Uncategorized

Wat zich verstopt onder de berg – Orvieto, Italië

ergens tussen een film van Indiana Jones en het hol van een James Bond -nemesis, de Italiaanse stad Orvieto in Umbrië heeft geheimen begraven onder zijn voeten. Hier is veel meer over deze Etruskische schuilplaats, neergestreken op de dop van een uitgestorven vulkaan.

Orvieto is het halve punt tussen de eerbiedwaardige stad Florence en het oude Italiaanse bolwerk van Rome en is de beste interpunctie op een rij -vakantie door Italië.

Maar de twee uur durende weg van Florence staat vol met heuveltoppen, elk met behulp van een eigen wonderland van de oude wereld die nog in het hedendaagse Toscane leeft. Dus wat is er zo speciaal aan Orvieto?

Welnu, voor starters is Orvieto niet Toscaans. Het is in Umbrië, de regio ingeklemd door Toscane in het noorden en Lazio South.

Net zoals de Toscaanse stad een ander gevoel en persoonlijkheid heeft, voelt Orvieto zich heel anders dan ze allemaal. hoewel er overeenkomsten zijn.

De Duomo in het hart van Orvieto doet denken aan de gestreepte kathedraal in Siena, en de verbluffende ommuurde vooruitzichten hoog boven de vergezichten van de centrale Italiaanse vlaktes is net zo sensationeel als Certaldo, Volterra of San Gimignano.

Maar er is hier nog iets anders dat Orvieto onderscheidt, zo niet van elkaar dan zeker aangrenzend.

Het verkennen van Orvieto, Umbrië

Klimmen naar de top van wat ooit een vulkanische piek was, de muren van Orvieto open om je te verwelkomen. Er zijn een paar manieren om er een te krijgen om de poorten van deze oude stad te krijgen. Je kunt wandelen of rijden, of aan de noordoostelijke kant van de stad, je kunt de kabelbaan naar de top rijden.

Eenmaal binnen de muren knijpt de stad je tussen smalle geplaveide rijstroken in gemarkeerde piazza’s en laat je nek pijnlijk van staren naar de grote muren van de Duomo.

Maar het is wat er onder je voeten is, dat is de echte schat hier.

Onder Orvieto – de vulkanische grotten van de Etruskans

In de buurt van de deuren van de geweldige Duomo, leidt u u naar beneden door leeftijd gedragen stenen trappen diep onder de stad.

Zie je, de stad Orvieto bestaat al meer dan duizend jaar. De eerste inwoners – de Etrusken – creëerden tunnels en kamers in de zachte rots van de vulkaan voor opslag, olijfdrukken, zoetwatertoegang en ontsnappingspassages in geval van aanval.

Het blijkt dat de Etrusken verstandig waren om dit te doen.

Toen de Romeinen betrekking hadden om de stad in te nemen, sloten de Etrusken hun deuren en gingen ze op. Het beleg duurde een heel jaar, maar de lokale bevolking konden overleven dankzij hun putten en de duivenlofts die ze in de rotsen hadden ingebouwd.

Afstammelingen van die duiven bewonen nog steeds de grotten die je bekijkt op de excursie en je kunt ook de putten zien die elk huis in de oorspronkelijke stad had. Sommige huidige huizen hebben ook nog steeds toegang tot hun privégrotten.

Helaas verloren de Romeinen eindelijk hun geduld met het beleg en bestormden de stad volledig vernietigd en zijn menselijke inwoners.

Hoewel er geen teken van de stad boven de grond is, vertellen deze grotten en tunnels een ander verhaal.

De excursie van 45 minuten is echt aantrekkelijk en geeft een inzicht in deze mysterieuze geschiedenis van het nu uitgestorven Etruskische ras dat nog steeds heel weinig bekend is die mensen.

Je kunt je tickets boeken voor de Pozzo della cava hier of op het ticketkantoor in de stad-hoewel pre-booking een goed idee is om te voorkomen dat je misbruikt. Ze nemen alleen kleine groepen tegelijk.

Na de tour

Terug boven de grond lijkt je anders naar de stad te kijken, wetende wat eronder zit en wat hier zo honderden jaren geleden gebeurde.

Als je het goed maakt, zal je zeer welkome post-tunnel spritz vergezeld gaan van bordjes snacks. Umbrië geniet, net als Toscane, een zeer stevig Aperitivo Hour.

En als je daarna nog steeds honger hebt, zijn er een aantal uitstekende bars en kleine cafés die het bekijken waard zijn, en laten we de salumerieën niet vergeten met hun uitgeharde worstjes, kazen en wilde zwijnproscuito die in de ramen hangt.

Het is een charmante manier om te genieten van de zon ondergaan met een selectie lokale producten, zittend op de muren van deze oude stad.

Waar te verblijven in Orvieto

We hebben altijd gevonden dat we binnen de muren van Europese steden een vrij slechte prijs -kwaliteitverhouding hebben gebleven. En u krijgt normaal gesproken ook niet veel ruimte.

Christina vond een klein familiehotel op minder dan vijf minuten van de stad. Huurwoning Aquafredda is een omgebouwde woning en heeft grote comfortabele kamers en een uitstekend uitzicht naar Orvieto en over de vlakten. Er is zelfs een buitenzwembad als je zin hebt in een dip.

Perfect voor een nacht of twee, het geeft aan dat u gemakkelijk een volledige dag in Orvieto kunt hebben zonder te ver van uw accommodatie te reizen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *