Uncategorized

Reizend China evenals Mongolië: verschillen tussen de landen

na iets meer dan een jaar in China te hebben gewoond en Engels te begeleiden, hebben we veel ontdekt over Chinese gebruiken en methoden van het leven. We hielden ervan om daar te wonen en hebben sindsdien ook genoten van een maand doorgebracht met reizen Mongolië.

Hoewel deze twee prachtige landen buren zijn, zijn ze lichtjaren van elkaar verwijderd.

We hebben enkele observaties gedaan over Mongolië en hebben veel verschillen gevonden tussen zowel de Chinezen als Mongoolse culturen, zowel mensen als gebruiken.

Hier is een lijst met een paar verschillen die voor ons opvielen:

1. Fysiek uiterlijk

Een belangrijk contrast tussen de twee landen is het uiterlijk van de mensen. Chinese mensen zijn meestal vrij klein, licht en kort.

De Mongoliërs zijn een stevig ras mensen, de man is zowel gespierd als gedrongen, terwijl de vrouwen zowel wellustig als curvy zijn. Ook hebben de Mongoliërs een donkere huid en zijn ze niet zo bezig met een eerlijke huid, als Chinezen zijn.

Ik zou deze kerel niet willen tegenkomen in een donkere steeg … Mongoliërs zijn een stevige mensen

2. Chinees eten is veel beter

We gaan allemaal over het eten van de regionale keuken van een land waarin we zich bevinden, ook al zijn er een aantal serieus vreemde straatvoeders in China, die keuken is een van onze favorieten!

Tijdens onze tijd in China dineerden we op knoedels, tofu-gerechten, gefrituurd varkensvlees, kille noedels, roergebakken rijst, evenals nog veel meer.

Mongools eten is zowel gericht op vlees en zuivel, want dat is wat de nomadische mensen op de steppe tot hun beschikking hebben. Het lijkt erop dat Mongolians (sowieso op het platteland) uit noodzaak eten in plaats van voor plezier.

Chinees eten is zo smaakvol, divers en heerlijk!
3. Niet roken in Mongolië

In China lijkt het erop dat elke man sigaretten rookt. Of ze nu in een restaurant, winkel of in een bus, ze lichten allemaal op. In Mongolië zijn er overal “niet roken” -indicaties en de regels worden gehoorzaamd.

4. Engels wordt vaker gesproken in Mongolië

Afgezien van toen we in grote steden als Beijing of Shanghai waren, werd Engels niet gemakkelijk gesproken in China. Tegenwoordig veranderen de dingen echter, waarbij meer en meer Chinezen precies ontdekken hoe ze Engels moeten spreken – in de klas of online.

Reizen naar China is meer voor de onverschrokken reiziger, en het was uitstekend om te proberen zowel Chinees als in vorm te ontdekken bij de regionale mensen. Maar soms is het leuk om mensen te laten begrijpen wat je wilt, evenals vereiste (of wat ze willen, evenals behoefte!).

De taalbarrière was echt moeilijk in China, veel gemakkelijker om er nog een te begrijpen in Mongolië
5. Chinese mensen hebben hun eigen gevoel voor mode

De mensen in Ulan Bator (de enige grote stad in Mongolië) jurk nogal stijlvol en hebben een extreem westers gevoel voor stijl. Op het platteland doen ze hun traditionele, mooie kleding aan.

De man en vrouwen in China hebben een extreem duidelijke, coole en modieuze kledingstijl, waardoor ze anders zijn dan wat we in het Westen zien zien.

Chinese vrouwen houden van hun coole schoenen met hoge hakken
6. De luchthoge kwaliteit is veel beter in Mongolië

Dit spreekt voor zich. Er zijn ongeveer 1,5 miljard mensen in China in vergelijking met slechts 3 miljoen mensen in Mongolië. Reizen met Mongolië is absoluut een verademing geweest.

De luchthoge kwaliteit in China kan sommige dagen echt slecht zijn

7. China heeft veel steden

Mongolië heeft slechts één echte stad, Ulan Bator. De rest wordt gedacht over kleine dorpen, genaamd Sums. Anders dan dat, is Mongolië niets expansief, natuurlijke landschappen.

Vergelijk dat met de meer dan 800 steden in China – waarvan 65 meer dan 1 miljoen mensen. Sinds van deze cijfers was onze ervaring in Mongolië veel vrediger, evenals we genoten van het minder chaotische, minder vervuilde land.

Een van de beroemdste steden in China, evenals in de wereld – Shanghai

8. Mongolians zijn nomadisch

Mongolians op het platteland online in Gers en pakken hun huizen in om 2-4 keer per jaar naar groenere weiden te verhuizen. Dit is een van de meest interessante elementen van de Mongoolse cultuur en levensstijl.

Traditionele Mongoolse Gers
9. Chinese people eat Fish, Pork as well as Chicken

Mongolians do not.

While the Chinese enjoy lighter proteins like fish, pork as well as chicken, Mongolian people like their red meat! They normally eat sheep, goat, yak as well as horse. Hearty meats for hearty people, a must for keeping warm in the freezing chillywinters.

Bovendien zijn dit de dieren die aan hen worden aangeboden.

Mongolians houden van rood vlees!
10. Chinese mensen zijn gefascineerd door westerlingen

Ik kan niet het aantal keren tellen dat we de primaire attractie waren op een specifieke toeristische site in China.

We hadden onze foto’s meerdere keren gemaakt terwijl we woonden, evenals reizen en hebben bijna een paar auto’s en vrachtwagen ongelukken geactiveerd sinds mensen die naar ons staarden, in plaats van de weg!

In Mongolië zouden ze een snelle blik op ons geven en hun bedrijf aanspreken – geen staren en absoluut geen foto’s.

Chinese mensen zijn gefascineerd door westerlingen … Zelfs wanneer ze op een beroemde site zijn, wilden ze onze foto maken!

Hoewel er veel, veel verschillen zijn tussen deze twee buurlanden, zijn er ook een paar overeenkomsten die opvallen:

1. Voor niet-native sprekers zijn beide talen uiterst moeilijk uit te spreken en te leren.
2. Boeddhisme is een prominente religie.
3. Mongolië en China hebben extreem gezinsgerichte culturen.
4. zowel Chinezen als Mongolen zijn zowel extreem gastvrij als vriendelijke mensen.

De mensen in China en Mongolië zijn enkele van de vriendelijke van de wereld

We missen het leven in China zo erg! De ervaringen die we daar hadden waren zowel levensveranderend als onvergetelijk.

Hoewel het moeilijk was om afscheid te stellen, was het een van de allerbeste beslissingen die we ooit hebben genomen, het maken van de optie om naar Mongolië te reizen na het voltooien van ons mentorcontract in China.

We hadden het veel plezier om 30 dagen met Mongolië te reizen. De buiten de gebaande paden momenten die we hadden, evenals de nomadische huishoudens en methoden van het leven dat we tegenkwamen, zijn enkele van onze dierbaarste herinneringen, ooit.

Voor meer informatie over reizen naar deze twee intrigerende landen, inspecteert u onze backpackgids naar China en onze gids voor het backpacken van Mongolië.

Ben je ooit in China of Mongolië geweest, of beide?! Wat geloof je van zowel de cultuur als de mensen? Vertel het ons hieronder!

Het leuk vinden? Pin het!

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -partner en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit betekent dat we commissies maken als u op Links op onze blog klikt en bij aankoop van die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *