Uncategorized

24 foto’s van mijn safari tot Kruger National Park

Geplaatst: 10/9/17 | 9 oktober 2017

Welkom terug! Na zes weken reizen ben ik terug in New York City. Ik was overal in de VS, delen van Europa, Zuid -Afrika en Madagaskar.

Er komt veel – veel – nieuwe inhoud aan en ik trap het vandaag uit met een episch fotopost van mijn bezoek. Want wie houdt niet van dieren, toch?

Toen ik voor het eerst naar Zuid -Afrika ging, bleef ik naar de westkust, landde in Kaapstad en reisde naar het noorden naar Namibië (of ‘Nambia’, zoals El Presidente het graag noemt) voordat ik het over Zuid -Afrika zou wandelen.

Daarom heb ik een van de plaats gemist waar ik naar verlangde te bezoeken: Kruger National Park.

Mogelijk is Kruger een van de beroemdste parken ter wereld en is een van de grootste spelreservaten op het continent en bestrijkt hij een oppervlakte van 19.485 vierkante kilometer (7.523 m²), waarbij grenzen worden gedeeld met Mozambique naar het oosten en Zimbabwe naar het noorden .

Het werd voor het eerst beschermd in 1898 en werd het eerste nationale park van Zuid -Afrika in 1926. Volgens de regering bekijken er elk jaar meer dan 1,6 miljoen mensen.

Ik heb er al lang van gedroomd om daar op safari te gaan, leeuwen, olifanten, cheetahs, luipaarden en mijn persoonlijke favoriet te spotten, The Honey Badger. Je hoort altijd hoe geweldig Kruger is voor safari’s. Het is als de utopie van een dierenliefhebber.

Vorige maand moest ik eindelijk het park van mijn lijst aanvinken. Ik heb daar drie dagen met onverschrokken reizen doorgebracht. Het was alles wat ik had gehoopt dat het zou zijn. Dieren links van mij, rechts en voor mij. Ik keek toe hoe olifanten speelden op rivieroevers en luie leeuwen sliepen de dag weg. Vogels probeerden mijn lunch te stelen toen ik me afvroeg: “Waar zijn de honingdassen?”

Ik zag zonsopgangen en zonsondergangen die mijn hart deden aan het hoofd. De rode zon stond op en ging onder en liet ons weten dat hij de koning van de lucht is. En nadat hij met pensioen ging voor de dag, zag ik de hemel twinkelen met sterren, niet vervuild door stadslicht, met de Melkweg die de lucht vertroebelde.

Er is gewoon iets magisch aan het zijn in de Afrika Savannah. Het is alsof mijn Neanderthaler DNA me door mijn bloed riep en het lang verloren huis herkent.

En de enige manier om u te laten zien dat majesteit door foto’s is, omdat ze meer recht doen aan het park dan mijn woorden ooit kunnen.

Een mannelijke leeuw die naar me kijkt alsof ik eten ben.

De zuidelijke geelhoornborst, die net zo enorm was als het leek.

Dichtbij en persoonlijk komen met een zebra. Er is meer dan 35.000 zebra in het park.

Een schattige kleine aap hangt gewoon rond!

Een vrouwelijke grijze king Fisher! Ze zijn een gewone vogel en beschermen hun nest zeer.

Een zebra en olifant gaan elk hun eigen weg. In 1920 werd gedacht dat er nog maar 120 olifanten in het land zijn. Dankzij behoud en duurzaam toerisme zijn er nu ongeveer 10.000.

Een schattige kleine bush schat! Ook bekend als een galago, ze zijn een nachtelijke primaat inheems in Afrika sub-Sahara.

Tijdens onze nachtsafari hebben we uiteindelijk veel leeuwen gezien. Ik haatte wel hoe ze het licht op hen schijnen.

Een eenzame zebra op de Savannah.

Een aap volgt ons op de weg (waarschijnlijk op zoek naar een gratis rit!).

Een bezorgd ogende Impala (maak je geen zorgen, het was gewoon onze motor die hem in paniek raakte). Ze zijn een van de snelste landdieren ter wereld en bereiken snelheden tot 90 km/uur (55 mijl/uur).

Olifanten spelen in de modder. We zaten daar en hebben ze ongeveer 20 minuten bekeken. Ze zagen eruit alsof ze wat plezier hadden!

Meer olifanten. Je kunt nooit genoeg hebben.

Een Nyala, een spiraalhoornige antilope die groter is dan zowel impala’s als gazellen.

Een giraf. We gingen lang voordat we een zagen en toen had ik het gevoel dat ik iedereen in het hele park zag. Er zijn ongeveer 7.000-10.000 giraffen in het park (maar slechts 100.000 over in de wereld).

Een zebra glimlachend naar de camera!

De zonsondergangen (en zonsopgangen) in Kruger zijn gewoon verbluffend. De zon is altijd zo levendig rood. zeer krachtig.

Zo mooi! Hier is er nog een.

De ongelooflijke Blyde River Canyon! Het is een van de grootste canyons ter wereld en wordt over het algemeen beschouwd als de grootste “groene” canyon (zoals in een kloof die weelderig is met flora). Het is de op een na grootste kloof in Afrika.

Cape Buffalo, een van de Big Five. De anderen zijn leeuw, luipaard, neushoorn en olifanten. De term werd bedacht door grote speljagers die deze 5 als de moeilijkste dieren beschouwden om te voet te jagen.

Een leeuwin op jacht.

Nog een mannelijke leeuw.

Een babyolifant en zijn familie.

***
Kruger National Park is vrij eenvoudig om te bekijken als je een auto hebt (je kunt gewoon daarheen rijden en in een lodge verblijven), maar hoewel ik veel mensen merkte die zelf door het park rijden, een gids hebben om dieren te spotten en uit te leggen Het ecosysteem van het park maakte de ervaring veel rijker (deze jongens hebben adelaarsogen!).

Het was leuk om wat geschiedenis van het park te horen en te leren over de bush, hoe de dieren daar op elkaar inwerken, en over stroperij en hoe ze het bestrijden, en meningen te horen over het omgaan met de instroom van toeristen. Dat snap je niet als je alleen gaat.

als jij’Als je naar Zuid -Afrika gaat, is de beste tijd om Kruger te bekijken het einde van het droge seizoen (augustus – november) omdat het gebrek aan waterpunten betekent dat dieren minder plaatsen hebben om rond te komen, waardoor ze gemakkelijker te zien zijn.

Boek je reis naar Afrika: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Gebruik Skyscanner of Momondo om een ​​goedkope vlucht te vinden. Ze zijn mijn twee favoriete zoekmachines omdat ze websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoeken, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft. Begin echter eerst met Skyscanner omdat ze het grootste bereik hebben!

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld omdat ze de grootste inventaris en de beste deals hebben. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en goedkope hotels retourneren.

Vergeet de reisverzekering niet
Reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is een uitgebreide bescherming voor het geval er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die de beste service en waarde bieden, zijn:

Veiligheidsvleugel (voor iedereen onder de 70)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra repatriëringsdekking)

Op zoek naar de beste bedrijven om geld mee te besparen?
Bekijk mijn resource -pagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik om geld te besparen als ik onderweg ben. Ze zullen je geld besparen als je ook reist.

Opmerking: Intrepid Travel, ons partnertourbedrijf, heeft mijn reis naar Kruger behandeld en de auto, gids en accommodatie verstrekt. Vluchten naar Zuid -Afrika en eten waren op eigen kosten.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *