Een van de allerbeste onderdelen over reizen is het ervaren van nieuw voedsel uit verschillende delen van de wereld. Chinees eten is geweldig, het is in feite een van onze geliefde landen voor eten, zelfs het complete vreemde straatvoedsel, net als de seizoensgebonden vruchten! Het is hier zomer en de temperatuur stijgt naar 35 graden, met extreme vochtigheid. Er is geen betere methode om te verbazingwekkend dan met wat verfrissende fruit.

Een deel van de vruchten hier is precies hetzelfde als we hebben in de Okanagan in Canada, maar we kunnen ook een paar van onze geliefde fruit genieten die niet lokaal worden geteeld in Noord-Amerika. Ik hou ervan om naar onze geliefde markten te lopen en het frisse creatieve ideaal van de leveranciers te krijgen.

Hier zijn enkele foto’s en beschrijvingen van mijn geliefde zomertime fruit van China, geniet van!

De grote cantaloepen hier komen uit de provincie Xinjiang Uygur (meestal moslimgedeelte van China). Ze zijn veel groter dan de meloenen die ik heb gebruikt om terug te eten in Canada, maar smaken nog steeds net zo goed of beter!

Voordat ik betrekking had op Azië, had ik nog nooit een mango gegeten. Gezien het feit dat we aan hen worden geïntroduceerd, hebben we nogal dergelijke affaire gehad! Ze zijn mijn nieuwe favoriet. Zo lief, zo sappig en oh zo lekker. China is al een van de meest kosteneffectieve landen om te bezoeken, maar fruit hier is vooral geweldige waarde.

Lychees zijn mijn nieuwe zomersnack geworden. Ze zijn geweldig en zijn zo verfrissend als ze koud worden gegeten. Het enige dat vreemd is aan deze vrucht is de textuur, het voelt een beetje als een oogbol!

Als je nu door de straten van Yangzhou zou lopen, zou je geweldige deals van pick -up vrachtwagens zien met de doos vol watermeloenen! Ze moeten overal kopen. Op straat, in manden, in de supermarkt … overal in de plaats. Wie houdt er niet van watermeloen in de zomer?

De rode en groene druiven hier zijn groot en zoet. We krijgen ze niet zo vaak, maar ze zijn de beste vrucht om te snacken en ik hou van de kleur en vorm ervan.

We hebben de afgelopen weken kersen gekregen. Ze zijn echt goed, maar ik moet toegeven dat ze niet zo geweldig zijn als die in de Okanagan!

Dragonfruit is zo kleurrijk uniek gevormd! Het vlees aan de binnenkant is zacht en wit en is redelijk flauw. Het is geweldig als het in honing wordt gedompeld, gemengd met andere fruit of met een beetje citroen erop geperst. Ik vind het over het algemeen gewoon zoals het eruit ziet!

Mangosteens en Longans zijn 2 soorten fruit die overal in SE Azië en in China worden gevonden. Mangosteens zijn zooo goed, hun witte vlees van binnen smaakt een beetje naar een frambozen. Longans hebben een vergelijkbare consistentie als druiven en lychees en zijn echt heerlijk.

Last but not least, perziken! China is ‘s werelds grootste producent van deze opmerkelijke vruchten … Ik kan niet genoeg krijgen.

Dus daar heb je het, een aantal prachtige en smakelijke fruit uit ons huis hier in China. Als het buiten zo heet is, is er niets beters dan het eten van een groot deel van watermeloen of het afpellen van geweldige lychees en op hen kauwen. Ik krijg mijn vulling van fruit terwijl ik kan. Binnenkort zullen we wandelen en reizen met Mongolië, een land dat wordt begrepen voor het over het algemeen alleen eten en zuivelproducten!

Wat zijn uw geliefde zomerfruit? Laat hieronder een reactie achter!

De dagen aftellen tot het vertrek

Like deze post? Pin het!

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -partner en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit geeft aan dat we commissies verdienen als u op Links op onze blog klikt en koopt bij die retailers.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *