Uncategorized

Waarom reisboycots een slecht idee zijn

Bijgewerkt: 7/7/2020 | 7 juli 2020 (origineel bericht 4/28/16)

Jaren geleden hebben Mississippi en North Carolina anti-LGBT-wetten aangenomen en veel toeristen, bloggers en beroemdheden zeiden onmiddellijk: “Als teken van protest zal ik niet uitchecken omdat ik geen staat wil steunen wiens wetten ik oneens zijn met!”

Dit deed me denken aan wanneer mensen weigerden om naar Myanmar te gaan vanwege de junta, weigerde de Verenigde Staten te bekijken toen George Bush president was, of weigerde Cuba te bekijken vanwege Fidel Castro. (Er zijn tientallen voorbeelden van mensen die bestemmingen boycotten vanwege de politiek van de overheid die kan worden vermeld.)

Hoewel mensen het ideaal hebben om te doen wat ze willen en een persoonlijke houding aannemen die ze willen, denk ik dat op toerisme gebaseerde economische protesten een vergissing zijn omdat ze het verkeerde doelwit raken, ze zijn niet effectief en die reizen en menselijke interactie kunnen tot stand brengen Veel meer en diepere verandering dan een reflecterende boycot.

Dit is waarom.

Boycots raken de verkeerde mensen

Regeringen kunnen en doen veranderen: wetten worden aangenomen en ingetrokken, kiezers werpen politici uit en stemmen bij nieuwe, en revoluties en sancties omverwerpen dictators.

We zijn het misschien niet eens met bepaalde wetten of een huidige regering, maar als ze naar het buitenland reizen en de Verenigde Staten verdedigen tijdens de Bush -jaren, heeft we me iets geleerd, het is dat mensen niet hun regeringen zijn, iedereen samenvoegen is misleidend en je doet uiteindelijk pijn de mensen met wie u het eens bent.

Je kunt zelfs je bondgenoten verzwakken door geen steun te tonen.

Zoals bijvoorbeeld een van de boekhandels waar ik tijdens mijn boekentournee heb gesproken.

Deze winkel in North Carolina lijdt omdat auteurs de evenementen annuleren die deze plek nodig heeft om te kopen om in het bedrijfsleven te blijven. Kleine onafhankelijke boekhandels lijden al en dit is gewoon een andere nagel in de kist voor deze plek. Het zijn bijkomende schade aan een wet waarmee ze het niet eens zijn.

Regeringen weerspiegelen niet altijd de wil van al hun mensen (of zelfs een meerderheid). Maar achter boycots zijn echte mensen en diensten die lijden. Mensen die moeite hebben om voedsel op tafel te zetten en loonlijst te ontmoeten. Ze ondersteunen misschien niet hun regering of bepaalde controversiële wetten, maar we kwamen iedereen samen alsof iedereen op de bestemming is wat we verachten.

En daarbij worden degenen waarmee we het eens zijn en willen ondersteunen, nevenschade worden. We creëren pijn voor de mensen aan de onderkant, de mensen met het meest te verliezen en, meestal, het minste zeggen in dingen.

En hoewel het geschreeuw van reisboycotters vaak bijdraagt ​​aan de druk op gekozen functionarissen, moet ik nog geen landen of staat omgekeerde cursus zien, simpelweg vanwege deze reden, hoe sterk het pleidooi ook is.

Ik zei altijd: “Ik ga nooit naar Myanmar omdat ik de regering haat” en omdat ik een standpunt wilde innemen.

Maar toen ik begon te reizen, vond ik het dom dat mensen zeiden: “Ik hou niet van Bush, dus ik weiger naar de Verenigde Staten te gaan”, alsof dit genoeg was om Bush onder druk te zetten om te veranderen of dat we allemaal sterven -Hard Bushites.

Het deed me beseffen dat veel burgers van Myanmar niet veel meer onder een militaire dictatuur konden leven dan ik Bush als president koos.

En het enige dat mijn protest deed was mensen het geld ontkennen dat ze nodig hadden om te overleven en het wereldwijde perspectief dat brandstof had kunnen toevoegen aan hun verlangen naar verandering.

Ze doen niet genoeg

Wat heeft ervoor gezorgd dat Myanmar veranderde, Iran om te openen of Zuid -Afrika om de apartheid te beëindigen? Het was geen daling van de vakantiegallen. Het waren overheids- en bedrijfssancties op een enorme schaal.

Indiana verzachtte zijn anti-LGBT-wetgeving toen bedrijven en conferenties zich massaal hebben teruggetrokken. De apartheidsregering in Zuid -Arica stortte in toen regeringen, grote banken en andere bedrijven er niet meer mee bezig waren en het geld lenen. Iran gaf uiteindelijk toe onder het gewicht van sancties die het in de richting van faillissement dreef.

Die veranderingen waren een combinatie van binnenlands activisme en internationale druk, geen reisboycots.

Ik denk dat het dwaas is om te denken dat er ergens een overheidsfunctionaris is die geniet van meldingen van vakantiegangersboycots en verklaart: “Toeristencijfers zijn met 10%gedaald! We moeten veranderen! ” Als ze daar om gaven, zouden ze in de eerste plaats iets anders hebben gedaan.

Overheden geven om big business, belastinginkomsten en die aan de top. Als je daar pijn veroorzaakt, veroorzaakt je verandering.

Reizen kan verandering brengen

Als je echt goed wilt doen, kun je mensen niet afsluiten van de wereld – je moet ze omarmen en ze een betere manier laten zien. De manier waarop we verandering beïnvloeden, is door mensen te reizen en te informeren over de bredere wereld om van gedachten te veranderen.

Thuis blijven zal verandering niet bewerkstelligen. Het doet gewoon pijn degenen die misschien geen controle hebben over hun regering. Reizen opent mensen voor nieuwe ideeën, culturen en manieren van denken. Als je echt verandering wilt bewerkstelligen, ga daarheen en dood ze met vriendelijkheid.

Ik geef aan dat we niet reizen om de wereld te zien, te leren en te helpen Cultureel underst te bevorderenening? Dat kun je niet doen door thuis te blijven. Je kunt dat alleen doen door naar de bestemming te gaan.

Zoals Maya Angelou zei: “Misschien kan reizen niet stoppen met onverdraagzaamheid, maar door aan te tonen dat alle volkeren huilen, lachen, eten, zorgen en sterven, kan het het idee introduceren dat als we elkaar proberen te begrijpen, we zelfs vrienden kunnen worden.”

***
Ik steun niet de wetten die door deze twee staten zijn aangenomen. Ik steun het Castro -regime niet. Ik heb Bush zeker niet ondersteund.

Evenmin steun ik de huidige regeringen in Thailand of Egypte of censuurwetten in China.

Ben ik het eens met de behandeling van vrouwen in veel Arabische landen of het beleid van Japan om zijn genocide in China tijdens de Tweede Wereldoorlog te ‘vergeten’? Nee.

Maar ik geloof dat het boycotten van reizen naar landen vanwege één wet of de huidige leider van leiders misleidend is. Als we een lijst met plaatsen met één beleid of leider zouden samenstellen waar we het niet mee eens zijn, zouden we nergens heen gaan. Er zou altijd een rode lijn zijn die ons thuis zou houden.

Veel boycots gaan over signaleren wie we zijn als mensen en wat onze waarden zijn. Ze geven aan onze groep aan, ik geloof dit en dat ik bij je ben.

Als u echter echt het gedrag van uw land wilt veranderen, lobby lokale diensten en uw gekozen om een ​​verandering aan te brengen. Zorg ervoor dat uw geld naar de mensen gaat die veel nodig hebben.

Als u de behoefte voelt om “een standpunt in te nemen”, doe dit dan onthoud dat mensen niet altijd het beleid van hun huidige overheid zijn. Ik denk dat het veel beter is om mensen op het terrein te betrekken, meningen te veranderen en uw eigen overheid of bedrijven onder druk te zetten om actie te ondernemen.

We zullen op die manier een grotere verandering creëren dan wanneer we gewoon thuis zitten.

Hoe u de wereld overreis op $ 50 per dag

Mijn best verkochte Paperback Guide to World Travel van de New York Times zal je laten zien hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen, zodat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z -planningsgids die de BBC de ‘Bijbel voor budgetreizigers’ noemde.

Klik hier om nog veel meer te leren en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke ideeën en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met behulp van Skyscanner. Het is mijn favoriete zoekmachine omdat het websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en hotels retourneren.

Vergeet de reisverzekering niet
Reisverzekering zal u beveiligen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is gedetailleerde bescherming voor het geval er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vaak moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die de beste service en waarde bieden, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn de beste in de klas en je kunt niet fout gaan met ze tijdens je reis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *