Dubai Food Tour per Bicycle | Het verkennen van de oude Dubai door smaakpapillen en pedalen

Dubai en ik, we hebben een aan-en-off relatie. Mijn driejarige tumultueuze poging om de stad te blijven (of te vertrekken) die niets anders deed dan van me houden was vermoeiend maar weliswaar opwindend. Daarom is het ontmoeten van iemand die is geboren en getogen in Dubai iets heel verbazingwekkends voor mij.

Foto door Krista CC door 2.0

Andere artikelen die u kunt lezen:

De volledige gids van dingen om te doen in Dubai

7 onconventionele plaatsen om uit te checken in Dubai, VAE

7 romantische dingen om te doen in Dubai, VAE voor huwelijksreisers

Top vijf redenen waarom je Dubai, VAE moet bekijken

Deep Dive Dubai – Daag jezelf het diepste zwembad ter wereld uit

“Ik zal je nooit vergeten,” vertelde ik Lara terwijl we naast elkaar langs Jumeirah Road fietsten. Mijn verbazing kon niet voor mijn gezicht worden verborgen terwijl ze sprak over het leven in de stad met haar hele familie, zonder plannen om naar een ander land te verhuizen.

Wat haar blijft, vroeg ik. “Omdat er voor mij geen reden is om te vertrekken.”

“Zelfs het warme weer niet?” Ik heb wat meer onderzocht. “Nee,” antwoordde ze, en ze glimlachte de eenvoudigste en meest tevreden glimlach die ik op iemands gezicht heb gezien.

Inhoudsopgave

1e stop: combineert een sapbalk
2e stop: zout
3e stop: Seaview Resto
4e stop: Turath al-Mandi

1e stop: combineert een sapbalk

Het was op zijn zachtst gezegd een tegenvaller om één stop te hebben gemist vanwege onvoorziene omstandigheden, maar het was zeer attent van de groep om een ​​extra drankje te bestellen, zodat ik nog steeds kan proberen wat ze hadden.

De eerste stop van de tour was Blends Juice Bar, een snackwinkel in de buurt van het UMM Suqeim Park. Ik kreeg de “Arabische klassieker” – iets vertelde me dat er ergens datums in deze mix moet zijn, en jongen was dat ik gelijk had. Welnu, wat is een betere manier om een ​​Dubai Food Tour te starten dan door zijn geliefde fruit in de schijnwerpers te zetten, toch?

Kijk, in de paar jaar dat ik in Dubai had gewoond, ben ik nooit van datums gaan. Deze drank was echter een spelwisselaar. Gemengd met amandel, melk en vetarme yoghurt, vond de datumdrank zeker zijn weg naar mij. Het had de juiste hoeveelheid zoetheid dat extra suiker niet langer nodig was.

2e stop: zout

We gingen naar de tweede stop van de tour. ‘Salt’, gelegen langs de zandige oevers van Kite Beach, veroorzaakte dit jaar nogal wat opschudding in sociale media met de release van de mysterieuze hashtag #findsalt. Het concept was een geesteskind van twee Emiratis op zoek naar een nieuwe eetervaring in Dubai.

Van Salt Kite Beach Facebook -account

In deze stop kregen we de “Hook” geserveerd – Wagyu Beef -schuifregelaars gemaakt met de opname van gesmolten kaas, jalapenos en sla, allemaal in zachte boterbroodjes.

Van Salt Kite Beach Facebook -account

Een paar boeren daarna zijn we naar de volgende bestemming gegaan.

Terwijl we naar een ander restaurant trappen, stopten we een tijdje om onszelf te betrekken bij de gemeenschap van Dubai Fishermen. Het uitzicht was volledig surrealistisch; De torenhoge gebouwen van New Dubai dienen als een industriële achtergrond voor de schilderachtige vissersboten van de oude stad.

Foto door Fredrik Öhlander op Unsplash

Over de wateren hebben vissers hun boten aangemeerd en het einde van een oogstdag aangegeven. Langs de paden rustten een paar jongens te midden van een menigte visnetten terwijl ze een metgezel zagen naaien een nieuw net van een spoel groene draad. Op het tegenovergestelde droge land zaten gasten al fresco in een restaurant dat zich midden in de drukke haven bevindt. Onze volgende bestemming, misschien?

3e stop: Seaview Resto

Seafiew Seafood Restaurant met uitzicht op het Jumeirah -dok heeft niet alleen een mooie uitzicht op de haven, maar ook van zijn nieuwe vangst die dagelijks aan zijn gasten wordt geserveerd. Terwijl je het restaurant binnengaat, zie je wat lokale vissen en andere zeevruchten op een bed van ijs liggen, klaar om te kiezen (en je bij naam te noemen!) Voor deze tour, Mary, onze smaakgids, plukte een prachtige jash voor ons proberen.

Sommige aangename verhalen later kwamen onze server aan met een bord aromatische goedheid. De jash werd over houtskool gebarbecued en geserveerd met een smaakvolle mix van tomaten, zoete peper, ui, knoflook en peterselie. ‘Pluize’ knoflook sesambrood vergezelde het gerecht goed.

Af en toe bries en de volle buik lieten ons bijna blijven en lounden een tijdje, maar er wachtten meer voedselavonturen op, dus we gingen weg.

4e stop: Turath al-Mandi

De volgende stop was een heerlijke verrassing voor mij. Toen ik regelmatig Jumeirah Road vaak bezocht, kwam ik altijd langs Turath Al-Mandi Restaurant. Om eerlijk te zijn, was het een van de plaatsen waar ik mezelf niet in zie stappen omdat het concept me te onbekend leek. Vandaag was ik dankbaar dat ik dat deed.

Mary en Lara spraken sterk over de plaats, het voedsel en de cultuur verweven beide. Terwijl zusters die opgroeiden, blootgesteld aan rijke Arabische familietradities, kan deze stop gewoon een dicht bij hun hart zijn.

We vormden een cirkel en zaten op de vloerbedekking. Het gerecht voor deze stop was kip- en lamsmandi. Het vlees werd langzaam gekookt in een traditionull

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *