weg te brengen, zijn de stoffige dagen van het etentje, waar iedereen er was om elkaar te overtreffen en de tafels waren versierd als het huis van een verwend kinderpop. Maar het moderne etentje heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en de comeback presenteert iets heel anders.

Van het oude Griekenland en de Romeinen tot Henry VIII tot VIP -politici, racontoren en bon vivants die samen in de moderne tijd dachten, diners waren het hoogtepunt van mode en verfijning.

Maar deze formele zaken, met hun meerdere cursussen van overijverige catering, pracht en entertainment, zijn een dood gestorven – niet minst vanwege de GFC in 2008.

Maar nu komt een diner dat Phoenix voortkomt uit Ashes of the Stodgy, ouderwetse sit-down soiree met zijn thema-avonden, gedrukte uitnodigingen en een weeklange kookvoorbereiding.

Het gebaar van het eten van vrienden is weer in de mode.

En het gemakkelijke plezier van het koken van je besties, een maaltijd, wordt opnieuw gezien als de uitdrukking van genegenheid die het zou moeten zijn.

Hoe ziet een modern etentje eruit? En hoe doe je het?

Een van de belangrijkste problemen die mensen hadden met het conventionele etentje was hoe ingewikkeld, tijdrovend en duur ze konden zijn.

Het was uiteindelijk te stressvol om te hosten. Of om aanwezig te zijn.

Vaak waren etentjes een manier voor de gastheer om te pronken met hun rijkdom en iedereen te laten weten hoe invloedrijk ze waren; Wie zou de meest uitstekende gastenlijst kunnen hebben.

Tegenwoordig gaat het veel meer om het delen van voedsel met de mensen waar je om geeft.

Uitnodigingen en RSVP’s zijn niet langer iets meer. Zitplaatsen zijn betrouwbaar. En volledige tabelinstellingen met meerdere platen, kristalwerk en veel meer bestek dan een winkel in huishoudelijke artikelen zou er gewoon gek uitzien.

In plaats daarvan draait het allemaal om het keren.

Uitnodigingen

Onnodig te zeggen dat papieren uitnodigingen tot het verleden behoren voor alles behalve gelegenheden op huwelijksniveau.

Voor diners, het verst je moet gaan, is het opzetten van een WhatsApp -groep.

In sommige gevallen kan het echter leuk zijn om dingen te doen zoals het schrijven van uitnodigingen en ze posten … pas op voor de willekeurige onrechtvaardigheden van een onbetrouwbaar postsysteem.

Eetfeestje eten

Het conventionele etentje was zo luxueus als menselijk mogelijk, maar dit werd veel meer gedreven door het ego van de gastheer dan de garantie van een smakelijk diner.

Er zijn zo veel manieren waarop u het menu tegenwoordig kunt methoden.

Een slow-cook zoals mijn favoriete lamsvrijheid op recept werkt goed, net als veel set-and-forget gerechten. Het laat je tijd om het huis klaar te maken … of om gewoon te ontspannen! Ik hou ook graag een curryfeest voor vrienden om dezelfde reden. Hier enkele van mijn favoriete gerechten.

Bekijk hier enkele van onze andere recepten.

Als je echter geen zin hebt om te koken, is er een trend om mensen een gerecht te laten meenemen. Dit kan een heel leuke manier zijn om het feest te voorzien en iedereen zal het gevoel hebben dat ze er iets in hebben gestoken.

Dinner Party Drinks

Traditioneel zouden diners beginnen met een cocktail, waarvan ik nog steeds denk dat het een goede toets is. Zelfs als het een glas bubbels of een biertje is, geniet iedereen van iets om te drinken wanneer ze voor het eerst aankomen.

Waarom bekijk je niet het cocktailboek dat we hebben geschreven. Klik hier om meer te lezen.

Daarna is het helemaal aan jou. Match Wine, match niet bij wijn. Meng uw eigen cocktails of koop RTD’s. Ren je eigen bar of laat gasten een fles meenemen. Het is aan jou – nog belangrijker, het is aan wat je denkt dat je vrienden de voorkeur zullen geven.

Als je voor iedereen drankjes aanbiedt, is het een prachtige touch om ook niet-alcoholische opties van hoge kwaliteit te hebben.

Er zijn tegenwoordig een aantal uitstekende 0% bieren, bubbels, wijnen en geesten. Hier is onze post over een bedrijf dat zal helpen bij ambachtelijke niet-alcoholische dranken.

Leg uw tafel

Op zijn hoogtepunt ging het etentje over het pronken met je verfijning. Fijn zilverwerk en veel ervan.

Fruitvork, kaviaar lepels, pollepels, asperges – hoe veel obscure, hoe beter.

Tegenwoordig is het idee om het simpel te houden.

Als u een afzonderlijke voorgerecht en hoofdmessen en vorken hebt en u wilt ze in elk geval gebruiken. Vergeet niet dat jij degene die de wasbeurt doet!

Platen en serviesbui zijn echter veel belangrijker, maar het is nog steeds aan persoonlijke voorkeur.

We houden echt van onze Gio -diner van Wedgwood. Het is modern maar tijdloos en is zo mooi om van te eten.

Het patroon is subtiel en geeft je zelfs een gids over hoeveel voedsel je op je bord moet doen! Natuurlijk is het niet essentieel, maar het hebben van prachtig flatware voor je vrienden om te genieten van het diner, maakt een onverwacht verschil.

De Wedgwood Gio-set is een 16-delige set in fijn wit bot-porselein en het beste deel van deze set is dat het geweldig is voor dagelijks gebruik, maar er nog steeds goed genoeg uitziet voor een etentje waar je veel meer stops wilt halen.

En omdat het Bone China is, dat het sterkste materiaal is van het porselein en China -keramiek, is deze set ideaal voor regelmatig gebruik en zelfs wanneer uw etentje een beetje luidruchtig wordt!

Bekijk het bereik here.

Wedgwood

Al meer dan 260 jaar is Wedgwood een symbool van het hoogste kwaliteit van keramiek aardewerk – van dergelijke diner sets tot ornamenten – in de wereld.

Voorkeur door Royals omdat de jaren 1700, Wedgwood ook aan de tafels van het Whitehouse en de huizen van talloze andere staatshoofden zit. Koningin Elizabeth II gaf Wedgwood het koninklijke bevel in 1997.

Maar er zijn zo veel dingen over Wedgwood dat veel mensen niet weten.

De oprichter van Wedgwood en misschien wel ‘s werelds vele bekende Potter-Josiah Wedgwood-zou bijvoorbeeld geen Potter-wiel kunnen gebruiken.

En wist je dat de kleinzoon van Josiah niemand minder was dan Charles Darwin? Of dat hij een actieve figuur was bij de afschaffing van slavernijbeweging?

We kunnen Josiah ook bedanken voor dingen zoals de geld-terug-garantie, volledig gratis levering en er een kopen die er een gratis krijgt-al zijn ideeën.

Het is geen wonder dat Wedgwood een begrip blijft, vooral omdat het vaartuig achter de producten zo opmerkelijk is. Wanneer een leerling 10 jaar moet trainen om een ​​meester -ambachtspersoon te worden, begrijpt u hoeveel werk er in elk item in gaat.

Maar uiteindelijk, hoewel al deze feiten zorgen voor gesprekspunten tijdens je etentje, is het echte plezier om te genieten van Wedgwood -borden onder het eten waar je vrienden van genieten.

Het moderne dinerfeest

Stel uw eigen regels in! Kook iets gemakkelijks of vraag vrienden om een ​​bord mee te nemen. Maak er een normale date van met je beste vrienden of gebruik het als een gelegenheid om je vriendengroep te laten groeien door nieuwe kennissen uit te nodigen.

Het verzamelen van een tafel met vrienden is waar de beste gesprekken plaatsvinden en herinneringen worden gemaakt.

We waren begaafd met de Wedgwood -producten, maar onze meningen blijven de onze.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *