locaties om te eten en te drinken, de stranden in Port Stephens zijn verbazingwekkend. Welke veel betere methode om te ontspannen na een lange lockdown?

Hier is onze belangrijke gids voor Port Stephens om u een voorproefje te geven van wat u hier zult ontdekken.

Maitland

Maitland, gevangen tussen de Hunter Valley in het zuiden en Newcastle in het oosten, heeft Maitland al lang de reputatie als een stad uit 3030-in die zin dat het een half uur rijden van beide Bookend-bestemmingen is.

Maar in het midden van de 19e eeuw waren Maitland en de nog kleinere buur Morpeth een epicentrum van de kolonie.

Er zijn nog steeds overblijfselen van die bloeiende tijden die nu nog te zien zijn, maar de echte vreugde van deze stad is niet de geschiedenis; Het is het eten.

Er zijn zoveel opmerkelijke locaties om hier te eten, we vertrokken na een weekend nauwelijks in staat om in onze auto te vormen, laat staan ​​onze kleren!

Hier is waar te eten in Maitland, plus onze andere verhalen over dit interessante deel van NSW, wiens geschiedenis we allemaal ook zijn vergeten.

Byron Bay

Misschien is Byron Bay de grootste interpunctie op de Northern NSW -kustlijn. evenals terecht. Niet alleen de stad, maar het hele gebied is vol met schoonheid … evenals uitzonderlijk eten.

Je zult hier ontdekken dat je hier extreem bevredigend is met zoveel locaties die regionale creatie bieden, zowel volwassen als gemaakt met liefde.

Er is een hele greep van locaties om hier te proberen, zoals je zult zien aan onze compilatie van waar je in Byron kunt eten, maar er is hier ook zoveel te doen.

En natuurlijk is het hele gebied zo vrij – inspecteer ons verhaal over ansichtkaarten als je me niet gelooft.

Ga richting het zuiden

Zuidelijke hooglanden

Ten zuidwesten van Wollongong zorgt de Southern Highlands voor een perfecte uitje van de stad en een prachtige locatie om weg te komen van de lange lockdown.

Elke bitstad in de Highlands biedt iets anders, naast een snelgroeiende wijncultuur, hoewel ze allemaal worden gekoppeld door één prachtige gloeidraad van goud: taarten.

En elk jaar heeft de Southern Highlands taarttijd – een evenement van welk gebak.

Pie -tijd – een prachtige week in juni van Pie Glory in de zuidelijke ‘Pielands’ – heeft deze regio op zijn best.

2020’s Pie Time gaat virtueel, met 1-7 juni gaande voor ‘taart-solation’ feesten, en motiveren Aussies ver ver als breed totPie in huis en deel hun gebakgarens op internet met #Pietime en #Piesolations.

BES

Aan de andere kant van de bergen naar de Hooglanden is deze rijke plattelandsstad al vele jaren een prominente stop voor automobilisten – hoewel het nu de bypass Berry mist, is het genadig veel stiller.

Je zult taarten ontdekken om hier voor te sterven, evenals Mt Hay Retreat Up in the Hills is een uitzonderlijke locatie om je hoofd te laten rusten.

South Coastline en Mollymook

De NSW South Coastline is al lang een prominente spook voor Sydney vakantiegangers, evenals terecht. Het is hier absoluut verbluffend. Pristische stranden, heerlijke voedselopties, vriendelijke locals … Het is moeilijk om de zuidkust niet leuk te vinden.

Een van de hoogtepunten van onze tijd aan de zuidkust was toen we bij Bannisters bij de zee in Mollymook verbleven. Het is een behoorlijk beetje retraite in een schilderachtig beetje kustplaats met het andere voor de hand liggende bezit van het beroemde restaurant van Rick Stein.

Afgezien van dit iconische eetcafe, zijn er zoveel uitstekende voedselkeuzes in dit deel van de Shoalhaven om te proberen.

Andere delen van Zuid -NSW

Onze laatste roadtrip voordat Covid-19 werd geslagen, was omlaag met de zuidelijke delen van NSW en naar Victoria. We hadden besloten om onze eigen lege esky te doen ter ondersteuning van de vreselijke bosbranden die zoveel van de staat verwoestten.

Dat lijkt nu allemaal zo lang terug – ook al is het nog maar een paar maanden geleden als ik dit componeer.

Het was echter een zegen, omdat we in staat waren om een ​​aantal uitstekende delen van de specificeren te ervaren dat idealiter nog steeds exact hetzelfde zal zijn de volgende keer dat we bezoeken.

Plaatsen zoals Batemans Bay evenals Moruya, Tumut en de prachtige brouwerij, de bakkerij bij Howlong en Corowa’s distilleerderij – je kunt ze allemaal gedetailleerd hier ontdekken in ons lege esky verhaal … en je zult ze allemaal ontdekken Persoonlijk als je geniet van de schoonheid van New South Wales.

Geniet van het centrale westen

Reizen ten westen van Sydney is zo’n andere ervaring om naar het noorden of zuiden langs de kust te gaan. Het landschap is zo anders, evenals de lokale bevolking nog meer.

Oranje

Een van de allereerste locaties ten westen van de Blue Mountains die we ooit hebben bezocht, oranje zit boordevol echt uitzonderlijk eten en wijn. Het is een bergachtig gebied, met een geweldig klimaat en grote hoogte, waardoor het hier nog beter wordt gemaakt.

Hier is onze belangrijke gids voor Orange, NSW om u op weg te helpen.

Mudgee

Een andere prachtige westerse stad die zelfs vriendelijker is dan oranje, evenals met misschien zelfs veel betere wijn en creëren is Mudgee. Er is iets aan deze locatie dat ons hart echt heeft gehouden. We kunnen niet wachten om terug te gaan.

Hier is een hitlijst van waar we gaan eten als we teruggaan plus onze toptip voor waar we moeten blijven terwijl je daar bent. Eerlijk gezegd het meest comfortabele bed waarin ik ooit heb geslapen … en ik ben echt kieskeurig!

De blauwe bergen

Ongetwijfeld zijn de beroemdste binnenlandse monument van New South Wales de Blue Mountains. Dit bitgedeelte van het fantastische scheidingsbereik, dat ongeveer 3500 km van noordelijke naar het zuiden loopt, heeft zoveel geschiedenis en schoonheid.

Hier zijn zeven methoden om de grandeur van dit landschap te ervaren, wat we enorm suggereren of je hier een paar jaar niet meer bent (het is allemaal bijgewerkt). Evenals hier verblijf ook in de Blue Mountains.

Klik hier voor meer van onze verhalen over de Blue Mountains.

De stad

Natuurlijk is er geen vereiste om zo ver te gaan als je dat niet wilt – of als je niet voldoende tijd hebt. Sydney heeft zoveel bezoekers en de lokale bevolking aan te bieden. We houden van een verblijf hier in de stad, en we hebben hier zoveel over onze tijd geschreven.

Je zult alles ontdekken van Sydney -hotels en restaurants in de stad tot dingen om te doen, evenals locaties om te zien.

Maar als je maar een korte tijd in de stad bent, is dit wat je binnen 24 uur kunt uitvoeren.

En voor meer concepten voor eenvoudige Sydney Weekend Getaways, inspecteer dit kampioenverhaal!

Als je meer tijd in handen hebt en de diepe in het onderzoek wilt duiken, hier is hier onze totale bibliotheek voor verhalen op locaties die we in New South Wales hebben onderzocht.

Natuurlijk zijn we niet overal in New South Wales geweest … hoewel we eraan werken. We willen graag naar het westen gaan en zien hoe het verder is in het binnenland. Het verste westen dat we in NSW zijn geweest, is Mendooran – een klein stadje in de buurt van Dubbo, waar een bijzonder geweldige whisky wordt gemaakt.

Maar elke stad tussen Sydney en Beschadigde Hill heeft zijn verhaal. Evenals er is tijd om ze allemaal te horen.

Heeft u een locatie van bezorgdheid waar u naartoe wilt zodra de reisbeperkingen opheffen? Vertel het ons in de reacties.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *