Als u van plan bent om naar Grenada te reizen, verwacht u waarschijnlijk dat het een fortuin kost voor uw reis. Grenada bevindt zich in het Caribisch gebied, een regio van onze wereld die niet bekend staat als zeer budgetvriendelijk. En hoewel het waar is dat veel van de dingen om te doen in Grenada kostbaar zijn, zijn er talloze manieren om uw budget laag te houden.

Mis Grenada niet vanwege hoge kosten, er zijn manieren om hier te reizen op een choestring! Hier is hoe:

Budgetaccommodatie -opties in Grenada

U kunt kiezen uit hostels, pensions, appartementen, huishouding, couchsurfen of kamperen. Tijdens het hoogseizoen (december – februari en augustus) zullen de prijzen hoger zijn, maar nog steeds goedkoop (opmerking: het orkaanseizoen loopt van juni – november).

Sommige hotels op het eiland zijn high-end luxe en dure boetieks, zoals de prachtige Mount Cinnamon Grenada.

Maar gelukkig zijn er nog steeds tal van goedkope opties voor budgetreizigers.

Couchsurfing: dit is een wereldwijde site die is ontwikkeld om de lokale bevolking in contact te brengen met reizigers. Grenadians (of buitenlanders die in Grenada wonen) hebben een profiel gecreëerd en zijn bereid om reizigers gratis te laten komen en te blijven, gratis.

Met de meeste situaties kunt u een privékamer hebben, in plaats van alleen een bank zoals de sitenaam suggereert. Gratis accommodatie, plus de kans om met de lokale bevolking te communiceren … wat zou je nog veel meer kunnen willen? Meld u hier aan om gastheren te vinden in Grenada.

Zittend huis / huisdierzitting: wanneer huiseigenaren / huisdiereneigenaren op vakantie willen gaan, of terug naar hun huizen in het buitenland, hebben ze iemand nodig om voor hun huis te zorgen en harige vrienden. Als u wordt gekozen als Housesitter, kunt u volledig gratis accommodatie ontvangen in ruil voor verantwoordelijk voor het huis en huisdieren.

Normaal gesproken is er ook een auto beschikbaar voor u om te gebruiken, en in sommige gevallen wordt een salaris ook betaald aan de huizen. Onze ervaring is dat de huizen allemaal erg aardig zijn geweest. Meld u aan voor vertrouwde huizen en begin met zoeken naar banen in Grenada.

Airbnb: Er zijn eigenlijk nogal wat accommodatie -keuzes op Airbnb in Grenada. Dit is een geweldige optie om minder dure kamers te vinden – een kamer in een huis / appartement, of een heel huis voor jezelf. Degenen die ik online zag, gingen van $ 30 / nacht! Niet slecht, vooral als je die prijs met iemand splitst. Klik hier om Airbnb te bekijken en vergeet niet om uw AirBnB -kortingscouponcode te krijgen!

Hostels: er zijn geen hostels in de conventionele zin. Er is echter één plaats in het noorden genaamd Crayfish Bay Organic Estate. Je kunt daar blijven, leren over landbouw (voornamelijk cacao). Gasten zijn van harte welkom om deel te nemen aan het cacaoploerproces! Of je kunt gewoon relaxen en ontspannen. Slaapbedden kiezen voor $ 61EC ($ 22,50), of een volledig huisje voor 2 personen kost $ 140EC ($ 51). Klik hier voor nog veel meer informatie en om te boeken.

Camping: kamperen in Grenada is een andere optie. Je kunt gratis een tent op een strand pitchen. De lokale bevolking doet dit op de “geheime” stranden, of de stiller. Vraag rond over kamperen op de drukkere stranden. We hebben dit persoonlijk niet op de populaire stranden gezien, maar zagen backpackers kamperen op bekende stukken zand in de grenadines-eilandketen-twee vrouwen eigenlijk.

Ik zou deze optie niet aanbevelen om vrouwelijke reizigers, of een mannelijk / vrouwelijk stel, of degenen die met dure uitrusting reizen niet aanbevelen. Kortom, als je een man bent, of als je met een groep mensen bent, dan zou het in orde moeten zijn! Nog beter is als je ook een aantal locals bij je hebt. Let altijd op begeleiding van Grenadians over waar te kamperen en waar niet.

Budgetrestaurants en maaltijden in Grenada

Wanneer het gaat om eten, zijn er een aantal uitstekende goedkope opties op het eiland. Natuurlijk, er zijn de veel duurdere restaurants waar een maaltijd u $ 60EC ($ 22,50) oplevert, maar als u een budget hebt, zijn hier enkele plaatsen (en manieren) om een ​​minder dure maaltijd te vinden.

Weekend BBQ’s: elke vrijdag zie je straatverkopers en kleine winkels opzetten voor hun weekend BBQ. Ze worden overal op het eiland gevonden. Dit is een uitstekende manier om een ​​heerlijke en goedkope maaltijd te krijgen, en je zult zich vermengen met Grenadians.

Verwacht gegrilde varkensvlees, kip en vis … met een kant van bier. Meestal zijn er geen salades of andere bijgerechten geserveerd. De prijzen variëren, maar meestal gaat het vlees van $ 7EC – $ 10EC ($ 2,60 – $ 3,70) Opmerking: er is een Jamaicaanse Jerk kipkikker in Grand Anse Valley die praktisch elke dag geopend is.

Onze favorieten: Jamaican Jerk Chicken (Grand Anse Valley), Jillian’s BBQ (gevestigd in D’ Cliff), Roseanne’s BBQ (op de Bend voor OK Fun Center op weg naar La SagessE Beach) en de knoflookkippenstandaard (in St. Paul’s).

Waters (lokale soep): “Waters” is een Grenadiaanse soep met één pot. Je zult lambi (Conch), kruiden, uien en andere groenten vinden. Bekijk de wateren van Andy (Grand Anse Valley) en Joey’s op vrijdag (gelegen nabij de afslag naar Le Phare Bleu / Egmont). Kosten: $ 10 – $ 15EC ($ 3,70 – $ 5,50).

ROTI: Roti is een heerlijk eten in West -Indië, een dat zorgt voor een uitstekende (en goedkope) lunch. Gerechte kip met aardappelen en groenten zijn gewikkeld in een zware roti “huid”. Dit heerlijke vierkante pakket gaat voor $ 10EC ($ 2,70). Onze voorkeursroti in termen van smaak is van de bakkerij bevestigd aan Foodland in Westerhall.

Doubles: Dubbels zijn een ongelooflijk populair ontbijtvoedsel in Trinidad, en gelukkig voor ons in Grenada is er een Trini -paar dat drie keer per week doubles serveert! Latta en haar echtgenoot Frank bevinden zich op Wall Street in Grand Anse. Ze serveren dubbel uit de achterkant van hun oranje busje voor elk $ 5EC ($ 2,70). Dit zijn de beste dubbels!

Caribbean Buffet: voor een brede selectie Caribische voedingsmiddelen en smaken, bekijk een van de “buffet” -plekken. Kortom, u wijst op elk gewenste item, dat vervolgens in een afhaalcontainer wordt geplaatst. Het eten wordt vervolgens gewogen en u betaalt op basis van het gewicht van de maaltijd. Een gevulde doos voedsel met vlees is meestal ongeveer $ 20EC ($ 7,40). Bekijk Grill Master op Wall Street in Grand Anse en de Creoolse hut in St. George’s naast het busstation.

Kathy’s soulfood: voor een heerlijk Grenadiaans bord eten, mis het niet van Kathy’s soulfood! Dit restaurant bevindt zich net voordat u aankomt in Grenville als u uit het zuiden komt. De kip, macaroni, rijstwten, salade en groenten zijn heerlijk. Een bord voedsel is ongeveer $ 15EC ($ 5,50). Mis het frisse passievruchtsap niet.

Paraplellas Beach Bar: dit is een leuke en goedkope strandbar het beste op Grand Anse Beach. Het eten hier is internationaal, met veel verse vissen op het menu. Zelfgemaakte cheeseburgers met spek zijn $ 25EC ($ 9,25), honing bourbon kippenvleugels zijn $ 14EC ($ 5,20), een smakelijke vissandwich is $ 19EC ($ 7,00), een bord met visfilet en salade is $ 40EC ($ 14,80). Er is ook livemuziek in het weekend en drinken specials.

Groenten en fruit: er zijn fruit- en groenten op het eiland, wat een geweldige manier is om de producten van het eiland te proeven en de boeren te ondersteunen. Op zaterdagochtend in St. George’s is er een markt, en de hele week vind je overal verkopers.

Water is veilig om te drinken van de kraan, zodat u veel geld kunt besparen op flessenwater! Bieren zijn $ 20EC ($ 7,40) voor een 6-pack in de supermarkten en $ 5-7EC ($ 1,85-$ 2,60) in restaurants. Rum punchcocktails zijn meestal $ 10EC ($ 3,70).

U kunt ook voedsel inslaan in de supermarkten, maar wees gewaarschuwd, tal van de items worden geïmporteerd en om die reden duur. Als je echter je eigen keuken hebt, is het misschien de moeite waard om wat kip, pasta of ingeblikt voedsel uit de winkel te kopen en voor jezelf te koken.

De vele populaire (en goed gevulde) supermarkt is IGA, met Foodland en Foodfair op de tweede plaats.

Budgettransport in Grenada

De beste manier om alles te zien wat het eiland te bieden heeft, is voor de auto. Maar wanneer u een budget hebt, is het huren van een auto voor de duur van uw verblijf waarschijnlijk niet haalbaar. Daarom is u het beste om een ​​busje (bus) te nemen.

Deze bussen zijn slechts minibusjes die bij vastberaden weg stoppen en onbepaalde bushaltes. Hoe veel meer mensen een buschauffeur elke dag kan ophalen, hoe veel meer geld dat hij zal verdienen. Een gemeenschappelijke reis in de bus kost u $ 2EC ($ 0,75). Als u van het zuiden naar het noorden van het eiland gaat, verwacht dan ongeveer $ 5EC te betalen ($ 1,85).

De bestelwagens zijn allemaal particulier eigendom (de chauffeur is meestal de eigenaar) en kan ongeveer 20 passagiers bevatten. Om een ​​busje te markeren, leg je je hand op en het busje zal vertragen. De schuifdeur zal openen en de dirigent zal tegen je schreeuwen (vraagt ​​waar je heen gaat), als hij naar je toe gaat, ga je binnen!

Foto door: Nora Dunn van de professionele hobo

De bestelwagens zijn meestal vol, de Caribische muziek schettert en de reis kan lang zijn. Be prepared for some crazy driving as well. But, it’s an authentic experience and you can meet some fantastic people in the vans.

If you want to be let out before the bus station, simply bang your hand on the side of the van, or on the roofing system and the chauffeur will pull over.

For much more helpful information on what it’s like to take a bus in Grenada, check out this post.

Another option for those on a budget is to walk (be warned, it can be hot!) or hitchhike around (locals do this often). To get from Grenada to Carriacou, your best option is the Osprey Ferry, or befriending a sailboat owner!

Budget activities in Grenada

Grenada is rugged, beautiful and natural. There are unlimited amounts of budget activities for both the adventurous, and unwinded traveller. Liming is a popular past time on the island, which essentially implies hanging out with pals doing nothing! Limes happen on the beach, in the bush or at a friend’s home.

Swimming: There are some beautiful beaches in Grenada. Swimming and spending the day lazing on the white sand is completely free, unless you decide to purchase some drinks, or rent a beach chair $5EC – $10EC ($1.85 – $3.70).

Snorkelling: You can join a tour, which will cost you around $52 USD including snacks and gear, or if you bring your own snorkel gear, you can head out by yourself! The snorkelling in front of Aquarium restaurant on magazine beach and at the southern end of Grand Anse beach is great.

Hashing: Hashing is a social group of “drinkers with a running problem!” this group gets together every Saturday to walk or run on a pre-determined trail, which usually starts and ends at a bar or rum shack. This is a very distinct thing to do around the world. Don’t miss hashing in Grenada! The cost is just $2EC ($0.75) and it’s a terrific way to get exercise, meet people and see interesting parts of the island. Klik hier om meer te leren.

Visiting Waterfalls: It used to be totally free to check out some of the falls in Grenada, but now the going rate seems to be about $5EC ($1.85). check out the beautiful Annadale, mount Carmel and seven Sisters waterfalls.

Hiking: The hikes and walks in Grenada’s rainforest are very lush. In Grand Etang national Park, there are numerous trails, with Mt. Qua Qua being one of the popular ones. It technically costs $5EC ($1.85) to enter the park, but there is rarely anybody at the ticket booth.

Walking around any of the points around the island is always nice, as is hiking from beach-to-beach. There are some “secret” hikes found all around the island, just ask a local to give you some advice.

Yoga: There are a couple of yoga studios on the island. Grenada Fountain of youth is located down at Grand Anse and provides classes for $30EC ($11.00), with discounts on weekly and monthly passes. spice harmony is located at “D’Cliff” in St. George and offers classes at $20EC ($7.40) each, with discounts for weekly and monthly passes.

Chocolate Tour: Grenada is home to some of the best organic chocolate – from tree to bar! much of the cocoa grown in Grenada is actually shipped abroad to be sold commercially. The Belmont Estate is a beautiful home providing short trips for just $13EC ($4.80). You’ll lean about the production of cocoa, and at the end you’ll be able to sample the broad variety of chocolate, and cocoa tea.

Live Music: If you want to see the conventional Steel pan music, head to Prickly Bay restaurant and bar. If you purchase a drink, you’ll be able to listen to the music, which starts at around 6:30pm. To hear some other amazing musicians, check out Umbrellas on Friday – Sunday, Junction Bar on Saturday or Le Phare Bleu on Thursdays and Fridays.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *