Laatst bijgewerkt: 3/10/21 | 10 maart 2021

Toen ik opgroeide, reisde mijn huishouden niet. We waren typische toeristen. Zoals de meeste moderne, Amerikaanse families uit de middenklasse, als we ergens heen zouden gaan, was het sinds we op vakantie waren-korte vrijetijdsreizen met een vast begin en eind, verbonden met de kalender van het werkjaar, vaker gericht dan niet in de buurt Bezoekende familieleden: naar Philadelphia om mijn neven of lange roadtrips te zien om mijn oma in Florida te zien.

Lange auto’s en vrachtwagenritten, nachten bij enorme kettinghotels, evenals om parken te stylen waren par voor de cursus.

Toen ik ongeveer elf was (en ook jong om er echt van te genieten), gingen we een paar dagen naar Bermuda. En toen ik zestien was, namen we een cruise.

Maar dat was de gekste die we ooit hebben gekregen.

We ‘reisden’ zoals Amerikanen uit de middenklasse zouden moeten. Er waren geen backpackreizen, camping -excursies of uitstapjes naar exotische bestemmingen voor ons. Mijn goede vrienden en hun huishoudens voldeden aan exact dezelfde routine. Ze hebben de methode op vakantie gebracht die de maatschappij hen zei.

Naar mijn mening was dit reizen: een georganiseerde pauze in het ritme van het zakelijke leven, het volwassen equivalent van het instellen van instelling. Je werkte hard, trakteerde jezelf vervolgens op een all-inclusive bestemming op een korte vlucht weg, of bracht je tijd door van het kantoor in de woonkamer van een familielid. Je hebt net voldoende vrije tijd genomen dat je het uithoudingsvermogen zou kunnen verzamelen om tientallen jaren elke normale weekdag te gaan werken, totdat het tijd was voor dat legendarische pensioen toen het leven echt zou kunnen beginnen.

Reizen was een tijdrovende onderneming die je deed toen je ouder, gepensioneerd of rijk was. Of toen je een brak college -stagiair was en geen zorg in de wereld had. Dat was wanneer je de wereld echt zou kunnen zien en deze kunt begrijpen.

Het was niet voor de rest van ons volwassenen. We moesten werken. We hadden alleen voldoende tijd voor een vakantie.

Toen ik opgroeide in mijn bubbelbubbel, realiseerde ik me nooit dat er een wereld voorbij hotels, cruises, resorts, evenals gigantische bustours was die je van aantrekkingskracht naar attractie pendelen. Zoals ze zeggen, begrijp je niet wat je niet weet.

Dus toen ik op een reis naar Thailand al het eerst tevreden backpackers was, was ik geschokt. Ontdekken over de backpackcultuur op die reis produceerde een paradigmaverschuiving in mijn wereldbeeld. Ik realiseerde me plotseling dat er meer was dan mijn bubbel. Het was alsof ik voor het eerst het leven zag.

Dus ik kwam thuis, stop mijn werk en ging op reis.

Ik geloofde van mezelf als een reiziger: een onverschrokken persoon die de lagen van de wereld terugpelt in de hoop echt een dieper begreep van mijn locatie erin te krijgen, terwijl ze tegelijkertijd geweldige mensen bevredigen, interessante ervaringen hebben, en een beetje dronken worden langs de manier.

Een van de meest gevraagde zorgen op mijn boekentournee ging over het maximaliseren van uw reis. “Ik heb geen tien jaar om een ​​nomade te zijn, Matt. Wat kan ik in slechts een week uitvoeren? ”

Films, media en popcultuur hebben ons geleerd dat vakanties zijn wat je doet als je een werkende volwassene bent.

Reizen is wat je doet als je tijd hebt.

Wie kan een onverschrokken reiziger zijn als je maar een week hebt om een ​​stad te zien, evenals een lange lijst van dingen om te zien?

Als iemand je zegt: “We gaan reizen”, je gelooft er meestal van als iets met de tijd. We zijn geprogrammeerd om op die manier te geloven.

Maar zoals ik in mijn boek al vermeld, gaat reizen niet echt over een lange tijd. Het is een methode van denken.

Of twee dagen of twee weken of twee jaar reizen is een specificatie van geest.

Ik definieer “reizen” als wat verkenning, graaft onder het oppervlak. Het is extern: ontdekken over de wereld en de mensen erin. Het is ook intern: nieuwe dingen proberen en jezelf uit je comfortzone duwen. Het gaat ook om verdwalen of verward te raken en uw methode te ontdekken.

Dat kan plaatsvinden in een dag, een maand, een week of een jaar.

Geloof niet van reizen als iets dat noodzakelijkerwijs langer duurt dan een vakantie.

Geloof het niet als iets dat alleen specifieke demografie kan doen.

Geloof het niet als iets dat bovenmenselijke krachten of energie nodig heeft.

Zie het als iets dat je kunt doen als je jezelf daarbuiten plaatst, probeer nieuwe mensen tevreden te stellen, uit je comfortzone te breken, evenals je moeite te maken.

Als je op weg bent naar Parijs en echt wilt ontdekken over de stad, geloof dan niet: “Wel, we hebben maar een week. Er is zoveel te doen. We zullen meer ontdekken als we terugkomen. ”

Je reis is van jou. Doe wat je wilt.

Gooi de lijst weg weg. Breek weg van de menigte die het Louvre langs de bussen langs een vooraf bepaalde route afleggen. Ik kan dat allemaal niet onthouden. Er bestaat toch niet zoiets als must-see.

Denk bij jezelf: “Wat moet ik hier doen als ik de hele tijd in de wereld had? Hoe zou ik deze stad precies zien? ”

Doe dan dat.

Meld u aan voor een nieuwe activiteit zoals een kookcLass of een rare wandeltocht. Ga naar een regionale bijeenkomst. Gebruik het delen van het economische klimaat om de lokale bevolking te bevredigen. Laat uw telefoon in het hotel, ga van sociale media af en ga wandelen. Eet op de regionale markt.

Laat de dagen zich vullen.

Reizen is het mooiste als je de dagen gewoon laat ontvouwen. Het is de willekeurige, ongeplande ontmoetingen die ons allemaal het meest in gedachten houden.

Dat kan optreden, ongeacht hoe lang uw reis is.

Er is niets mis met een vakantie. We vereisen allemaal tijd om te ontspannen. Laten we dit concept echter opzij zetten dat reizen meer tijd nodig heeft dan we krijgen. Dat doet het niet.

Reizen gaat niet over tijd. Het gaat om mentaliteit.

Dus neem de mentaliteit van de reiziger mee op je volgende reis.

Leg je “must see” checklist neer, voorkom de locaties op die top tien lijsten, ga met de stroom mee, probeer nieuwe dingen, bevredig nieuwe mensen en duw jezelf tot nieuwe grenzen.

In die ruimte, bij het behouden van die houding, peel je de lagen van de ui terug en begrijp je de bestemming te begrijpen in de diepere methode die je wenst.

Je zult een reis produceren die je naar de kern brengt, niet een reis die je alleen met een smartphone vol foto’s laat.

Hoe u de wereld overreis op $ 50 per dag

Mijn New York Times, zeer populaire paperbackgids voor wereldreizen, leert je precies hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen om ervoor te zorgen dat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z -planningsgids die de BBC de “Bijbel voor budgetplanreizigers” noemde.

Klik hier om meer te ontdekken en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een betaalbare vlucht door Skyscanner te gebruiken. Het is mijn favoriete bladermotor, omdat deze zowel websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd begrijpt dat er geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gasthouses en hotels retourneren.

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is een uitgebreide beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn het allerbeste in de klas en je kunt niet fout gaan met behulp van ze tijdens je reis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *